אוכל זה החיים

לחם עם קמח תפוחי אדמה

מתכון ללחם עם קמח תפוחי אדמה
4.5/5
זמן הכנה:
30 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
1 מנות
כשרות:
פרווה
דורג על ידי 2 בשלנים

לחם מקמח תפוחי אדמה הוא טוויסט מענג וייחודי למתכוני לחם מסורתיים, המשלב את העושר הטבעי והלחות של קמח תפוחי אדמה. ללחם הרך והרך הזה יש שורשים במטבחים עולמיים שונים, החל מלחם תפוחי האדמה האירי ועד לחמים על בסיס תפוחי אדמה מזרח אירופאים.

כמות: כיכר לחם

זמן הכנה: כ- 30 דקות (2.5-3 שעות מתחילתו ועד סופו)

רמת קושי: קל

הנה כמה סיבות משכנעות מדוע כדאי לנסות את הלחם המענג הזה:

  1. טעים ולח: קמח תפוחי אדמה מוסיף מתיקות ולחות ייחודית ועדינה ללחם, מה שהופך אותו לטעים להפליא.
  2. מרקם רך: ללחם הזה יש מרקם רך וכרית המושלם לכריכים, טוסט או כתוספת.
  3. אפשרות ללא גלוטן: לחם מקמח תפוחי אדמה הוא נטול גלוטן כאשר משתמשים במרכיבים מאושרים ללא גלוטן, ומתאים לבעלי הגבלות תזונתיות.
  4. רב-תכליתי: ניתן ליהנות ממנו עם מגוון ממרחים, מחמאה ועד ריבה או לשימוש בכריכים.
  5. בחירה בריאה יותר: קמח תפוחי אדמה מוסיף חומרים מזינים כמו אשלגן וסיבים, והוא נמוך יותר בשומן בהשוואה לכמה מתכוני לחם מסורתיים.
  6. ידידותי לילדים: הטעם העדין והמרקם הרך הופכים אותו למושך לילדים.
  7. קל להכנה: המתכון הזה הוא ידידותי למתחילים, מושלם לאלו החדשים באפיית לחם.
  8. ידידותי לתקציב: קמח תפוחי אדמה הוא מרכיב במחיר סביר, מה שהופך את הלחם הזה לחסכוני להכנה.
  9. טוב תוצרת בית: אפיית לחם קמח תפוחי אדמה בבית מאפשרת לשלוט במרכיבים ולהימנע מתוספים שנמצאים בלחם שנקנה.
  10. מעולה לבראנץ': לחם מקמח תפוחי אדמה משתלב נפלא עם ממרחי בראנץ', גבינות ובשרים מבושלים.

לחם עם קמח תפוחי אדמה – מרכיבים

  • 300 גרם קמח תפוחי אדמה
  • 200 גרם קמח אורז (לאפשרות ללא גלוטן)
  • 7 גרם (חבילה אחת) שמרים יבשים פעילים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 350 מ"ל מים חמימים (בערך 40 מעלות צלזיוס)
  • 2 כפות שמן זית
  • ספריי בישול או שמן זית נוסף לשימון

הוראות הכנה ללחם עם קמח תפוחי אדמה

  1. הפעלת שמרים: בקערה קטנה מערבבים מים חמים וסוכר. מפזרים את השמרים על המים ומניחים להם לשבת כ-5-10 דקות עד שהם הופכים לקצף.
  2. מרכיבים יבשים: בקערת ערבוב גדולה מערבבים את קמח תפוחי האדמה, קמח האורז (או הקמח לכל מטרה) והמלח. אם מכינים גרסה נטולת גלוטן, הוסיפו את הקסנטאן גם בשלב זה.
  3. ערבוב: יוצקים את תערובת השמרים ושמן הזית לחומרים היבשים. מערבבים עד שנוצר בצק. ללוש את הבצק כ-5 דקות עד שהוא חלק ואלסטי. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים עוד קמח תפוחי אדמה מעט בכל פעם.
  4. התפחה ראשונה: יוצרים מהבצק כדור ומניחים אותו בקערה משומנת. מכסים במטלית לחה ומתפיחים במקום חמים למשך 1-1.5 שעות, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  5. מחממים תנור: מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  6. התפחה שנייה: לאחר ההתפחה הראשונה, מחוררים את הבצק ומעצבים ממנו כיכר. מניחים אותו בתבנית לחם משומנת בגודל 9×5 אינץ' (23×13 ס"מ). מכסים אותו שוב במטלית לחה ומניחים לתפיחה נוספת של 30 דקות.
  7. אפיה: אופים את הלחם בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות או עד שהוא חום זהוב מלמעלה ונשמע חלול כאשר מקישים עליו.
  8. קירור: מוציאים את הלחם מהתבנית ונותנים לו להתקרר על רשת לפני החיתוך וההגשה.

יתרונות תזונתיים:

  • קמח תפוחי אדמה מוסיף סיבים תזונתיים, ויטמין C ואשלגן.
  • אפשרות ללא גלוטן זמינה.
  • נמוך יותר בשומן בהשוואה להרבה לחמים מסורתיים.

חלופות למתכונים:

  • ניתן להתנסות בהוספת עשבי תיבול, זרעים או פירות יבשים לתוספת טעם ומרקם.

טיפים:

  • אם משתמשים בגרסה נטולת גלוטן, זכרו להוסיף את הקסנטן גאם או קלסר אחר ללא גלוטן כדי לשפר את מבנה הלחם.
  • אל תמהר את תהליך העלייה; זה חיוני למרקם קליל ואוורירי.
  • אחסן את הלחם בכלי אטום לשמירה על רכותו ומניעת התייבשותו.

תיהנו מלחם קמח תפוחי אדמה תוצרת בית, תוספת ייחודית ומלאת טעם לרפרטואר אפיית הלחם שלכם!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

פלטת גבינות מפנקת לאירוח: הקסם על השולחן
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

פלטת גבינות מפנקת לאירוח: הקסם על השולחן

מתכון להכנת פוקי בול מדהים ומפנק
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון להכנת פוקי בול מדהים ומפנק (קל להכנה!)

פנקייק מלוח לילדים: ארוחת בוקר מהנה ומפתיעה
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

פנקייק מלוח לילדים: ארוחת בוקר מהנה ומפתיעה

סלט אפונת שלג: רענן, קליל ומפתיע
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

סלט אפונת שלג: רענן, קליל ומפתיע

תפוח אדמה במיקרו עם חמאה: הפתרון המהיר והמושלם
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

תפוח אדמה במיקרו עם חמאה: הפתרון המהיר והמושלם

מתכון לריבת פירות יער ותפוחים חמוצים
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

המתכון הסודי שיכניס את השמש הביתה: ריבת פירות יער ותפוחים חמוצים

דילוג לתוכן