מתכון לעוגיות אלפחורס

מתכון לעוגיות אלפחורס
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
20 מנות
כשרות:
פרווה

הידעתם? "אלפחורס" זאת מילה שמשמעותה ברבים והמילה הנכונה לעוגייה המפורסמת ביחיד היא "אלפחור". אבל, מרוב שזה טעים – אף פעם לא נסתדר באחד, נכון?! אז קדימה – מתכון לאלפחורס – עוגיות ריבת חלב ארגנטינאיות ומשגעות!

מה זה אלפחורס?

כאמור, אלפחורס זה קינוח דרום אמריקאי קלאסי שבטוח יעביר את בלוטות הטעם שלכם למסע מתוק ומשביע. אלפחורס הן עוגיות עדינות וחמאתיות במילוי מסורתי בדולצ'ה דה לצ'ה, ממרח עשיר דמוי קרמל העשוי מחלב מרוכז ממותק.

לעתים קרובות מאובקים באבקת סוכר או מצופות בקוקוס מגורר, עוגיות הסנדוויץ' השמימיות האלה הן הפינוק המושלם לאירועים מיוחדים, תה אחר הצהריים, או פשוט כדי לספק את השן המתוקה שלך.

מתכון זה מניב כ-20 עוגיות, מה שהופך אותו לאידיאלי לשיתוף עם חברים ובני משפחה.

מתכון לאלפחורס – כדאי לדעת:

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • זמן קירור: 30 דקות
  • זמן בישול: 10-12 דקות
  • זמן כולל: שעה 20 דקות
  • דרגת קושי: בינונית

איך להכין עוגיות אלפחורס - רכיבים

  • · 200 גרם חמאה ללא מלח, מרוככת
  • · 150 גרם סוכר מגורען
  • · 2 חלמונים גדולים
  • · 1 כפית תמצית וניל
  • · 360 גרם קמח לכל מטרה
  • · 120 גרם עמילן תירס
  • · 1 כפית אבקת אפייה
  • · 1/4 כפית מלח
  • · 400 גרם דולצ'ה דה לצ'ה
  • · אופציונלי: אבקת סוכר, לניקוי אבק
  • · אופציונלי: קוקוס מגורר, לציפוי השוליים

איך מכינים עוגיות אלפחורס ארגנטינאיות - השלבים הנכונים

  1. בקערת ערבוב גדולה, קרמו יחד את החמאה הרכה והסוכר המגורען עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  2. מוסיפים את החלמונים ותמצית הווניל, מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. בקערה נפרדת, טורפים יחד את הקמח לכל מטרה, עמילן התירס, אבקת האפייה והמלח.
  4. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לתערובת החמאה, ומערבבים עד שנוצר בצק רך. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
  5. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים שני ניירות אפייה בנייר אפייה.
  6. על משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק המצונן לעובי של כ-4 מ"מ. בעזרת חותכן עוגיות עגול בקוטר 5 ס"מ חותכים את צורות העוגיות ומעבירים אותן לתבנית האפייה המוכנה.
  7. אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש במשך 10-12 דקות, או עד שהן רק מתחילות להזהיב בקצוות. מניחים לעוגיות להתקרר על ניירות האפייה כמה דקות לפני שמעבירים אותן לרשתות לצינון מלא.
  8. לאחר שהעוגיות מתקררות לחלוטין, מורחים שכבה נדיבה של דולצ'ה דה לצ'ה על הצד השטוח של חצי מהעוגיות. מניחים מעל את שאר העוגיות ליצירת כריך, לוחצים בעדינות כדי להידבק.
  9. אם תרצה, אבק את העוגיות באבקת סוכר או גלגל את הקצוות בקוקוס מגורר לקבלת מצגת מסורתית יותר.
  10. אחסן את האלפחורס בכלי אטום עד שבוע.

יתרונות תזונתיים של עוגיות אלפחורס

  1. בעוד שהאלפחורס הם פינוק מתוק, הם מספקים כמה חומרים מזינים, כמו חלבון מהחלמונים ואנרגיה מהפחמימות בקמח. מתינות היא המפתח כאשר נהנים מהפינוק הטעים הזה.
  2. לחלופה נטולת גלוטן, החלף את הקמח לכל מטרה בתערובת קמח ללא גלוטן וודא שכל שאר המרכיבים, כולל עמילן התירס ואבקת האפייה, הם ללא גלוטן.
  3. לאפשרות נטולת חלב, החליפו את החמאה הבלתי מלוחה בחלופה של חמאה נטולת חלב, ובחרו בממרח דולסה דה לצ'ה או קרמל ללא חלב.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

עוגיות מדלן צרפתיות מענגות
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון לעוגיות מדלן צרפתיות עם טעם ממכר

מתכון למרק פג'ול
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון למרק פג'ולי איטלקי מדהים שאתם חייבים להכיר

מתכון לכריך בלקני מדהים
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון לכריך בלקני משגע עם טעמים מטורפים (חובה!)

פוטטוס קריספי אפויים בתנור מושלמים
4.2/5
זמן הכנה:
40 דק׳

מתכון לפוטטוס קריספי בתנור – טעמים אליפות

מוס שוקולד ללא ביצים
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון למוס שוקולד ללא ביצים – קינוח מדהים וידידותי לטבעונים

מתכון לעוגת גבינה מסקרפונה ללא אפיה - שווה בטירוף!
3.6666666666667/5
זמן הכנה:
250 דק׳

מתכון לעוגת גבינה מסקרפונה ללא אפיה – שווה בטירוף!

דילוג לתוכן