אוכל זה החיים

סמבוסק מדפי אורז במחבת – מתכון מעלף שיגרום לכם להתמכר!

סמבוסק מדפי אורז במחבת
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
20 מנות
כשרות:
בשרי
דורג על ידי 1 בשלנים

כותרת: הכינו את עצמכם לחוויה קולינרית בלתי נשכחת עם המתכון האגדי לסמבוסק מדפי אורז במחבת! מדובר במנה אסייתית מפתיעה ומשגעת, עם שילוב מטורף של טעמים וטקסטורות שיפוצץ לכם את החיך. הסמבוסק האלה הם פשוט מעלפים – פריכים מבחוץ, רכים ועסיסיים מבפנים, עם מלית ירקות צבעונית ותבלינים עשירים. ההכנה קלה להפליא והתוצאה תמיד מדהימה, בדיוק כמו במסעדה! זה המתכון שתרצו להכין שוב ושוב כדי להתפנק ולהרשים את האורחים. קדימה, בואו ניכנס למטבח ונצא למסע טעמים מסביב לעולם!

זמן הכנה:

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • סה"כ: 45 דקות
  • כמות: 20 יחידות
  • דרגת קושי: בינונית

לפני שנתחיל, הנה כמה רעיונות לגיוון ושדרוגים:

  • גרסה טבעונית: החליפו את הבשר במלית בטופו מגורר או בקבוקים צמחוניים. השמיטו את הרוטב צ'ילי עם דגים והחליפו בממיס צמחוני כמו טריאקי.
  • ללא גלוטן: השתמשו בדפי אורז מאורז מלא בלבד, ללא תוספת קמח חיטה. שימו לב שכל שאר הרכיבים נטולי גלוטן.
  • מלית שונה: נסו למלא את הסמבוסק בתערובות אחרות כמו בטטה מתוקה ובצל ירוק, פטריות שיטאקי ובשר צמחוני, או אפילו גבינת טופו ופסטו! תתפרעו עם הדמיון.

עכשיו שיש לנו השראה, בואו נצלול פנימה אל המתכון. מבטיחה לכם שזו תהיה אהבה מהביס הראשון!

מה צריך בשביל להכין סמבוסק מדפי אורז שיהפכו לכם את העולם?

  • 20 דפי אורז עגולים
  • 300 גרם בשר הודו טחון רזה (כמובן שגם בשר בקר או עוף טחון יכולים לעבוד)
  • 2 גזרים בינוניים מגוררים
  • 1/2 אשכול בצל ירוק קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 פלפל אדום חריף קצוץ
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כף רוטב דגים
  • 1 כף שמן שומשום
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • מים פושרים להשריית הדפים
  • שמן קנולה לטיגון עמוק

כל מה שאתם צריכים זה מרכיבים פשוטים ובריאים שקל להשיג, והופ – יוצרים פלאים במטבח!

אז איך מכינים בדיוק את הסמבוסק האלה שגורמים להתמכרות?

  1. במחבת גדולה, חממו מעט שמן על אש בינונית-גבוהה. הוסיפו את השום, הבצל הירוק והגזר. אפו כ-5 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהירקות מתרככים.
  2. הוסיפו את בשר ההודו לחם לאן והמשיכו לטגן עוד 5 דקות, תוך שבירת הנתחים הגדולים בעזרת כף עץ. בשלו עד שהבשר משנה את צבעו ואין בו עוד גוון ורוד.
  3. הוסיפו את הפלפל החריף, הרוטב הצ'ילי המתוק, רוטב הדגים ושמן השומשום. תבלו במלח ופלפל לפי הטעם. ערבבו היטב והמשיכו לבשל עוד 2-3 דקות. הניחו בצד להתקרר מעט.
  4. בינתיים מלאו קערה גדולה במים פושרים. טבלו כל דף אורז במים למשך 5-10 שניות, עד שהוא מתרכך אך עדיין שומר על צורתו. הניחו על מגש מכוסה במגבת מטבח לחה.
  5. הניחו כמות נדיבה מתערובת המלית במרכז כל דף אורז. קפלו לצורת משולש והדקו היטב את הקצוות כדי לאטום. חזרו על התהליך עם שאר הדפים והמלית.
  6. בסיר עמוק או ווק, חממו כמות גדושה של שמן קנולה לטיגון עמוק (כ-180 מעלות). הוסיפו בזהירות את הסמבוסק בקבוצות קטנות ובשלו כ-2-3 דקות מכל צד, או עד להזהבה יפה. הוציאו בעזרת כף מחוררת והניחו על נייר סופג.
  7. הגישו חם לצד רוטב צ'ילי מתוק או רוטב בוטנים פיקנטי. השילוב המנצח של המעטפת הפריכה עם המלית העסיסית יגרום לכם לרצות עוד ועוד!

