מתכון לבליני (בלינצ'ס / פנקייק רוסי)

מתכון לבליני - איך להכין בליני
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
20 מנות
כשרות:
חלבי

מתכון לבליני? אין שום בעיה.

אבל רגע, מה זה בכלל בליני?

בְּלִינִי (ברוסית: Блины́ – צורת רבים; וביחיד: בְּלִין – Блин), המוכר יותר בשם: בְּלִינְצֶ'ס (ביידיש) או חֲבִיתִּיּוֹת (בעברית), זהו סוג של פנקייק רוסי, שהוא דק ועדין יותר מהפנקייק הקלאסי האמריקני שרובנו מכירים. הבליני נפוץ ואהוב באזורים רבים במזרח אירופה לרבות רוסיה, אוקראינה, גיאורגיה ומדינות נוספות.

התענגו על המעדן של בליני תוצרת בית, קרפים רוסיים עדינים המושלמים לכל אירוע.

הפנקייקים הדקים הללו מציעים שילוב טעמים מענג, מרקם עדין והזדמנויות אינסופיות למילוי יצירתי. הם יצירת מופת קולינרית, מתאימים לבראנץ' חגיגי, לארוחת בוקר נעימה או לקינוח אלגנטי.

איך להכין בליני: מרכיבים למתכון בליני (כ-20 בליני)

  • · 200 גרם קמח
  • · 100 גרם קמח כוסמת
  • · 2 ביצים גדולות
  • · 400 מ"ל חלב (או חלב צמחי לחלופה נטולת חלב)
  • · 200 מ"ל מים
  • · 2 כפות חמאה מומסת ללא מלח (או שמן צמחי לחלופה נטולת חלב)
  • · 1/2 כפית מלח
  • · 1/2 כפית סוכר
  • · עוד חמאה או שמן לבישול

איך מכינים בליני - הוראות הכנה

  1. בקערת ערבוב גדולה, מערבבים את הקמח, קמח הכוסמת (או התחליף), המלח והסוכר. מקציפים יחד כדי להבטיח פיזור אחיד של החומרים.
  2. בקערה נפרדת טורפים את הביצים עד להקצפה קלה. מוסיפים לביצים את החלב, המים והחמאה המומסת (או השמן) וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. יוצקים בהדרגה את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים תוך כדי טריפה מתמשכת. מקציפים עד שהבלילה חלקה וללא גושים. נותנים לבלילה לנוח 15 דקות כדי שהקמח יספוג את הנוזלים.
  4. מחממים מחבת טפלון או מחבת קרפ על אש בינונית. הוסף כמות קטנה של חמאה או שמן וסובב אותם כדי לצפות את פני השטח בצורה אחידה.
  5. מצקת כ-1/4 כוס (60 מ"ל) מהבלילה לתוך המחבת, מטה ומערבל את המחבת כדי לפזר את הבלילה באופן שווה. מבשלים כ-1-2 דקות עד ששולי הבליני מתחילים להזהיב והמשטח נראה מיובש.
  6. הפוך בעדינות את הבליני באמצעות מרית דקה. מבשלים עוד 30 שניות עד דקה אחת בצד השני.
  7. מעבירים את הבליני המבושלים לצלחת ומכסים במגבת מטבח נקייה כדי לשמור על חום. חוזרים על התהליך עם שאר הבלילה, מוסיפים עוד חמאה או שמן למחבת לפי הצורך.

יתרונות תזונתיים לבליני

בליני מציעים מספר יתרונות תזונתיים, מה שהופך אותם לבחירה בריאה לכל ארוחה.

  • הם עשירים בחלבון מהביצים ומוצרי החלב המשמשים בבלילה, עוזרים לבנות ולתקן את רקמות הגוף.
  • הכללת קמח כוסמת מוסיף סיבים תזונתיים, מסייעים לעיכול ומקדמים מעיים בריאים.
  • בנוסף, ניתן למלא בליני במגוון מרכיבים מזינים, כגון ירקות, בשר רזה או פירות, מה שמשפר עוד יותר את הערך התזונתי שלהם.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לפאדג' שוקולד
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

מתכון פאדג' שוקולד – הכי טעים שיש!

מתכון לעוגת קפה בחושה
5/5
זמן הכנה:
55 דק׳

מתכון לעוגת קפה בחושה מושלמת לאירוח 🤎🤎🤎

מתכון לעוגת קפה ושוקולד
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת קפה ושוקולד – טעם גן עדן!

מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות מרוקאי
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון לקציצות בשר ברוטב עגבניות מרוקאי – מנה מנצחת

מתכון לנקניקיות עוף בנינג'ה גריל
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

מתכון לנקניקיות עוף בנינג'ה גריל – שכולם אוהבים

מתכון לבורקס בנינג'ה גריל
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לבורקס בנינג'ה גריל – קליל וטוב

דילוג לתוכן