מתכון מנצח של בורגול שתמיד מצליח – לגזור ולשמור!

מתכון מנצח של בורגול מבושל שתמיד מצליח
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
1 מנות
כשרות:
פרווה

אם אתם פה כי אתם רוצים ללמוד איך מבשלים בורגול – יש לנו פתרון עבורכם. מחפשים מתכון מנצח וגם בריא של בורגול מבושל?

התעמקו בעולם הדגנים המלאים עם המתכון הפשוט אך המענג הזה של בורגול מבושל. בורגול , מרכיב עיקרי במטבח המזרח תיכוני, ידוע בטעמו האגוזי ובאופיו הרב-תכליתי, מה שהופך אותו לבסיס מושלם למגוון מנות. עשיר בסיבים וקל להכנה, הוא חלופה מצוינת לאורז או קוסקוס.

בין אם אתם מחפשים ליצור סלט לבבי, פילאף חם או תוספת בריאה, בורגול מבושל מספק בסיס מזין וטעים. מתכון זה ינחה אתכם בשיטה הבסיסית של הכנת בורגול, ויבטיח תוצאה אוורירית וטעימה בכל פעם.

זמן דרוש:

זמן הכנה: 5 דקות

זמן בישול: 15 דקות

זמן כולל: 20 דקות

איך להכין בורגול מנצח – הרכיבים (יש ממש מעט כאלו)

  • איך להכין בורגול מנצח – הרכיבים 200 גרם בורגול
  • 500 מ"ל מים או מרק ירקות (לתוספת טעם)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף שמן זית (לא חובה)

איך מכינים בורגול מנצח שלב אחר שלב

  1. שוטפים את חיטת הבורגול תחת מים זורמים קרים עד שהמים מתבהרים.
  2. בסיר בינוני מביאים את המים או מרק הירקות לרתיחה.
  3. מוסיפים את המלח ושמן הזית למים הרותחים (שמן הזית הוא אופציונלי אבל עוזר להוספת טעם ולהפרדת הגרגירים).
  4. מערבבים פנימה את הבורגול ומחזירים לרתיחה.
  5. מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים ומבשלים במשך 12-15 דקות, או עד שהבורגול רך וספג את כל הנוזלים.
  6. מסירים את הסיר מהאש ונותנים לו לעמוד מכוסה במשך 5 דקות. זה מאפשר לבורגול להעלות אדים ולהיות אוורירי.
  7. מורידים את הבורגול המבושל במזלג כדי להפריד את הגרגירים לפני ההגשה.

תהנו מהבורגול המבושל בצורה מושלמת כתוספת מזינה, או השתמש בו כבסיס להוספת מרכיבים אחרים כגון עשבי תיבול טריים, פירות יבשים, אגוזים או ירקות. הרבגוניות וקלות ההכנה של של בורגול מנצח הופכים אותו לתוספת נפלאה לרפרטואר הקולינרי שלך, ומספקים מרכיב בריא ומשביע לכל ארוחה.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

פלפל ממולא צמחוני ב10 דקות
5/5
זמן הכנה:
33 דק׳

מתכון פלפל ממולא צמחוני ב-10 דקות עבודה בלבד

עוגת ריבה ופירורים של סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת ריבה ופירורים של סבתא – לא פחות ממדהים!

מתכון קציצות אבוחצירא מרוקאיות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון של קציצות אבוחצירה עם רוטב קטלני – מרוקאי בהגזמה

סלמון בקראסט ירוק
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

סלמון בקראסט ירוק עם פיסטוקים ופינוקים – מדהים!

מתכון שניצל חזיר
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון שניצל חזיר מדהים כמו באירופה

מתכון בורקס מים גבינות
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון בורקס מים עם גבינות כמו באיסטנבול

דילוג לתוכן