אוכל זה החיים

מתכון לעוגיות שקדים ולימון הכי טעימות שיש

מתכון לעוגיות שקדים ולימון
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
24 מנות
כשרות:
חלבי

עוגיות שקדים ולימון הן פינוק מענג המשלב את העושר האגוזי של השקדים עם הרעננות העזה של הלימונים. מתכון זה מקורו במטבח הים תיכוני, שבו שקדים ופירות הדר מצויים בשפע. העוגיות הללו מהוות את האיזון המושלם בין מתוק ורענן, מה שהופך אותן לבחירה פופולרית לאירועים שונים.

להלן 5-10 סיבות משכנעות מדוע כדאי לנסות להכין את העוגיות האלה

  • פיוז'ן בטעם: השילוב של שקדים ולימון יוצר תערובת הרמונית של אגוזיות ובהירות הדרים שמעוררת את בלוטות הטעם.
  • מרקם: לעוגיות האלה יש מרקם רך ונמס בפה עם קראנץ' משביע משברי שקדים.
  • צדדיות: עוגיות שקדים ולימון מתאימות לכל עת של השנה וניתן ליהנות מהן כחטיף, קינוח או עם כוס תה או קפה.
  • יתרונות בריאותיים: השקדים עמוסים בשומנים בריאים, חלבון וויטמינים, בעוד שהלימונים מספקים מנה של ויטמין C, מה שהופך את העוגיות הללו לבחירה מזינה.
  • אפשרות ללא גלוטן: אתה יכול בקלות להתאים את המתכון הזה להיות ללא גלוטן על ידי שימוש בקמח שקדים.
  • חלופה כשרה: החליפו את החמאה במרגרינה כשרה כדי להפוך את העוגיות הללו שמתאימות לאוכלי כשרות.
  • מרכיבים פשוטים: המתכון משתמש בסיכות בסיסיות למזווה, כך שלא תצטרכו לחפש מרכיבים יוצאי דופן.
  • מתנות תוצרת בית: עוגיות אלו מהוות מתנות ביתיות נפלאות לחברים ובני משפחה.
  • ניתן להתאמה אישית: הוסף את הטוויסט שלך עם מרכיבים כמו פרג או טפטוף של שוקולד לבן לפינוק נוסף.
  • טיפול באפייה: אפיית העוגיות הללו יכולה להיות חוויה מרגיעה ומתגמלת, מושלמת להירגע.

רכיבים להכנת עוגיות שקדים ולימון

  • 1 כוס (200 גרם) חמאה ללא מלח, רכה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • קליפת 2 לימונים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כוסות (200 גרם) קמח שקדים
  • 1 1/2 כוסות (180 גרם) קמח
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס (60 גרם) שקדים פרוסים, לקישוט
  • אבקת סוכר, לקישוט (לא חובה)

הוראות להכנת עוגיות שקדים ולימון

  1. בקערת ערבוב גדולה, קרמו יחד את החמאה הרכה והסוכר המגורען עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  2. מוסיפים את גרידת הלימון ומיץ הלימון לתערובת החמאה-סוכר. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. גרידת הלימון תחדיר לבצק ארומה הדרים ריחנית.
  3. בקערה נפרדת, טורפים יחד את קמח השקדים, הקמח לכל מטרה והמלח.
  4. מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים לחומרים הרטובים ומערבבים עד שנוצר בצק עוגיות רך. היזהרו לא לערבב יתר על המידה.
  5. יוצרים מהבצק בול עץ בקוטר של כ-נ5 ס"מ. עוטפים אותו היטב בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות. צינון הבצק מקל על הטיפול ומשפר את הטעם.
  6. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  7. מוציאים את הבצק הצונן מהמקרר ופורסים אותו לעיגולים בעובי 0.6 ס"מ. מניחים את עיגולי העוגיות על תבנית האפייה המוכנה, ומשאירים מעט מרווח בין כל אחת מהן.
  8. לחץ בעדינות כמה שקדים פרוסים על החלק העליון של כל עוגייה לתוספת פריכות ומשיכה ויזואלית.
  9. אופים בתנור שחומם מראש במשך 12-15 דקות או עד ששולי העוגיות מזהיבים.
  10. מוציאים את העוגיות מהתנור ומניחים להן להתקרר על תבנית האפייה לכמה דקות לפני שמעבירים אותן לרשת לצינון מלא.
  11. לאחר התקררות, ניתן לפדר את העוגיות באבקת סוכר לתוספת של מתיקות אם תרצה.

יתרונות תזונתיים

  • שקדים מספקים שומנים חד בלתי רוויים בריאים, סיבים, חלבון וויטמינים ומינרלים חיוניים כמו ויטמין E, מגנזיום וסידן.
  • לימונים מציעים ויטמין C, נוגדי חמצון, ועשויים לסייע לעיכול ולחזק את המערכת החיסונית.
  • העוגיות הללו נטולות גלוטן באופן טבעי בעת שימוש בקמח שקדים, מה שהופך אותן למתאימות לבעלי רגישות לגלוטן.
  • שימוש מוגבל בחמאה מפחית את תכולת השומן הרווי.

חלופות מתכון

  • לחלופה כשרה השתמשו במרגרינה בעלת תעודת כשרות במקום בחמאה.
  • כדי להפוך את העוגיות הללו לטבעוניות, השתמשו בתחליף חמאה ללא חלב והחליפו את הביצים בביצת פשתן או זרעי צ'יה.
  • אתה יכול להתנסות עם סוגים שונים של פירות הדר כמו תפוזים או ליים עבור טוויסט טעם ייחודי.
  • אם אתה מעדיף טעם שקדים חזק יותר, אתה יכול להחליף תמצית שקדים בחלק או את כל מיץ הלימון.

טיפים לשיפור המתכון

  • אל תדלגו על השלב המצמרר; זה עוזר לעוגיות לשמור על צורתן במהלך האפייה.
  • השתמש בלימונים טריים לקבלת הטעם הטוב ביותר. לימונים אורגניים אידיאליים לגרידה.
  • אחסן את העוגיות בכלי אטום כדי לשמור על טריות ולשמור על המרקם.
  • העוגיות הללו מהוות בסיס מצוין לעוגיות סנדוויץ' עם מילוי לימון קרד או חמאת שקדים.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

מתכון לעוגת נוגט
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת נוגט שלא תאמינו כמה היא טעימה: המתכון הסודי!

מתכון ללחם עדשים כתומות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

לחם עדשים כתומות: המתכון שיפתיע אתכם בכל ביס

עוגת קוזונאק רומנית
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת קוזונאק רומנית: מסע קסום לטעמים והניחוחות של המטבח הרומני

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום: המתכון שהשכנים ידברו עליו חודשים

מרק מיסו
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מרק מיסו – המתכון המנצח שיעיף אתכם על טעמים יפניים מסחררים! 🍜🇯🇵

כדורי שיבולת שועל בריאים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

כדורי בריאות עם שיבולת שועל, תמרים מרוסקים, חמאת בוטנים ועוד מטעמים

דילוג לתוכן