אוכל זה החיים

מתכון לעוגת גבינה טבעונית אפויה מנצחת

מתכון לעוגת גבינה טבעונית אפויה
5/5
זמן הכנה:
330 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
8 מנות
כשרות:
פרווה

עוגת גבינה טבעונית היא טוויסט מענג לקינוח הקלאסי, ומציעה אלטרנטיבה נטולת אכזריות וצמחית לעוגת גבינה מסורתית. למרות שמקורותיו המדויקים מעט לא ברורים, הוא צבר פופולריות בתחילת שנות ה-2000 כאשר התנועה הטבעונית התחזקה. כיום, זהו פינוק אהוב בקרב טבעונים ולא טבעונים כאחד, מוערך בשל המרקם הקרמי והטעמים הטעימים שלו.

סיבות לנסות עוגת גבינה טבעונית

  • ללא אכזריות: עוגת גבינה טבעונית מיוצרת ללא כל מוצרים מהחי, מה שהופך אותה לבחירה חמלה למי שרוצה להימנע ממוצרי חלב.
  • אפשרות בריאה יותר: קינוח זה הוא בדרך כלל נמוך יותר בשומן רווי וכולסטרול בהשוואה לעוגת גבינה מסורתית.
  • ידידותי לאלרגנים: זה אידיאלי עבור אלה עם אלרגיות לחלב או לביצים, אי סבילות ללקטוז או הגבלות תזונתיות.
  • ידידותי לסביבה: לייצור קינוחים על בסיס צמחי יש השפעה סביבתית נמוכה יותר, התורם לעתיד בר קיימא.
  • עשיר בחומרים מזינים: עוגת גבינה טבעונית מכילה לרוב מרכיבים עשירים בחומרים מזינים כמו אגוזים ופירות.
  • רב תכליתי: אתה יכול להתאים אישית את הטעמים והתוספות לפי טעמך, מוניל קלאסי ועד שוקולד דקדנטי.
  • הרשים אורחים: זהו חביב הקהל שבטוח ירשים גם טבעונים וגם לא טבעונים במפגשים.
  • קל להכנה: עם המרכיבים וההוראות הנכונות, זהו קינוח פשוט להכנה.
  • מתאים למקפיא: אפשר להכין מראש ולאחסן במקפיא לתשוקה עתידית.
  • קרם טעים: למרות היותה נטולת חלב, עוגת גבינה טבעונית שומרת על מרקם קרמי ועסיסי.

רכיבים להכנת עוגת גבינה טבעונית אפויה

  • עבור הקרום:
  • 200 גרם (1 1/2 כוסות) פריכיות גרהם טבעוניות או ביסקוויטים
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) שמן קוקוס מומס או חמאה טבעונית
  • 30 מ"ל (2 כפות) סירופ מייפל או נקטר אגבה
  • למילוי:
  • 400 גרם (2 כוסות) אגוזי קשיו גולמיים, מושרים לפחות 4 שעות או לילה
  • 240 מ"ל (1 כוס) קרם קוקוס
  • 120 מ"ל (חצי כוס) מיץ לימון
  • 180 מ"ל (3/4 כוס) סירופ מייפל או נקטר אגבה
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) שמן קוקוס, מומס
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/4 כפית מלח
  • לציפוי:
  • פירות יער טריים, לפתן פירות או רוטב שוקולד טבעוני (לא חובה)

הוראות להכנת עוגת גבינה טבעונית אפויה

  1. מניחים את אגוזי הקשיו בקערה ומכסים אותם במים רותחים. תן להם להשרות לפחות 4 שעות או לילה כדי להתרכך. מסננים ושוטפים לפני השימוש.
  2. מחממים את התנור ל-160 מעלות צלזיוס.
  3. במעבד מזון מערבבים את פצפוצי הגרהם או הביסקוויטים עד שהם הופכים לפירורים דקים.
  4. מוסיפים את שמן הקוקוס המומס וסירופ המייפל, ומקציפים עד שהתערובת מזכירה חול רטוב.
  5. מהדקים היטב את תערובת הקרום לתחתית תבנית קפיצית בגודל 23 ס"מ. השתמש בחלק האחורי של כפית כדי להבטיח שהוא יתפזר באופן שווה. מניחים אותו במקרר בזמן שאתם מכינים את המילוי.
  6. באותו מעבד מזון (אין צורך לשטוף אותו), מערבבים את אגוזי הקשיו המושרים, קרם הקוקוס, מיץ הלימון, סירופ המייפל, שמן הקוקוס המומס, תמצית הוניל והמלח. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה כמשי, מגרדים את הצדדים לפי הצורך.
  7. יוצקים את המילוי על הקרום המוכן ומחליקים את החלק העליון בעזרת מרית.
  8. הקש על המחבת על השיש כמה פעמים כדי לשחרר בועות אוויר.
  9. אופים בתנור שחומם מראש במשך 50-60 דקות, או עד שהשוליים מתייצבים, והמרכז מתנודד מעט.
  10. הניחו לעוגת הגבינה להתקרר בטמפרטורת החדר למשך כ-30 דקות, ולאחר מכן מקררים למשך 4 שעות לפחות או למשך הלילה להתייצבות מלאה.
  11. לאחר שעוגת הגבינה מתייצבת, מוציאים אותה מהתבנית הקפיצית.
  12. מקשטים בפירות יער טריים, לפתן פירות או רוטב שוקולד טבעוני אם רוצים.

יתרונות תזונתיים

  • עשיר בשומנים בריאים מקשיו וקוקוס.
  • מקור טוב לחלבון מהצומח.
  • עשיר בויטמינים ומינרלים כמו ויטמין C, מגנזיום ואשלגן.
  • נמוך יותר בשומן רווי וכולסטרול בהשוואה לעוגת גבינה מסורתית.
  • מספק סיבים תזונתיים מהקרום וממתיקים טבעיים.

חלופות מתכון

  • לגרסה כשרה, יש לוודא שכל המרכיבים מאושרים כשרות.
  • אתה יכול להתנסות עם קרום שונים באמצעות אגוזים, תמרים או עוגיות ללא גלוטן עבור אלה עם הגבלות תזונתיות.
  • התאם אישית את הטעמים על ידי הוספת אבקת קקאו לעוגת גבינה שוקולד או מאצ'ה לטוויסט של תה ירוק.

טיפים לשיפור המתכון

  • השריית אגוזי קשיו חיונית למרקם קרמי. אם חסר לך זמן, אתה יכול להשרות אותם במהירות על ידי הרתחתם למשך 10 דקות.
  • למילוי חלק יותר, השתמש בבלנדר מהיר אם קיים.
  • כדי להשיג פרוסות נקיות, טובלים סכין חדה במים חמים לפני כל חיתוך.
  • שומרים שאריות במקרר עד שבוע או במקפיא לכמה חודשים.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

מתכון לעוגת נוגט
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת נוגט שלא תאמינו כמה היא טעימה: המתכון הסודי!

מתכון ללחם עדשים כתומות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

לחם עדשים כתומות: המתכון שיפתיע אתכם בכל ביס

עוגת קוזונאק רומנית
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת קוזונאק רומנית: מסע קסום לטעמים והניחוחות של המטבח הרומני

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום: המתכון שהשכנים ידברו עליו חודשים

מרק מיסו
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מרק מיסו – המתכון המנצח שיעיף אתכם על טעמים יפניים מסחררים! 🍜🇯🇵

כדורי שיבולת שועל בריאים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

כדורי בריאות עם שיבולת שועל, תמרים מרוסקים, חמאת בוטנים ועוד מטעמים

דילוג לתוכן