אוכל זה החיים

מתכון לברוסקטה אנשובי

מתכון לברוסקטה אנשובי
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
2 מנות
כשרות:
פרווה

איך מכינים ברוסקטה אנשובי?

ברוסקטה אנשובי היא מנת פתיח מלוחה ומלא טעם המשלבת את המליחות של האנשובי עם רעננות העגבניות וטעמים ארומטיים של עשבי תיבול.

המתכון הזה מפגיש את העושר של הדג עם הקראנץ' של הלחם הקלוי, ויוצר שילוב מענג של טעמים ומרקמים. בין אם אתם מארחים מפגש או מחפשים חטיף מהיר וקל, ברוסקטה אנשובי היא בחירה מושלמת כדי לרצות את בלוטות הטעם שלכם ולהרשים את האורחים שלכם.

מקורות המאכל: ברוסקטה היא מאכל איטלקי מסורתי המורכב מלחם צלוי משופשף בשום ומעליו מרכיבים שונים. ניתן לייחס את מקורותיה של הברוסקטה למרכז איטליה, במיוחד לאזורי טוסקנה ולאציו.

מרכיבים להכנת ברוסקטה אנשובי

  • 8 פרוסות בגט או לחם ג'בטה
  • 8 פילה אנשובי בשמן
  • 2 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות
  • 2 כפות עלי בזיליקום טריים קצוצים
  • 1 שן שום, חצויה
  • 2 כפות שמן זית כתית מעולה
  • פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם

איך להכין ברוסקטה אנשובי

  1. שלב 1: מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס
  2. שלב 2: מניחים את פרוסות הלחם על נייר אפייה וצולים אותן בתנור שחומם מראש כ-8-10 דקות, או עד שהן זהובות ופריכות.
  3. שלב 3: בזמן שהלחם נצלה, מכינים את התוספות. מערבבים בקערה קטנה את קוביות העגבניות, עלי הבזיליקום הקצוצים ושמן זית. מתבלים בפלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם.
  4. שלב 4: לאחר שפרוסות הלחם קלויות, מוציאים אותן מהתנור ומניחים להן להתקרר מעט.
  5. שלב 5: גרדו ושפשפו את שן השום החצויה על צד אחד של כל פרוסת לחם כדי להשרות עליה טעם שום.
  6. שלב 6: מניחים פילה אנשובי אחד על כל פרוסת לחם, מהדקים אותו מעט לתוך הלחם.
  7. שלב 7: לוקחים כפית עם תערובת העגבניות והבזיליקום ויוצקים באופן שווה על האנשובי.
  8. שלב 8: מטפטפים על הברוסקטה את שמן הזית הנותר.
  9. שלב 9: הגישו לצד סלט רענן!

סיבות לנסות ברוסקטה אנשובי

  • פרופיל טעמים ייחודי: אנשובי מוסיף טעם אומאמי ומלוח מובהק לברוסקטה, ויוצר שילוב טעמים משביע ובלתי נשכח כאחד.
  • מהיר וקל: ניתן להכין את המתכון הזה תוך 20 דקות בלבד, מה שהופך אותו לבחירה נוחה להתכנסויות מאולתרות או לנשנוש בימים עמוסים.
  • התאמה אישית: אתה יכול להתאים אישית את הברוסקטה על ידי הוספת מרכיבים נוספים כמו צלפים, זיתים פרוסים, או זיגוג בלסמי.
  • פתיח מרשים: השילוב של אנשובי, עגבניות ובזיליקום על פרוסות לחם פריכות יוצר מנת פתיחה מעוררת תיאבון שתרשים את האורחים שלכם.
  • שילוב דגים בתפריט: אם אתם נהנים מדגים, ברוסקטה אנשובי היא מנת חובה שמציגה את הטעמים הייחודיים של האנשובי בצורה טעימה ומשביעה.

חלופות למתכון ברוסקטה אנשובי 

מתכון זה כשר, יש לוודא שחומרי הגלם שאותם אתם בוחרים הם כשרים.

טיפים לשיפור המתכון

  • בחר פילה אנשובי באיכות טובה ארוז בשמן לקבלת הטעם הטוב ביותר.
  • אם אתם מעדיפים מעט חריפות פזרו כמה חתיכות  של פלפל אדום או זלפו רוטב חריף על הברוסקטה.
  • נסו את המתכון עם סוגים שונים של לחם, כגון מחמצת או חיטה מלאה, כדי להוסיף גיוון לברוסקטה שלך.

יתרונות תזונתיים לברוסקטה אנשובי

  1. אנשובי הוא מקור מצוין לחומצות שומן אומגה 3, המועילות לבריאות הלב.
  2. עגבניות עשירות בנוגדי חמצון, כולל ליקופן, שעשוי לסייע בהפחתת הסיכון למחלות מסוימות.
  3. בזיליקום עמוס בויטמינים A, K ו-C, כמו גם מינרלים כמו ברזל וסידן.
  4. שמן זית הוא מקור בריא לשומנים חד בלתי רוויים ומכיל נוגדי חמצון.
  5. לשום יתרונות בריאותיים פוטנציאליים, כולל חיזוק המערכת החיסונית והפחתת הסיכון למחלות מסוימות.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

מתכון לעוגת גזר משגעת ומשובחת
3.6666666666667/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון לעוגת גזר משגעת ומשובחת שתגרום לכם להתמכר!

עוגת לימון עם אינסטנט פודינג
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון לעוגת לימון עם אינסטנט פודינג שתגרום לכם ללקק את הקערה

מתכון לעמבה
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

איך מכינים עמבה: המתכון שיגרום לכם להתאהב מחדש ברוטב המזרחי

סלט חצילים בלקני
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

סלט חצילים בלקני מיוחד שיהפוך כל ארוחה לחגיגה של טעמים!

כדורי שוקולד עם חמאת בוטנים
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

כדורי השוקולד עם חמאת בוטנים שיגרמו לכם להתמכר!

סושי חמאת בוטנים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

סושי עם חמאת בוטנים – המתכון הכי טעים ומפתיע שתטעמו!

דילוג לתוכן