לפתן

"לפתן" (או קומפוט) הוא קינוח שמקורו באירופה של ימי הביניים, המורכב מפרי שלמים או חתיכות מבושלות בסירופ סוכר. הפרי, שלעיתים משופר עם תבלינים כמו קינמון, ציפורן או וניל, מבשלים עד שהוא הופך רך וחדור טעמי הסירופ. שיטה זו לא רק משמרת את הפרי אלא גם יוצרת קינוח או תוספת מתוקה וטעימה.

הקומפוט יכול לכלול מגוון פירות, כגון תפוחים, אגסים, אפרסקים, פירות יער או משמשים, וניתן להגיש אותו חם או קר. זה רב תכליתי, משמש כתוספת מענגת לגלידה, יוגורט, פנקייק, או פשוט נהנה בפני עצמו. הפשטות והמתיקות הטבעית של הקומפוט הופכים אותו לפינוק מועדף על רבים, במיוחד כאפשרות קינוח בריאה יותר.

אם אתם מחפשים מתכונים טעימים של לפתנים / קומפוטים - הגעתם למקום הנכון!

הכנה נעימה!
מתכון לפתן פירות ללא סוכר - איך להכין קומפוט פירות בלי טעים בלי סוכר
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לפתן פירות ללא סוכר – איך להכין קומפוט פירות בלי טעים בלי סוכר

מתכון לפתן חבושים - איך להכין קומפוט חבושים מדהים
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון לפתן חבושים – איך להכין קומפוט חבושים מדהים

מתכון לפתן פירות: איך להכין קומפוט פירות טריים
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לפתן פירות של פעם: איך להכין קומפוט פירות טריים

מתכון לפתן תפוחים - איך להכין קומפוט תפוחים מדהים
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לפתן תפוחים – איך להכין קומפוט תפוחים מדהים בקלי קלות

דילוג לתוכן