ואם בא לי להכין סמבוסק פיצה מדפי אורז?

אם רוצים להכין סמבוסק בסגנון פיצה מדפי אורז, צריך לבצע כמה התאמות וחילופים במתכון הבסיסי כדי להשיג את הטעמים והמרקמים האופייניים לפיצה. הנה כמה שינויים מומלצים:

המרכיבים לסמבוסק פיצה אישית:

  • החליפו את בשר ההודו הטחון ברסק עגבניות איכותי ומתובל. השתמשו בכ-1/2 עד 3/4 כוס רסק לכמות הנתונה.
  • במקום הגזר והפלפל החריף, קצצו דק פלפל בצבעים שונים (אדום, צהוב, כתום) להוספת מתיקות וצבע.
  • הוסיפו כ-1/2 כוס זיתים שחורים מגולענים וחתוכים לפרוסות דקות לעומק טעמים.
  • פזרו נדיבות אורגנו יבש, בזיליקום טרי קצוץ ומעט אבקת שום על התערובת להעצמת הארומה האיטלקית.
  • השמיטו את רוטב הדגים, שמן השומשום ורוטב הצ'ילי המתוק מהמתכון המקורי.
  • הוסיפו כ-1 כוס גבינה מוצרלה מגוררת וחופן פרמזן טרי מגורר לפני סגירת הסמבוסק לגוון מימי ועשיר.
  • אפשר גם לפזר מעט פפרוני חתוך לקוביות זעירות או נקניקיית עוף/הודו לתוספת חלבון אופציונלית.

שלבי הכנת הסמבוסק פיצה בתמצית:

  1. בקערה גדולה, ערבבו את רסק העגבניות, הפלפלים, הזיתים, התבלינים והגבינות עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מלאו את דפי האורז במלית העסיסית וקפלו לצורת משולש או מעטפה כמו במתכון הבסיסי.
  3. טגנו את הסמבוסק בשמן עמוק ובטמפרטורה גבוהה עד להשחמה עדינה והתקרמות של הגבינה מבפנים.
  4. הגישו מיד לצד רוטב מרינרה, פסטו או אפילו רוטב צ'ילי מתוק למתיקות מפתיעה.

אלו רק כמה דוגמאות לשינויים שניתן לערוך כדי להפוך את הסמבוסק הקלאסי לגרסת פיצה שובבה. אבל חלק מהכיף הוא להמציא וריאציות חדשות ולהתאים את המתכון לטעם האישי שלכם. אז אל תפחדו להעז, להמציא ולגלות שילובים מנצחים חדשים. העיקר להנות מכל רגע וביס!

מה עוד אפשר להוסיף לסמבוסק הפיצה כתוספות? האפשרויות אינסופיות! אתם מוזמנים "לשחק" עם כל מיני רכיבים שאתם אוהבים בפיצה הרגילה שלכם. למשל:

  • פטריות שמפיניון טריות פרוסות דק
  • בצל סגול קצוץ דק להתקרמלות מתוקה
  • עלי בייבי תרד או רוקט לתוספת ירוקה ומרעננת
  • פרוסות חצילים קלויים וכרישה צרובה לעושר טעמים
  • אננס או תאנים להפתעה מתוקה-מלוחה
  • גבינת ריקוטה או מסקרפונה במקום/בנוסף למוצרלה לרכות משגעת
  • עשבי תיבול כמו טימין, רוזמרין או אורגנו טרי קצוץ להברקה ארומטית

שמים את המלית שמדברת אליכם, עוטפים בדפי אורז דקיקים ופריכים, מטגנים עד זהוב ונהנים מהתוצאה הסופית – סמבוסק פיצה שממכרים בטירוף!

