אוכל זה החיים

מתכון לעוגת גבינה בחושה

מתכון לעוגת גבינה בחושה
5/5
זמן הכנה:
270 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
8 מנות
כשרות:
חלבי

עוגת גבינה בחושה, הידועה גם בשם עוגת גבינה כותנה יפנית, היא קינוח שמימי שמקורו ביפן. היא משלבת את הקרמיות העשירה של עוגת הגבינה המסורתית עם המרקם הקליל והאוורירי של עוגת ספוג. התוצאה היא קינוח שנמס בפה טעים ומשביע להפליא.

הנה 7 סיבות משכנעות לנסות את זה

  • פיוז'ן מושלם: עוגת גבינת בחושה מפגישה את הטוב משני עולמות – העושר הקטיפתי של עוגת הגבינה והרכות של עוגת ספוג.
  • עדין וקליל: בניגוד לעוגת גבינה צפופה בסגנון ניו יורקי, הקינוח הזה הוא קליל ואוורירי בצורה אתרית, מה שהופך אותו לאידיאלי עבור אלה שעוגת גבינה מסורתית כבדה מדי.
  • מתיקות עדינה: המתיקות מאוזנת, ומאפשרת לטעם הגבינה הקרמית לזרוח מבלי להכריע את בלוטות הטעם שלך.
  • רב תכליתי: אתה יכול ליהנות ממנו כפי שהוא או להתאים אותו עם התוספות האהובות עליך, כגון פירות טריים, רוטב שוקולד או אבקת אבקת סוכר.
  • מצגת מרשימה: עוגת גבינת בחושה תופחת יפה בתנור, ויוצרת קינוח אלגנטי ומרשים המושלם לאירועים מיוחדים.
  • עשיר בחומרים מזינים: הוא מכיל סידן מהגבינה, חלבון מהביצים ואנרגיה מהסוכר, ומספק פינוק מענג שמציע גם יתרונות תזונתיים.
  • מסורת יפנית: אמצו טעימה מהמורשת הקולינרית של יפן והתנסו באמנות הכנת הקינוח המענג הזה.

רכיבים להכנת עוגת גבינה בחושה

  • 250 גרם גבינת שמנת, רכה
  • 60 מ"ל חלב
  • 60 גרם חמאה ללא מלח
  • 6 ביצים גדולות, מופרדות
  • 100 גרם סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית קרם טרטר
  • 80 גרם קמח עוגה
  • 20 גרם עמילן תירס
  • גרידת לימון 1 (לא חובה)

הוראות להכנת עוגת גבינה בחושה

  1. מחממים את התנור ל-325 מעלות צלזיוס ומשמנים תבנית עגולה בגודל 20 ס"מ. מרפדים את התחתית בנייר אפייה.
  2. מפרידים את החלמונים מהחלבונים לשתי קערות.
  3. מנפים יחד את קמח העוגה ועמילן התירס ומניחים אותם בצד.
  4. מגרדים את הלימון אם משתמשים ומניחים אותו בצד.
  5. בקערה חסינת חום מערבבים גבינת שמנת, חלב וחמאה. מניחים את הקערה על סיר מים רותחים (סיר כפול) וממיסים בעדינות את החומרים עד לקבלת מרקם חלק. מסירים מהאש ונותנים לו להתקרר מעט.
  6. מוסיפים את החלמונים ותמצית הוניל לתערובת גבינת השמנת. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  7. מקפלים בהדרגה את הקמח המנופה ועמילן התירס לתערובת גבינת השמנת עד להטמעה מלאה. אם משתמשים בגרידת לימון, מקפלים גם אותה פנימה.
  8. בקערה נקייה ויבשה מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף. מוסיפים את קרם הטרטר וממשיכים להקציף עד שנוצרות פסגות רכות.
  9. מקפלים בעדינות את החלבונים הטרופים לתערובת גבינת השמנת בשלוש קבוצות, נזהרים לא לרוקן את החלבונים.
  10. יוצקים את הבלילה לתבנית העוגה המוכנה ומחליקים את החלק העליון. הקש בעדינות את המחבת על השיש כדי להסיר בועות אוויר.
  11. מניחים את תבנית העוגה בתבנית אפייה גדולה יותר ומוסיפים מים חמים לכלי החיצוני ליצירת אמבט מים.
  12. אופים בתנור שחומם מראש כ-60-70 דקות, או עד שהעוגה מתייצבת והחלק העליון מזהיב.
  13. מוציאים את העוגה מהתנור ונותנים לה להתקרר בתבנית. ברגע שהוא מגיע לטמפרטורת החדר, מקררים לפחות 3 שעות או לילה.
  14. מוציאים בזהירות את עוגת הגבינה הספוג הצוננת מהתבנית, מקלפים את נייר הפרגמנט ומעבירים לצלחת הגשה. פורסים ומגישים. אתה יכול לפדר אותו באבקת סוכר או להגיש אותו עם התוספות האהובות עליך.

