מאפינס בננה ושיבולת שועל

מאפינס בננה ושיבולת שועל
0/5
זמן הכנה:
15 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
12 מנות
כשרות:
פרווה
דרג/י את המתכון

השילוב של בננות ושיבולת שועל הוא שידוך שנעשה בגן עדן. המתכון המענג הזה ממזג את הטוב המתוק והפירותי של בננות בשלות עם המרקם הלבבי והבריא של שיבולת שועל כדי ליצור מאפינס שהם לא רק טעימים אלא גם עמוסים ביתרונות תזונתיים. אמנם המקור המדויק של המתכון הזה אינו ודאי, אבל הוא מועדף במשקי בית ברחבי העולם, מוערך בזכות הפשטות והרבגוניות שלו. בין אם אתם מחפשים אפשרות לארוחת בוקר מזינה או חטיף בריא, המאפינס האלה הם בחירה אידיאלית.

מנות: מכינים 12 מאפינס

זמן הכנה: כ-15 דקות

קושי: קל

כמה סיבות לנסות מאפינס בננה ושיבולת שועל:

  1. עשיר בחומרים מזינים: המאפינס הללו הם מעצמה תזונתית, המציעים איזון טוב של פחמימות, סיבים, ויטמינים ומינרלים.
  2. מעולה לארוחת בוקר: אפשרות ארוחת בוקר לחטוף וללכת ששומרת עליך מלא ואנרגטי לאורך כל הבוקר.
  3. נשנוש בריא: מושלם לבלימת השן המתוקה שלך ועדיין להזין את הגוף שלך.
  4. ידידותי לילדים: ילדים אוהבים את טעם הבננה המתוק, מה שהופך אותו לדרך מצוינת להגניב כמה חומרים מזינים.
  5. יתרונות הבננה: בננות מספקות מתיקות טבעית, אשלגן וויטמינים.
  6. שיבולת שועל לסיבים: שיבולת שועל מוסיפה סיבים, מסייעת לעיכול ועוזרת לשלוט ברמות הכולסטרול.
  7. ניתן להתאמה אישית: אתה יכול להתאים אישית את המאפינס האלה עם תוספות כמו שוקולד צ'יפס, אגוזים או פירות יבשים.
  8. מהיר וקל: מוכן תוך כ-30 דקות, מה שהופך אותו לאופציה נוחה עבור לוחות זמנים עמוסים.
  9. אידיאלי להכנת ארוחה: אפו מנה ואחסנו אותם לשבוע של חטיפים בריאים.
  10. אפשרות ללא גלוטן: קל להתאים לדיאטות ללא גלוטן על ידי שימוש בשיבולת שועל מוסמכת ללא גלוטן ותערובת קמח ללא גלוטן.

מאפינס בננה ושיבולת שועל – רכיבים:

  • 2 בננות בשלות (בערך 200 גרם), מעוכות
  • 1 1/2 כוסות שיבולת שועל (150 גרם)
  • 1/2 כוס קמח מלא/כוסמין/מה שאתם אוהבים (60 גרם)
  • 1/2 כוס יוגורט יווני רגיל (120 גרם)
  • 1/4 כוס דבש או סירופ מייפל (60 מ"ל)
  • 1/4 כוס חלב (60 מ"ל)
  • ביצה 1
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • תוספות אופציונליות: שוקולד צ'יפס, אגוזים קצוצים, פירות יבשים

הוראות הכנה למאפינס בננה ושיבולת שועל:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס וממלאים תבנית מאפינס בנייר מנג׳ט.
  2. מערבבים בקערת מיקסר את הבננות המעוכות, היוגורט היווני, הדבש או סירופ מייפל, חלב, ביצה ותמצית וניל. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. טורפים בקערה נוספת את שיבולת השועל המגולגלת, הקמח המלא, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הקינמון והמלח.
  4. מוסיפים לאט לאט את החומרים היבשים לחומרים הרטובים, תוך כדי ערבוב עד שהם מתאחדים. היזהר לא לערבב יתר על המידה; כמה גושים זה בסדר.
  5. אם רוצים, מקפלים פנימה כל תוספות אופציונליות כמו שוקולד צ'יפס, אגוזים או פירות יבשים.
  6. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין 12 כוסות המאפינס.
  7. אופים 18-20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז המאפין יוצא נקי.
  8. מוציאים את המאפינס מהתנור ומניחים להם להתקרר בתבנית 5 דקות לפני שמעבירים אותם לרשת לצינון מלא.
  • טיפים לשיפור:
  • ניסוי עם תוספות שונות כמו אוכמניות, קוקוס מגורר או זרעי צ'יה לתוספת טעם ותזונה.
  • התאם את רמת המתיקות על ידי הוספת פחות או יותר דבש או סירופ מייפל לפי טעמך.
  • מאחסנים את המאפינס בכלי אטום כדי לשמור על טריותם לאורך זמן.
  • תיהנו ממאפינס בננה ושיבולת שועל תוצרת בית כפינוק מענג ומזין לארוחת הבוקר או בכל שעה ביום!

יתרונות תזונתיים:

  • המאפינס האלה הם בחירה בריאה ומציעים:
  • סיבים משיבולת שועל לבריאות מערכת העיכול
  • אשלגן מבננות לבריאות הלב
  • חלבון מיוגורט יווני לתחזוקת השרירים
  • נוגדי חמצון מקינמון לשיפור חסינות
אהבתם? שתפו!
דרג/י את המתכון

מתכונים נוספים

עוגת ריבה ופירורים של סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת ריבה ופירורים של סבתא – לא פחות ממדהים!

מתכון קציצות אבוחצירא מרוקאיות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון של קציצות אבוחצירה עם רוטב קטלני – מרוקאי בהגזמה

סלמון בקראסט ירוק
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

סלמון בקראסט ירוק עם פיסטוקים ופינוקים – מדהים!

מתכון שניצל חזיר
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון שניצל חזיר מדהים כמו באירופה

מתכון בורקס מים גבינות
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון בורקס מים עם גבינות כמו באיסטנבול

מתכון פילה בס בתנור
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון פילה דג בס בתנור הכי טעים שיש

דילוג לתוכן