אוכל זה החיים

מתכון לפלאפל ערבי

מתכון לפלאפל ערבי
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
30 מנות
כשרות:
פרווה

פלאפל הוא מאכל מזרח תיכוני פופולרי שזכה להערכה בינלאומית בזכות הטעמים הטעימים והרבגוניות שלו. קציצות החומוס הפריכות והטעימות הללו הן מרכיב עיקרי במטבח הערבי, אהוב על צמחונים ואוכלי בשר כאחד.

הפלאפל, שמקורו במצרים ונפרש ברחבי האזור, נהנה כיום ברחבי העולם כאוכל רחוב משביע, מילוי כריכים או תוספת לסלט. עם המורשת התרבותית העשירה וטעמו מעורר תיאבון, פלאפל הוא מנה שחובה לנסות לכל חובב אוכל.

רכיבים להכנת לפלאפל ערבי

  • 250 גרם חומוס מיובש (לא משומר)
  • 1 בצל קטן, קצוץ גס
  • 4 שיני שום
  • 1 כוס עלי פטרוזיליה טריים
  • 1 כוס עלי כוסברה טריים
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • 1 כפית מלח (להתאים לפי הטעם)
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 2 כפות קמח לכל מטרה או קמח חומוס (לקישור)
  • שמן צמחי, לטיגון

הוראות הכנת פלאפל ערבי

  1. התחילו בהשריית החומוס היבש במים למשך הלילה, או לפחות 8 שעות. החומוס יכפיל את נפחו, אז הקפידו להשתמש בקערה גדולה מספיק ובהרבה מים.
  2. מסננים ושוטפים היטב את גרגירי החומוס המושרים, ואז מעבירים אותם למעבד מזון.
  3. מוסיפים למעבד המזון את הבצל, שיני השום, הפטרוזיליה, הכוסברה, הכמון, הכוסברה, המלח והסודה לשתייה.
  4. דופקים את התערובת עד שכל החומרים מתאחדים היטב, ומתקבל מרקם גס. הימנע מעיבוד יתר, כי לתערובת עדיין יש מרקם מסוים.
  5. מעבירים את תערובת הפלאפל לקערה ומוסיפים את הקמח. מערבבים היטב עד שהתערובת נצמדת כאשר סוחטים אותה. אם צריך, מוסיפים עוד קמח, כף אחת בכל פעם, עד להשגת הסמיכות הרצויה.
  6. מכסים את תערובת הפלאפל ומכניסים למקרר ל-30 דקות עד שעה. זה יאפשר לתערובת להתמצק, מה שיקל על העיצוב.
  7. מחממים שמן צמחי בסיר עמוק או במחבת לטמפרטורה של 180°C (350°F).
  8. בזמן שהשמן מתחמם, מעצבים את תערובת הפלאפל לקציצות או כדורים קטנים, בקוטר של כ-3-4 ס"מ (1.5 אינץ'). השתמש בידיים רטובות כדי למנוע הידבקות.
  9. מניחים בזהירות את קציצות הפלאפל לתוך השמן החם, מטגנים אותן בקבוצות כדי למנוע צפיפות יתר של הסיר.
  10. מטגנים את הפלאפל 3-4 דקות מכל צד או עד שהם מקבלים צבע זהוב ופריך. השתמשו בכף מחוררת כדי להעביר את הפלאפל המבושל לצלחת מרופדת במגבת נייר כדי להסיר עודפי שמן.
  11. חוזרים על תהליך הטיגון עד שכל קציצות הפלאפל מבושלות.
  12. מגישים את הפלאפל חם כמנה עיקרית או מכניסים אותם לפיתות עם תוספות לבחירתכם, כמו רוטב טחינה, חמוצים, עגבניות, מלפפונים וחסה.

סיבות לנסות את המתכון לפלאפל ערבי

  1. עשיר בחלבון צמחי: פלאפל הוא מקור חלבון צמחוני או טבעוני פנטסטי, מה שהופך אותו לחלופה מזינה למנות מבוססות בשר.
  2. אפשרות ללא גלוטן: פלאפל עשוי בעיקר מחומוס, ללא גלוטן באופן טבעי, מה שמאפשר לבעלי רגישות לגלוטן או הגבלות תזונתיות ליהנות ממנו.
  3. מפוצץ בטעם: השילוב של עשבי תיבול ותבלינים ארומטיים, כמו כוסברה, כמון ושום, יוצר חווית טעם מפתה.
  4. רב תכליתי וניתן להתאמה אישית: ניתן ליהנות מפלאפל בדרכים שונות – ממולא בפיתות, מוגש עם סלטים או הוספה לקערות דגנים – מה שנותן לך את החופש להתאים אישית את הארוחה שלך.
  5. עשיר בסיבים: חומוס הוא מקור מצוין לסיבים תזונתיים, מקדם את בריאות העיכול ומסייע לשובע.
  6. צפוף בחומרים מזינים: פלאפל מכיל מינרלים חיוניים כמו ברזל, מגנזיום ופולאט, התורמים לרווחה הכללית.
  7. קל להכין מראש: ניתן להכין את תערובת הפלאפל מראש ולקרר, מה שמאפשר הכנת ארוחה מהירה ונוחה.
  8. ידידותי למשפחה: פלאפל הוא מאכל חביב על אנשים מכל הגילאים, מה שהופך אותו לאופציה מצוינת לארוחות משפחתיות או מפגשים.
  9. חסכוני לתקציב: עשוי ממרכיבים נוחים, פלאפל מציע דרך חסכונית ליהנות מארוחה טעימה ומשביעה.
  10. חוויה תרבותית: ניסיון פלאפל ערבי אותנטי מאפשר לכם להתחבר למסורות המזרח תיכוניות ולחוות את הטעמים העשירים של האזור.

