מתכון לכריך בלקני משגע עם טעמים מטורפים (חובה!)

מתכון לכריך בלקני מדהים
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
1 מנות
כשרות:
לא כשר

על סנדוויץ' בלקני, שמעתם?

הכריך הבלקני, לעתים קרובות מיזוג של טעמים ומרקמים תוססים, הוא עדות למסורות הקולינריות העשירות של חצי האי הבלקני.

הסנדוויץ' הזה משלב את המהות הדשנה והמעושנת של בשרים על האש עם הפריכות הטרייה של הירקות, כולם עטופים בלחם רך ועם זאת פריך, בדרך כלל סומון או לפינג'ה. תוספת של תבלינים טעימים ואלמנטים חלביים, כמו קג'מק או יוגורט, מביאה קרמיות מענגת שמאזנת את הטעמים החזקים. הנה מתכון שלוכד את המהות של כריך בלקני מסורתי, המציע מסע טעמים דרך המטבח המגוון והטעמים שלו.

איך להכין סנדוויץ' בלקני מטורף – הרכיבים

  • 2 חתיכות לחם סומון או לפינג'ה (בערך 20 ס"מ קוטר)
  • 400 גרם של סבאפי (נקניקיות בשר טחון קטנות בגריל), ניתן להשתמש בקנויות או להכין לבד
  • 1 בצל אדום קטן, פרוס דק
  • 1 עגבנייה, פרוסה
  • 1 מלפפון, פרוס
  • 100 גרם קג'מק או יוגורט סמיך כחלופה
  • 50 גרם אג'וואר (תבלין על בסיס פלפל)
  • פטרוזיליה טרייה, קצוצה (לקישוט)
  • מלח ופלפל לפי הטעם

איך מכינים כריך בלקני מדהים שלב אחר שלב

  1. צולים את הסבאפי על אש בינונית עד שהם מבושלים בצורה אחידה ויש להם פחם יפה מבחוץ, בערך 5-7 דקות, הופכים מדי פעם.
  2. חותכים את לחם הסומון או הלפיניה לשניים, אופקית, אם הם עדיין לא פרוסים.
  3. מורחים שכבה נדיבה של קג'מק או יוגורט סמיך על המשטחים הפנימיים של הלחם.
  4. מסדרים את הסבאפי בגריל באופן שווה על החצי התחתון של הלחם.
  5. משטחים את הסבאפי עם פרוסות בצל אדום, עגבנייה ומלפפון.
  6. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  7. מורחים אג'וואר על החלק הפנימי של החצי העליון של הלחם.
  8. מקשטים בפטרוזיליה טרייה.
  9. מניחים את החצי העליון של הלחם על המילוי להשלמת הכריך.
  10. מגישים מיד, ומאפשרים לחום של הסבאפי למזג את הטעמים יחד.

מתכון הכריך הבלקני הזה הוא חגיגה של האהבה של האזור לבשרים על האש, תוצרת טרייה ותבלינים עשירים וקרמיים, ויוצרים ארוחה משביעה שהיא גם פשוטה וגם טעימה להפליא.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

פלפל ממולא צמחוני ב10 דקות
5/5
זמן הכנה:
33 דק׳

מתכון פלפל ממולא צמחוני ב-10 דקות עבודה בלבד

עוגת ריבה ופירורים של סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת ריבה ופירורים של סבתא – לא פחות ממדהים!

מתכון קציצות אבוחצירא מרוקאיות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון של קציצות אבוחצירה עם רוטב קטלני – מרוקאי בהגזמה

סלמון בקראסט ירוק
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

סלמון בקראסט ירוק עם פיסטוקים ופינוקים – מדהים!

מתכון שניצל חזיר
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון שניצל חזיר מדהים כמו באירופה

מתכון בורקס מים גבינות
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון בורקס מים עם גבינות כמו באיסטנבול

דילוג לתוכן