אוכל זה החיים

מתכון אלו גובי

אלו גובי
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

אלו גובי (Aloo Gobi) תערובת מענגת של תפוחי אדמה (אלו) וכרובית (גובי), היא מאכל צפון הודי קלאסי הידוע בטעם המדהים שלו, בארומה המזמינה ובשילוב התבלינים המושלם שלו. 

מנה זו נטועה במסורות הקולינריות של אזור פנג'אב, המשתרעת על פני חלקים של הודו ופקיסטן. תערובת התבלינים המשובחת והמרקם המענג של הירקות חוברים יחד כדי ליצור חוויה קולינרית שהיא לא פחות ממדהימה.

אחד ההיבטים המדהימים של אלו גובי הוא יכולת ההסתגלות שלו. זו יכולה להיות מנה עיקרית משביעה כשהיא מוגשת עם רוטיס (לחם הודי) חם או נאן או תוספת מושכת לצד דאל ואורז. הפשטות והרבגוניות של המנה הזו הופכות אותה לתכונה קבועה בארוחות יומיומיות, כמו גם באירועים חגיגיים וטקסיים.

למה כדאי לך לנסות להכין אלו גובי

  • טעם: אלו גובי מתהדר בשכבה מורכבת של טעמים – המתיקות העדינה של הכרובית, החוסן של תפוחי האדמה ותערובת התבלינים המענגת.
  • קל להכנה: המתכון די פשוט, והמרכיבים נפוצים, מה שהופך אותו לנגיש גם לטבחים מתחילים וגם למומחים.
  • יתרונות בריאותיים: כרובית ותפוחי אדמה עמוסים בויטמינים ומינרלים חיוניים. המנה הזו היא דרך מצוינת לכלול את הירקות המזינים האלה בתזונה שלך.
  • יכולת הסתגלות: ניתן להסתגל בקלות כדי להתאים לדרישות תזונתיות שונות, כמו טבעוני, ללא גלוטן או כשר.
  • חוויה תרבותית: ניסיון של אלו גובי מאפשר לך לחקור ולהעריך את העושר של המטבח ההודי.
  • ארומטי: ניחוח התבלינים הנודף מהאלו גובי הוא חוויה בפני עצמה, המגרה את החושים שלך.
  • ידידותית להכנת ארוחה: ניתן להכין את אלו גובי בתפזורת ולחמם מחדש בקלות, מה שהופך אותו מושלם להכנת ארוחה.
  • ידידותית לכיס: עשויה ממרכיבים פשוטים וזולים, אלו גובי היא ההוכחה לכך שארוחה לא חייבת להיות יקרה כדי להיות טעימה.
  • על בסיס צמחי: למי שנוטים לתזונה מבוססת צמחים, אלו גובי היא אפשרות ממלאת ומשביעה.

איך להכין אלו גובי – הרכיבים

  • 2 תפוחי אדמה בינוניים (כ-300 גרם), קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
  • 1 כרובית בינונית (כ-500 גרם), חתוכה לפרחים בגודל 2 ס"מ
  • 4 כפות שמן צמחי
  • 1 כפית זרעי כמון
  • 1 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 2 פלפלים ירוקים קצוצים דק
  • 2 כפיות משחת ג'ינג'ר-שום
  • 1 כפית אבקת כורכום
  • 1 כפית אבקת צ'ילי אדום
  • 2 כפיות אבקת כוסברה
  • 1 כפית אבקת גראם מסאלה
  • מלח לפי הטעם
  • חופן עלי כוסברה טריים, קצוצים דק לקישוט

איך מכינים אלו גובי – הוראות

  1. מחממים את השמן במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים זרעי כמון ונותנים להם להתיז.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ דק ואת הצ'ילי הירוק למחבת, מטגנים עד שהבצל מקבל חום זהוב.
  3. מערבבים פנימה את משחת הג'ינג'ר-שום ומאדים עוד כמה דקות עד שהריח הגולמי נעלם.
  4. מוסיפים למחבת את אבקת הכורכום, אבקת הצ'ילי האדום, אבקת הכוסברה ומערבבים היטב.
  5. כעת מוסיפים למחבת את קוביות תפוחי האדמה ופרחי הכרובית, ומערבבים עד שהם מצופים היטב בתערובת התבלינים.
  6. מתבלים במלח, מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים את המחבת ונותנים לזה להתבשל 20-25 דקות. הקפידו לערבב מדי פעם כדי למנוע הידבקות ולהבטיח בישול אחיד.
  7. לאחר שהירקות מבושלים ורכים, מפזרים עליהם גראם מסאלה ומערבבים היטב.
  8. מקשטים בעלי כוסברה טריים לפני ההגשה.

יתרונות תזונתיים של אלו גובי

  • כרובית היא מקור טוב לויטמין C, ויטמין K וסיבים תזונתיים.
  • תפוחי אדמה עשירים בויטמין B6, ויטמין C, אשלגן וסיבים תזונתיים. 
  • התבלינים המשמשים לא רק משפרים את הטעם אלא גם מביאים למערכת יתרונות בריאותיים משלהם. לדוגמה, כורכום הוא אנטי דלקתי, וכמון טוב לעיכול.

חלופות מתכון

  • המנה הזו מטבעה טבעונית וללא גלוטן.
  • לגרסה דלת תבלינים להפחית או לוותר על הצ'ילי הירוק ואבקת הצ'ילי האדום.

שיפורים ושדרוגים

  • המפתח לאלו גובי טוב הוא בטיגון התבלינים. ודא שהם מטוגנים היטב כדי לפתוח את טעמם המלא.
  • השתמש בירקות טריים לטעם הטוב ביותר.
  • בישול על אש נמוכה מבטיח שתפוחי האדמה והכרובית מבושלים היטב מבפנים וספגו את טעמי התבלינים.
  • הוספת גאראם מסאלה לקראת הסוף עוזרת לשמור על הארומה והטעם שלו.

תהנה מהמסע הזה לתוך העולם הטעים של המטבח ההודי עם אלו גובי!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

שייק פירות קפואים בריא וממכר (10 דקות בלבד!)
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

שייק פירות קפואים בריא וממכר (10 דקות בלבד!)

רוטב בלסמי מצומצם לסלט: טעם משגע ופשוט להכנה
5/5
זמן הכנה:
25 דק׳

רוטב בלסמי מצומצם לסלט: טעם משגע ופשוט להכנה

פאני פורי במילוי דג: המנה המושלמת לשדרוג ארוחה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

פאני פורי במילוי דג: המנה המושלמת לשדרוג ארוחה

קבב עיראקי אסלי: מתכון מסורתי וטעים
5/5
זמן הכנה:
75 דק׳

קבב עיראקי אסלי: מתכון מסורתי וטעים

מתכון לדג בטמפורה עם סודה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

המתכון המושלם לדג בטמפורה עם סודה: כשפוגשים את הקריספיות האולטימטיבית

עוגת וניל רכה ואוורירית עם חמאה: המתכון המושלם לפינוק ביתי
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

עוגת וניל רכה ואוורירית עם חמאה: המתכון המושלם לפינוק ביתי

דילוג לתוכן