יתרונות תזונתיים

  • עוגת גבינה בחושה היא קינוח קליל יחסית לעוגות גבינה אחרות, הודות למרקם האוורירי שלה.
  • הוא מספק כמות הגונה של חלבון מהביצים וסידן מגבינת השמנת, מה שהופך אותה לפינוק משביע שאינו מפנק מדי.
  • תכולת הסוכר הנמוכה יותר, בהשוואה לקינוחים רבים אחרים, הופכת אותו גם לבחירה טובה יותר עבור אלה שצופים בצריכת הסוכר שלהם.

חלופות מתכון לאוכלי כשרות

  • לחלופות ידידותיות לכשרות, הקפידו שכל מוצרי החלב שלכם, כולל גבינת השמנת והחמאה, יהיו בעלי כשרות. אפשר גם להשתמש בקמח עוגה כשר לפסח אם צריך אפשרות כשרה לאותו חג.

טיפים לשיפור המתכון

  • כדי להשיג מרקם חלק וקרמי, ודא שגבינת השמנת שלך מתרככת לחלוטין לפני השימוש.
  • השתמשו בביצים בטמפרטורת החדר לקבלת נפח טוב יותר כאשר מקציפים את החלבונים.
  • היו סבלניים כאשר מקפלים פנימה את החלבונים; שלב זה חיוני למרקם האוורירי של העוגה.
  • ניסוי עם תוספות שונות, כגון פירות יער טריים, גרגרי הדרים או גנאש שוקולד, כדי להוסיף גיוון לעוגת הגבינה הספוגית שלך.
  • אם העוגה שלך נסדקת מלמעלה, אל תדאג; זה תופעה שכיחה בגלל האופי העדין של העוגה. כל שעליך לעשות הוא לפדר באבקת סוכר או לכסות כל פגמים בתוספות.
  • לטעם לימון עז יותר, אפשר להוסיף לבלילה מעט מיץ לימון יחד עם הגרידה.

תהנה מעוגת הגבינה הביתית שלך, קינוח מענג המשלב את המיטב של עוגת גבינה ועוגת ספוג, ויוצר תחושת טעם שבטוח תרשים את המשפחה והחברים שלך!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

סלט נענע, פטרוזיליה וכוסברה מרענן ומדהים
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

סלט נענע, פטרוזיליה וכוסברה מרענן ומדהים

בראוניז שוקולד גבינה ללא גלוטן: המתכון הממכר והמדהים ביותר
5/5
זמן הכנה:
75 דק׳

בראוניז שוקולד גבינה ללא גלוטן: המתכון הממכר והמדהים ביותר

עוגת תפוחים של סבתות – המתכון האגדי שיחזיר אתכם לילדות
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳

עוגת תפוחים של סבתות: המתכון האגדי שיחזיר אתכם לילדות

כדורי גבינה מתוקים מבושלים: הפינוק המושלם (מתכון קל וטעים טיל!)
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

כדורי גבינה מתוקים מבושלים: הפינוק המושלם (מתכון קל וטעים טיל!)

קבב ערבי על האש בסגנון גלילי: המתכון המושלם לבשר עסיסי ומלא טעמים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

קבב ערבי על האש בסגנון גלילי: המתכון המושלם לבשר עסיסי ומלא טעמים

גריסי פנינה - מתכון בסיסי וקל שתמיד מצליח
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

גריסי פנינה – מתכון בסיסי וקל שתמיד מצליח

דילוג לתוכן