מתכון לכדורי בשר / קציצות בשר אפויות בתנור – שילוב של בשר והודו טחונים

מתכון לכדורי בשר - קציצות בשר והודו
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
6 מנות
כשרות:
בשרי

מתכון לקציצות בשר אפויות? התפנקו עם כדורי הבשר האפויים הכשרים והטובים האלה לארוחה טעימה ומזינה.

כדורי בשר אפויים אלה עשויים משילוב של בשר בקר טחון רזה והודו טחון וכן מועשרים בעשבי תיבול טריים, תבלינים וירקות לטעם מעורר תיאבון.

אפיית הקציצות יוצרת מראה חיצוני פריך תוך שמירה על החלק הפנימי רך ועסיסי. הגישו אותם עם רוטב מרינרה חריף או תהנו מהם כמנה עצמאית. הקציצות האלה לא רק פשוטות להכנה, אלא גם מתהדרות ביתרונות תזונתיים רבים, מה שהופך אותן לבחירה מצוינת לארוחה מאוזנת ובריאה.

רכיבים - איך להכין קציצות בשר אפויות בתנור

  • · על מנת להכין כדורי בשר אפויים ומפנקים אלו נצטרך את הרכיבים הבאים:
  • · 1 ק"ג בשר בקר טחון רזה 
  • · 1 ק"ג הודו טחון (מי שמעדיף רק בשר בקר, יכול ללת על 2 ק"ג בשר טחון במקום הודו)
  • · 1 כוס פירורי לחם מחיטה מלאה
  • · 1/2 כוס קישואים מגוררים, עודפי מים סחוטים החוצה
  • · 1/2 כוס בצל קצוץ דק
  • · 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
  • · 2 שיני שום, קצוצות
  • · 1 ביצה גדולה
  • · 1 כפית מלח 
  • · 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • · 1/2 כפית פפריקה
  • · 1/2 כפית אורגנו מיובש
  • · ספריי שמן זית לשימון תבנית האפייה

הוראות הכנה: איך מכינים קציצות בשר אפויות ומפנקות בתנור

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס. משמנים קלות נייר אפייה בתרסיס שמן זית כשר ומניחים בצד.
  2. מערבבים בקערת ערבוב גדולה את בשר הבקר הטחון, הודו הטחון, פירורי לחם מחיטה מלאה, זוקיני מגורר, בצל קצוץ, פטרוזיליה, שום טחון, ביצה טרופה, מלח, פלפל שחור, פפריקה ואורגנו מיובש. מערבבים היטב, אך הימנעו מערבוב יתר מכיוון שהוא עלול לגרום לקציצות להתקשות.
  3. בעזרת הידיים, יוצרים מהתערובת כדורי בשר בגודל כדור גולף (בקירוב 1.5 סנטימטרים בקוטר) ומניחים אותם ברווח שווה על תבנית האפייה המוכנה.
  4. אופים בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות או עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-165 מעלות צלזיוס והקציצות מזהיבות מבחוץ.
  5. מוציאים מהתנור ונותנים לקציצות לנוח כמה דקות לפני ההגשה עם רוטב מרינרה כשר, דלעת ספגטי או סלט ירוק טרי.

יתרונות תזונתיים של קציצות בשר אפויות בתנור

  • בשר בקר רזה והודו טחון מספקים מקור טוב לחלבון, ברזל ואבץ תוך שמירה על תכולת השומן הרווי נמוכה.
  • פירורי לחם מחיטה מלאה מוסיפים למנה סיבים וחומרי תזונה חיוניים, כמו ויטמינים מקבוצת B ומגנזיום.
  • קישואים ובצל מספקים ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון התורמים לבריאות ולרווחה הכללית.
  • עשבי תיבול טריים ותבלינים לא רק מוסיפים טעם אלא גם מציעים יתרונות בריאותיים שונים, כגון תכונות אנטי דלקתיות ונוגדות חמצון.
  • אפיית הקציצות במקום טיגון מפחיתה את תכולת השומן הכוללת, מה שהופך אותן לאופציה בריאה יותר.

בתאבון!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לרוטב איולי ביתי משודרג
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון לרוטב איולי ביתי שישדרג לכם ים של מנות בבית!

מתכון לקראק פאי ביתית
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון לקראק פאי מדהים וממכר בטירוף (כיאה לשמו)

מתכון ללימונדה אלוהית
4.8/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון ללימונדה אלוהית – איך להכין לימונדה מהאגדות

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי – מעדן אמיתי

מתכון לקרפצ'יו סינטה
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון לקרפצ'יו סינטה ברמה יותר גבוהה משל מסעדות

עוגת לימון כמו של סטארבקס
4.75/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת לימון סטארבקס – האם תצליחו לשחזר את המנה?

דילוג לתוכן