אוכל זה החיים

מתכון לריבת תפוחים וקינמון – הכי מתוק שיש

מתכון לריבת תפוחים וקינמון
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
1 מנות
כשרות:
פרווה

ריבת תפוחים וקינמון היא שילוב מענג של טעמים מתוקים וחריפים המשרים את החמימות והנעימות של הסתיו.

ריבה תוצרת בית זו לוכדת את המהות של תפוחים בשלים וקינמון ריחני, ויוצרת ממרח טעים המושלם לארוחת בוקר, חטיפים או כמתנה לחברים ובני משפחה.

עם הארומה המנחמת והטעם שאי אפשר לעמוד בפניו, הריבה הזו בטוח תהפוך לאהובה במטבח שלכם.

איך להכין ריבת תפוחים וקינמון?

  • 1 ק"ג תפוחים, קלופים, מגורעים וקצוצים
  • 500 גרם סוכר מגורען
  • מיץ מלימון אחד
  • 2 מקלות קינמון
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 100 מ"ל מים

איך מכינים ריבת תפוחים וקינמון?

  1. מערבבים בסיר גדול את התפוחים הקצוצים, הסוכר, מיץ הלימון, מקלות הקינמון, הקינמון הטחון והמים.
  2. מניחים את הסיר על אש בינונית ומערבבים את התערובת עד שהסוכר מתחיל להתמוסס.
  3. מביאים את התערובת לרתיחה עדינה, לאחר מכן מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים לה להתבשל ללא מכסה כ-45-60 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהתפוחים מתרככים והתערובת מסמיכה למרקם דמוי ריבה.
  4. כשהריבה מתבשלת, התפוחים יתפרקו וישחררו את המיצים הטבעיים שלהם, ויצרו ריבה סמיכה ומלאת טעם.
  5. לאחר שהריבה מגיעה לסמיכות הרצויה והתפוחים רכים, מסירים את מקלות הקינמון מהתערובת.
  6. אם אתם מעדיפים ריבה חלקה יותר, אפשר להשתמש בבלנדר טבילה כדי לטהר את התערובת עד שתגיע למרקם הרצוי.
  7. לטעום את הריבה ולהתאים את המתיקות ואת טעם הקינמון לפי העדפתכם, להוסיף עוד סוכר או קינמון טחון במידת הצורך.
  8. מסירים את הסיר מהאש ונותנים לריבה להתקרר מעט.
  9. מעבירים את הריבה לצנצנות נקיות ומעוקרות, משאירים מעט מקום בחלק העליון.
  10. סוגרים היטב את הצנצנות ומניחים להן להתקרר לחלוטין לפני שמאכסנים אותן במקרר.
  11. ריבת תפוחים וקינמון תוצרת בית מוכנה עכשיו להנאה! מורחים אותו על טוסט, מערבלים אותו ליוגורט, או השתמשו בו כמילוי לעוגות ומאפים.

תיהנו מהטעמים המנחמים של הסתיו עם כל ביס מהריבה הביתית הטעימה הזו!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

מתכון ללחם עדשים כתומות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

לחם עדשים כתומות: המתכון שיפתיע אתכם בכל ביס

עוגת קוזונאק רומנית
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת קוזונאק רומנית: מסע קסום לטעמים והניחוחות של המטבח הרומני

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום: המתכון שהשכנים ידברו עליו חודשים

מרק מיסו
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מרק מיסו – המתכון המנצח שיעיף אתכם על טעמים יפניים מסחררים! 🍜🇯🇵

כדורי שיבולת שועל בריאים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

כדורי בריאות עם שיבולת שועל, תמרים מרוסקים, חמאת בוטנים ועוד מטעמים

עוגת תפוזים ללא סוכר
5/5
זמן הכנה:
55 דק׳

מתכון לעוגת תפוזים ללא סוכר

דילוג לתוכן