מה עם גרסה בריאה יותר של סמבוסק הפיצה? בשמחה! אפשר בקלות להפוך את המתכון לקליל יותר עם כמה התאמות פשוטות:

  • השתמשו ברסק עגבניות דל נתרן ללא תוספת סוכר.
  • הפחיתו את כמות השמן לטיגון, או אפילו אפו את הסמבוסק בתנור על נייר אפיה משומן קלות.
  • הגבירו את כמות הירקות ביחס לגבינה ולרכיבים השומניים האחרים.
  • בחרו בגבינה דלת שומן כמו מוצרלה חלב או טופו מגורד במקום הגבינות המלאות.
  • הימנעו מתוספות כמו פפרוני או נקניקים שעלולים להכיל הרבה שומן רווי ונתרן.
  • אם מכינים כמות גדולה, אפשר להקפיא חלק לארוחות עתידיות ולהימנע מלנשנש יותר מדי בישיבה אחת.

גם בגרסה הבריאותית, סמבוסק הפיצה נשאר מנה טעימה ומספקת שמכניסה קצת שמחה וצבע לצלחת. אז אל תוותרו על ההנאה, רק תמצאו את האיזון הנכון לכם!

אוף, כל הדיבורים האלה על פיצה עשו לי חשק עז לנשנש כמה סמבוסק פיצה פריכים וממכרים עכשיו! אני חייבת להתחיל לרדת למטבח ולהכין אותם במהירות. מקווה שנהניתם לקרוא ושגם לכם יהיה חשק לנסות את המתכון המפתיע הזה בעצמכם. זכרו, תשתפו אותי ואת כל החברים שלכם בתמונות ובחוויות מההכנה – כי אין כמו פיצה טובה כדי לאחד אנשים ולהעלות חיוך על הפנים!

הסמבוסק במילוי בשר הודו לא רק טעימים להפליא, אלא גם עמוסים ביתרונות בריאותיים:

  • דלי שומן רווי וקלוריות יחסית לסמבוסק מטוגנים רגילים בזכות השימוש בבשר הודו הרזה.
  • עשירים בחלבון איכותי מהבשר, שתורם לשרירים חזקים ולתחושת שובע ממושכת.
  • מכילים ויטמינים ומינרלים חיוניים כמו ויטמין A מהגזר לראייה תקינה, ויטמין C מהפלפל האדום לחיזוק מערכת החיסון, וברזל מהבשר למניעת אנמיה.
  • שפע של נוגדי חמצון מהתבלינים והירקות כמו השום והבצל הירוק שיכולים להילחם בדלקות ולשפר את הבריאות הכללית.

רוצים לשדרג עוד יותר את הסמבוסק האלה? הנה כמה רעיונות נוספים:

  • בצקו את דפי האורז במקום לטגן לגרסה דיאטתית יותר. פשוט מרחו בשמן ואפו בתנור על 200 מעלות כ-10 דקות מכל צד.
  • הכינו כמות כפולה של המלית והקפיאו לשימוש עתידי. ככה תוכלו להכין סמבוסק טריים בכל רגע נתון!
  • הגישו לצד סלט ירקות אסייתי עם אטריות אורז, כוסברה, נבטים ורוטב נאם פלה. שילוב מנצח לארוחה שלמה.
  • השתמשו בדפי אורז גדולים יותר וקפלו בצורת מעטפה למראה מרשים במיוחד. מתאים מעולה למסיבות וארועים.

כל כך כיף לשתף את המתכון הזה שכבש את לב כולם בבית שלי! הוא הפך לאחד המועדפים על הילדים, ואני מכינה אותו תדיר לארוחות ערב קלילות או אפילו כחטיף מהיר. אי אפשר להפסיק לנשנש את הסמבוסק המתוקתקים האלה!

