לאכול בריא

אוכל בריא הוא נושא חשוב ומרכזי לבריאות גופנית ונפשית.

האכילה הבריאה והמאוזנת מספקת לגוף את התזונה המתאימה והמגוונת שהוא צריך כדי לפעול בצורה הטובה ביותר. למרות זאת, רבים מאיתנו מתקשים להבין מה מהווה אכילה בריאה ואילו מזונות עלינו להימנע מהם.

המפתח לתזונה בריאה הוא מגוון ואיזון. יש לצרוך מגוון מזונות כגון ירקות ופירות, דגים ובשר צמחוני ובעלי חיים, חומרי גלם כמו גרעינים ופולים, וחלבונים. חשוב להימנע ממזונות מעובדים ומתוקים ולהגביל את הצריכה שלנו של מוצרי חלב ופחמימות. כמו כן, חשוב להשתדל לאכול צמחוני במידה רבה יותר, ולפחות פעמיים בשבוע לצרוך דגים ובשר לבן ובשר אדום.

בנוסף לבחירת המזונות הנכונים, חשוב להימנע מצריכת יותר מדי מזון ולשתות מספיק מים כדי לשמור על גוף רטוב ולסייע לעיכול נכון. חשוב גם להימנע ממזון מעובד ולבחור במזונות טריים וטבעיים במידה האפשרית.

לא פחות חשובה גם.

עוד מאמרים מהבלוג שלנו

מתכונים אחרונים מהאתר:

מאמרים נוספים

אם אתם רוצים להכין כנאפה ביתית ורוצים לדעת איזה גבינה הכי מומלצת להכנת כנאפה – הגעתם למקום הנכון! לכנאפה ביתית איכותית, מומלץ להשתמש...
אולי שמעתם על זרעי צ'יה – אותם זרעים קטנים המפוצצים ביתרונות בריאותיים. אז איך אוכלים זרעי צ'יה, כיצד לשלב אותם במאכלים יומיומיים, יתרונות...
במדריך הבא נספק לכם מידע בסיסי (וגם קצת מעבר) לגבי הדברים החשובים שצריך לדעת על הכנת קדרות בשר – איזה בשר לבחור, כמה...
קמח ללא גלוטן הוא קמח המופק ממקורות מזון שאינם מכילים את החלבון גלוטן. גלוטן נמצא באופן טבעי בדגנים מסוימים כמו חיטה, שעורה, שיפון...
אם אתם כאן כי אתם רוצים להכין סביצ'ה (Ceviche) ולא סגורים איזה דג הכי מתאים לסביצ'ה – אנחנו כאן כדי לעזור ולעשות לכם...
כמות הקלוריות בתפוח תלויה בגודל הפרי ובזן שלו, אבל בממוצע ניתן להעריך את הערכים הבאים: תפוח קטן (בערך 100 גרם): 50-60 קלוריות תפוח...
דילוג לתוכן