מתכון פאי מעולה שתמיד מצליח

פאי מעולה שתמיד מצליח
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
6 מנות
כשרות:
חלבי

צלול לעולם המענג של הכנת פאי עם המתכון הזה לפאי מעולה שמבטיחה הצלחה בכל פעם מחדש. בין אם אתה אופה מתחיל או מקצוען מנוסה, מתכון הפאי הזה ירשים עם הקרום המתקלף שלה ומילוי שניתן להתאים לטעמך, בין אם הוא מתוק או מלוח. סוד הצלחתה של העוגה הזו טמון בשיטה הפשוטה והישרה שלה ובשימוש במרכיבים איכותיים, המבטיחים תוצאה טעימה שמספקת הכנה לא פחות מהאכילה.

מושלם למפגשים משפחתיים, לאירועים מיוחדים, או פשוט כפינוק מנחם, הפאי הזה יהפוך למתכון יקר ברפרטואר האפייה שלכם. בואו ניצור פשטידה שתהווה את מרכז השולחן שלכם וגולת הכותרת של כל ארוחה.

פאי מעולה שתמיד מצליח -רכיבים

  • החומרים לקרום הפאי:
  • 250 גרם קמח לכל מטרה, בתוספת תוספת לניקוי אבק
  • 125 גרם חמאה קרה ללא מלח חתוכה לקוביות קטנות
  • 1/2 כפית מלח
  • 2-3 כפות מים קרים
  • מרכיבים למילוי פירות קלאסי (מילוי מתוק אופציונלי):
  • 600 גרם פירות טריים (כגון תפוחים, אגסים, פירות יער או אפרסקים), קלופים ופרוסים במידת הצורך
  • 100 גרם סוכר מגורען (מותאם לפי מתיקות הפרי)
  • 2 כפות קמח לכל מטרה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית קינמון טחון (לא חובה)
  • החומרים למילוי גבינה ובצל מלוח (מילוי מלוח אופציונלי):
  • 1 כף שמן זית
  • 3 בצלים גדולים, פרוסים דק
  • 200 גרם גבינה מגוררת (כמו צ'דר או גרוייר)
  • 3 ביצים גדולות טרופה
  • 200 מ"ל קרם
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • זמן כולל: שעה 30 דקות (כולל זמן קירור ואפייה)

פאי מעולה שתמיד מצליח – הוראות הכנה:

  • להכנת קרום הפאי, מערבבים את הקמח, החמאה והמלח בקערת ערבוב גדולה. משפשפים את החמאה לתוך הקמח בעזרת קצות האצבעות עד שהתערובת מזכירה פירורי לחם עדינים.
  • מוסיפים את המים הקרים, כף אחת בכל פעם, ומערבבים עד שהבצק פשוט מתאחד. יוצרים כדור, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך 30 דקות לפחות.
  • מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  • על משטח מקומח קלות מרדדים את הבצק כך שיתאים לתבנית פאי בקוטר 23 ס"מ. מעבירים את הבצק לכלי, מהדקים אותו בעדינות לתחתית ולדפנות. חותכים את כל עודפי הבצק.
  • למילוי המתוק: זורקים את הפירות החתוכים עם סוכר, קמח, תמצית וניל וקינמון. ממלאים את בצק הפאי בתערובת הפירות.
  • למילוי המלוח: מחממים את שמן הזית במחבת על אש בינונית. מבשלים את הבצל עד שהם רכים וזהובים. מניחים להתקרר, ואז מערבבים עם הגבינה המגוררת, הביצים הטרופות, השמנת, המלח והפלפל. ממלאים את בצק הפאי בתערובת הבצל והגבינה.
  • אופים 45-50 דקות, או עד שהקרום מזהיב והמלית מתייצבת.
  • מניחים לפשטידה להתקרר מעט לפני ההגשה.

מתכון פאי רב-תכליתי זה משמש בסיס לאינספור וריאציות, ומזמין אתכם להתנסות במילויים שונים בהתאם לעונה ולהעדפותיכם. המפתח להצלחתה טמון בפשטות השיטה ובהנאה שבשיתוף אחרים. תהנה מהתהליך ומהתוצאות הטעימות!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון פשטידת ירקות
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון פשטידת ירקות וגבינות מדהימה

פלפל ממולא צמחוני ב10 דקות
5/5
זמן הכנה:
33 דק׳

מתכון פלפל ממולא צמחוני ב-10 דקות עבודה בלבד

עוגת ריבה ופירורים של סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת ריבה ופירורים של סבתא – לא פחות ממדהים!

מתכון קציצות אבוחצירא מרוקאיות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון של קציצות אבוחצירה עם רוטב קטלני – מרוקאי בהגזמה

סלמון בקראסט ירוק
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

סלמון בקראסט ירוק עם פיסטוקים ופינוקים – מדהים!

מתכון שניצל חזיר
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון שניצל חזיר מדהים כמו באירופה

דילוג לתוכן