אוכל זה החיים

מתכון לפיצה שעורה בריאה – חגיגה בריאה שלא הכרתם

מתכון לפיצה שעורה בריאה
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
1 מנות
כשרות:
חלבי

שלום, חברים לפיצה! היום, אנחנו עושים מעקף מנתיב הפיצה הרגיל ויוצאים לעולם הבריאות עם הפיצה שעורה שלנו. הטוויסט הכפרי הזה בקרום הפיצה הקלאסי מציג את הטוב האגוזי של השעורה, ויוצר בסיס שהוא לא רק טעים אלא גם עמוס באווירה בריאה.

מקורות:

פיצה שעורה היא הרפתקה קולינרית שנולדה מתוך רצון לבצק פיצה לבבי ומזין יותר. שעורה, עם הטעם הארצי והמרקם הלעוס שלה, תופסת את מרכז הבמה, ומעניקה לפיצה שלך אופי חדש לגמרי. זו סטייה מהרגיל, חקר קולינרי ששווה לצאת אליו.

רכיבים לפיצה שעורה:

  • 1 כוס קמח שעורה
  • 1 כוס קמח לכל מטרה
  • 1 כפית שמרים יבשים פעילים
  • 1 כפית דבש או סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 3/4 כוס מים חמימים
  • 2 כפות שמן זית
  • רוטב עגבניות
  • גבינת מוצרלה, מגוררת
  • תוספות הפיצה האהובות עליך (פלפלים, בצל, פטריות, פפרוני, אתה שם את זה!)

הוראות הכנה לפיצה שעורה:

  1. הפעילו את השמרים: בקערה קטנה מערבבים את המים החמים, הדבש (או הסוכר) והשמרים. תן לזה לשבת כ 5-10 דקות עד שהוא מקבל קצף. מסיבת השמרים הזו היא מה שתגרום לקרום שלנו לעלות ולהאיר.
  2. מערבבים וללוש: בקערה גדולה מערבבים את קמח השעורה, הקמח לכל מטרה והמלח. יוצקים פנימה את תערובת השמרים המופעלים ושמן הזית. מערבבים עד לקבלת בצק שאגי. הופכים אותו על משטח מקומח ולשים כ-5-7 דקות עד שהוא חלק ואלסטי.
  3. לתפיחה טובה: מניחים את הבצק בחזרה לקערה, מכסים אותו במגבת מטבח ונותנים לו לתפוח בפינה חמה למשך כשעה עד 1.5 שעות. אתה רוצה שהוא יכפיל את גודלו ויהיה כולו מבעבע ונרגש.
  4. מחממים ומגלגלים: מחממים את התנור ל- 245°C. מרדדים את בצק השעורה שתפוח לצורת הפיצה הרצויה על משטח מקומח. אם אתם מרגישים כפריים, לכו על המראה החופשי הבלתי מושלם הזה.
  5. הרכיבו את יצירת המופת: העבירו את הבצק המרודד על תבנית אפייה או אבן פיצה. מורחים שכבה דקה של רוטב עגבניות, מפזרים על גבינת המוצרלה, ומתפרעים עם התוספות האהובות עליך. זה קנבס הפיצה שלך – צבע אותו כרצונך.
  6. ריקוד לתוך התנור: הכניסו את היצירה שלכם לתנור שחומם מראש ואפו במשך כ-12-15 דקות או עד שהקרום מזהיב והגבינה מבעבעת ואי אפשר לעמוד בפניה.
  7. מגניב להרגעה: תן לפיצה שעורה שלך להתקרר כמה דקות לפני החיתוך. זה מבטיח שלכל הטעמים תהיה הזדמנות להתיישב ולהרמוניה.

יתרונות תזונתיים:

  • שעורה מוסיפה מנה של סיבים תזונתיים, מקדמת את בריאות מערכת העיכול.
  • תכולת גלוטן נמוכה יותר בהשוואה לקרום פיצה מסורתי.
  • עשיר בחומרי הזנה חיוניים, כולל ויטמינים ומינרלים.

חלופות למתכונים:

  • אפשרות ללא גלוטן: השתמש בתערובת קמח ללא גלוטן או בקמח שקדים לקבלת קרום ללא גלוטן.
  • טוויסט טבעוני: דלג על הגבינה או השתמש בחלופה הצמחית האהובה עליך. טען ירקות לפרץ של טעם.

טיפים לשלמות פיצה:

  • אופים מראש את הקרום שלך כמה דקות לפני הוספת תוספות לפריכות נוספת.
  • ניסוי עם בסיסי רוטב שונים – פסטו, רוטב לבן, או אפילו רוטב ברביקיו.
  • אל תחסכו בגבינה – זה הדבק שמחזיק את כל התוספות הטעימות שלכם.

הנה לכם, חברים לפיצה – מסע אל ארץ פיצה שעורה, שם תזונה פוגשת טעם בריקוד מענג. תהיו יצירתיים, אמצו את טוב השעורה והתענגו על כל ביס בריא. לילות פיצה לעולם לא ישובו להיות אותו הדבר!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

שייק פירות קפואים בריא וממכר (10 דקות בלבד!)
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

שייק פירות קפואים בריא וממכר (10 דקות בלבד!)

רוטב בלסמי מצומצם לסלט: טעם משגע ופשוט להכנה
5/5
זמן הכנה:
25 דק׳

רוטב בלסמי מצומצם לסלט: טעם משגע ופשוט להכנה

פאני פורי במילוי דג: המנה המושלמת לשדרוג ארוחה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

פאני פורי במילוי דג: המנה המושלמת לשדרוג ארוחה

קבב עיראקי אסלי: מתכון מסורתי וטעים
5/5
זמן הכנה:
75 דק׳

קבב עיראקי אסלי: מתכון מסורתי וטעים

מתכון לדג בטמפורה עם סודה
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

המתכון המושלם לדג בטמפורה עם סודה: כשפוגשים את הקריספיות האולטימטיבית

עוגת וניל רכה ואוורירית עם חמאה: המתכון המושלם לפינוק ביתי
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

עוגת וניל רכה ואוורירית עם חמאה: המתכון המושלם לפינוק ביתי

דילוג לתוכן