עכשיו אשמח לענות על כמה שאלות ומחשבות שעשויות לעלות לגבי המתכון:

האם אפשר להכין את הסמבוסק מראש? בהחלט! אתם יכולים להכין את הסמבוסק עד יום מראש ולאחסן במקרר בקופסה אטומה. כשמגיע הזמן להגיש, פשוט חממו אותם בתנור חם או אפילו במיקרוגל למספר דקות עד שהם מתחממים ונהיים פריכים שוב. זה מושלם להכנה מראש לאירוח או כשרוצים לחסוך זמן במהלך השבוע.

האם חייבים להשתמש בבשר הודו דווקא? ממש לא, זה פשוט העדפה אישית שלי בגלל הרכות והטעם העדין של בשר הודו. אבל אתם יכולים בקלות להחליף בכל בשר טחון אחר כמו עוף, בקר או אפילו כבש לגרסה יותר עשירה. אפשר גם לוותר על הבשר לגמרי ולהכין מלית צמחונית מטופו מגורר או קטניות כמו עדשים ושעועית שחורה. תשחקו עם הטעמים שאתם הכי אוהבים!

מה אם אין לי את כל התבלינים שצוינו? אל דאגה, המתכון הזה די גמיש והולך טוב עם שילובים שונים של תבלינים. אם חסר לכם משהו, אתם מוזמנים להשמיט או להחליף במשהו דומה. למשל, אם אין פלפל אדום חריף אפשר להשתמש בפפריקה חריפה או רוטב סריראצ'ה. אם לא מצאתם רוטב דגים, נסו להחליף ברוטב סויה או אפילו מיסו לאימפקט אומאמי. העיקר לשחק עם הטעמים ולהנות מהתהליך!

האם יש עוד שימושים לדפי האורז חוץ מסמבוסק? כמובן! לדפי אורז יש אין סוף אפשרויות במטבח האסייתי והם נהדרים למנות רבות ומגוונות. אתם יכולים למלא אותם באינספור מליות כמו עוף, שרימפס, ירקות מוקפצים ואפילו פירות מתוקים. הם גם משמשים כעיטוף לגỏi cuốn הוייטנאמי, הלא הם ספרינג רולס טריים במילוי של אטריות, חסה, עשבי תיבול וקטניות. בנוסף, אפשר לחתוך אותם לרצועות ולהוסיף למרקים ותבשילים שונים לתוספת טקסטורה מעניינת. השמיים הם הגבול!

מה הסוד להכנת סמבוסק עם ציפוי קריספי במיוחד? הטריק הוא בטיגון העמוק! שמן חם בטמפרטורה גבוהה מספיק "אוטם" את המעטפת של הסמבוסק במהירות ולא נותן לה לספוח יותר מדי שמן פנימה. חשוב מאוד לווסת את החום בצורה שווה ולטגן בכמויות קטנות בכל פעם כדי שהשמן לא יתקרר יותר מדי. אני גם ממליצה לנקז היטב את הסמבוסק על נייר סופג לאחר הטיגון להסרת עודפי השמן. התוצאה האולטימטיבית – ציפוי דקיק ופריך שקורץ מרחוק!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

מתכון ללחם עדשים כתומות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

לחם עדשים כתומות: המתכון שיפתיע אתכם בכל ביס

עוגת קוזונאק רומנית
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת קוזונאק רומנית: מסע קסום לטעמים והניחוחות של המטבח הרומני

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום: המתכון שהשכנים ידברו עליו חודשים

מרק מיסו
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מרק מיסו – המתכון המנצח שיעיף אתכם על טעמים יפניים מסחררים! 🍜🇯🇵

כדורי שיבולת שועל בריאים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

כדורי בריאות עם שיבולת שועל, תמרים מרוסקים, חמאת בוטנים ועוד מטעמים

עוגת תפוזים ללא סוכר
5/5
זמן הכנה:
55 דק׳

מתכון לעוגת תפוזים ללא סוכר

דילוג לתוכן