אוכל זה החיים

מתכון קראמבל תפוחים הכי טעים שתכינו אי פעם

קראמבל תפוחים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
חלבי

קראמבל תפוחים הוא קינוח נצחי שמחבר בצורה מושלמת את החמיצות של תפוחים עם המרקם המתוק והחמאתי של תוספת פירורית. המנה הזו אהובה על הפשטות שלה, החמימות המנחמת והניגוד המענג בין התפוחים האפויים הרכים והציפוי הפריך.

קראמבל (או קרמבל) אידיאלי לערבים נעימים, מפגשים משפחתיים, או כל פעם שאתה משתוקק לפינוק מתוק ומשביע, קראמבל תפוחים קל להכנה וניתן להגישו עם כף שמנת, גלידה או רפרפת כדי להפוך אותו לעוד יותר מפנק.

כמה זמן לוקח להכין קראמבל תפוחי עץ טעים?

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 30-40 דקות
  • זמן כולל: 50-60 דקות

* לגרסה ללא גלוטן ניתן להכין קראמבל תפוחים עם קמח שקדים במקום קמח רגיל!

הכנת קראמבל תפוחים רכיבים

  • למילוי:
  • 4 תפוחים גדולים, קלופים, מגורעים וחתוכים לפרוסות
  • 50 גרם סוכר
  • 1 כפית קינמון טחון
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • לציפוי הקראמבל:
  • 120 גרם קמח
  • 100 גרם חמאה קרה ללא מלח, חתוכה לקוביות
  • 80 גרם סוכר חום
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • קורט מלח
  • אופציונלי: 50 גרם שיבולת שועל מגולגלת או אגוזים קצוצים למרקם

איך מכינים קראמבל תפוחים – שלבים

  1. מחממים את התנור ל-190 מעלות צלזיוס.
  2. בקערת ערבוב גדולה, מערבבים את התפוחים הפרוסים, הסוכר הגרגיר, הקינמון הטחון ומיץ הלימון. מערבבים עד שהתפוחים מצופים בצורה אחידה.
  3. מעבירים את תערובת התפוחים לתבנית אפייה משומנת, מפזרים אותה לשכבה אחידה.
  4. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח, הסוכר החום, הקינמון הטחון וקורט מלח לציפוי הקראמבל. מוסיפים את החמאה הקרה והחתוכה לקוביות.
  5. בעזרת קצות האצבעות או חותכן מאפים, משפשפים את החמאה לתוך תערובת הקמח עד שהיא מזכירה פירורי לחם גס. אם משתמשים, מערבבים פנימה את שיבולת השועל המגולגלת או האגוזים הקצוצים.
  6. מפזרים את ציפוי הקראמבל באופן שווה על תערובת התפוחים בתבנית האפייה.
  7. אופים בתנור שחומם מראש במשך 30-40 דקות, או עד שהציפוי מזהיב והתפוחים רכים ומבעבעים.
  8. מוציאים מהתנור ומצננים מעט לפני ההגשה.
  9. מגישים את קראמבל התפוחים חם עם צד של קצפת, גלידת וניל או רפרפת.

מתכון קראמבל תפוחים זה הוא חגיגה של מרכיבים פשוטים שמתאחדים ליצירת קינוח שהוא גם מנחם וגם טעים לחלוטין.

הקינמון הארומטי ומיץ הלימון החריף משפרים את המתיקות הטבעית של התפוחים, בעוד שציפוי הקראמבל מוסיף קראנץ' מענג שהופך כל ביס לבלתי נסבל. בין אם נהנו כפינוק חם בערב קריר או כסיום מתוק לארוחה משפחתית, קראמבל תפוחים זה בטוח יהיה להיט.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

קרם פיסטוק חלום
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

קרם פיסטוק חלום: מתקתק, משובח וכולו פיסטוקים!

מתכון לעוף עם שעועית צהובה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

גלו את הסודות של עוף שעשוי מושלם בשילוב שעועית צהובה מתובלת!

מתכון לריבת קיווי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לריבת קיווי שאתם חייבים להכין

עוגת קרם לימון
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

עוגת קרם לימון – חוויה נפלאה של טעמים וניחוחות!

נתח קצבים בתנור
5/5
זמן הכנה:
195 דק׳

נתח קצבים בתנור – המתכון שיהפוך כל ארוחה לחגיגה!

קציצות ירק טוניסאיות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

קציצות ירק טוניסאיות טבעוניות – וואו של טעמים

דילוג לתוכן