מתכון לצלי כתף בקר בתנור (נתח מספר 5) – מענג ברמות קשות
4.3333333333333/5
זמן הכנה:
260 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
4 מנות
כשרות:
בשרי
בשר מספר 5 בתנור זאת מנה מענגת במיוחד שמתאימה לערבי שישי, חגים וגם ככה סם כשבא לכם להתפנק. איך מכינים צלי כתף בתנור? אנחנו נספר לכם! אולי אנחנו לא בדיוק אהרוני אבל מבטיחים לכם שזה מתכון מעולה, מפנק ומענג במיוחד!
הכנת צלי כתף בתנור כוללת תהליך הצלייה האיטי מבטיח שהבשר רך, עסיסי ומלא טעם. מתכון לצלי כתף בתנור מתאים לכ- 4-6 אנשים ולוקח כ-3-4 שעות הכנה ובישול.
רכיבים: איך מכינים צלי כתף בתנור
·1 כתף עם עצם (כ-2.5-3 ק"ג)
·4 שיני שום, פרוסות דק
·2 כפות שמן זית
·2 כפות חרדל דיז'ון
·2 כפות דבש
·2 כפות חומץ תפוחים
·1 כף עלי טימין טריים
·מלח ופלפל לפי הטעם
איך להכין צלי כתף בקר בתנור - הוראות הכנה
מחממים את התנור ל-160 מעלות.
בעזרת סכין חדה חורצים חתכים קטנים על כל כתף הבקר וממלאים אותם בשום הפרוס.
בקערה קטנה מערבבים יחד את שמן הזית, חרדל דיז'ון, דבש, חומץ תפוחים, עלי טימין, מלח ופלפל.
שפשפו את התערובת על כל כתף הבקר והקפידו לכסות אותה לחלוטין.
מניחים את כתף הבקר בתבנית צלייה ומכסים אותה היטב בנייר אלומיניום.
צולים את הכתף בתנור כ-3-4 שעות, או עד שהיא רכה במזלג ומתפרקת בקלות.
מסירים את נייר הכסף ומגבירים את חום התנור ל-220 מעלות.
צולים במשך 20-30 דקות נוספות, או עד שהיא מזהיבה ופריכה מבחוץ.
מוציאים מהתנור ונותנים לה לנוח 10-15 דקות לפני שפורסים ומגישים.
יתרונות תזונתיים של צלי כתף בקר בתנור
צלי כתף משגע בתנור – מנה זו היא מקור נהדר לחלבון, ברזל וויטמין B12. הוא גם עשיר יחסית בשומן ולכן חשוב ליהנות ממנו במידה כחלק מתזונה מאוזנת.
תוספת של שום וטימין לא רק מוסיפה טעם למנה, אלא גם בעלת תכונות אנטיבקטריאליות עשויות לספק יתרונות בריאותיים.