חלופות מתכון פלאפל ערבי הגבלות תזונתיות

  • ללא גלוטן: החליפו את הקמח לכל מטרה בקמח ללא גלוטן או קמח חומוס.
  • כשרות: יש לוודא שכל המרכיבים בהם משתמשים הם בעלי תעודת כשרות ועומדים בהנחיות של חוקי תזונה כשרות.
  • טבעוני: מתכון הפלאפל הזה כבר ידידותי לטבעוני מכיוון שהוא אינו מכיל מרכיבים שמקורם בבעלי חיים.

טיפים לשיפור מתכון לפלאפל ערבי

  • יש להשרות כראוי את גרגירי החומוס המיובשים למשך הזמן הנקוב כדי להשיג את המרקם הרצוי ולמנוע עקביות גרוסית.
  • השתמשו במעבד מזון במקום בבלנדר לתערובת הפלאפל כדי לשמור על מרקם מסוים ולהימנע מיצירת משחה.
  • אם תערובת הפלאפל רטובה מדי וקשה לעצב אותה, מקררים אותה לתקופה ארוכה יותר כדי להתמצק.
  • שמור על טמפרטורת שמן עקבית בזמן הטיגון כדי להבטיח פלאפל מבושל ופריך באופן אחיד.
  • מגישים פלאפל עם מגוון תבלינים ותוספות, כמו חומוס, רוטב טחינה, ירקות כבושים או סלט עשבים טריים, להעצמת הטעמים והמרקמים של המנה.
  • שאריות פלאפל ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים. מחממים אותם שוב בתנור או בטוסטר אובן כדי להחזיר את הפריכות שלהם לפני ההגשה.

יתרונות תזונתיים למתכון לפלאפל ערבי

פלאפל ערבי מציע יתרונות תזונתיים רבים:

  1. חלבון על בסיס צמחי: חומוס הוא מקור עשיר לחלבון, חיוני לצמיחת שרירים ותיקון.
  2. סיבים: החומוס ועשבי התיבול הטריים מספקים סיבים תזונתיים, מקדמים עיכול בריא ומסייעים בניהול משקל.
  3. מינרלים חיוניים: חומוס מכיל ברזל, מגנזיום וחומצה פולית, תורם לייצור תאי דם אדומים, חילוף חומרים אנרגטי ובריאות כללית.
  4. נוגדי חמצון: עשבי התיבול והתבלינים בפלאפל, כמו כוסברה וכמון, מכילים נוגדי חמצון המגנים מפני נזק לתאים.
  5. דל בשומן רווי: פלאפל הוא חלופה דלת שומן למנות מבוססות בשר, ומפחיתה את צריכת השומנים הרוויים והכולסטרול.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 3 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

עוגת תפוחים של סבתות – המתכון האגדי שיחזיר אתכם לילדות
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳

עוגת תפוחים של סבתות: המתכון האגדי שיחזיר אתכם לילדות

כדורי גבינה מתוקים מבושלים: הפינוק המושלם (מתכון קל וטעים טיל!)
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

כדורי גבינה מתוקים מבושלים: הפינוק המושלם (מתכון קל וטעים טיל!)

קבב ערבי על האש בסגנון גלילי: המתכון המושלם לבשר עסיסי ומלא טעמים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

קבב ערבי על האש בסגנון גלילי: המתכון המושלם לבשר עסיסי ומלא טעמים

גריסי פנינה - מתכון בסיסי וקל שתמיד מצליח
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

גריסי פנינה – מתכון בסיסי וקל שתמיד מצליח

צלעות בשר מספר 2 בתנור: מתכון מושלם עסיסי ומלא טעמים
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

צלעות בשר מספר 2 בתנור: מתכון מושלם עסיסי ומלא טעמים

פשטידת כרובית מוקרמת - מתכון מעולה שתמיד מצליח
5/5
זמן הכנה:
70 דק׳

פשטידת כרובית מוקרמת – מתכון מעולה שתמיד מצליח

דילוג לתוכן