מתכון קראמבל פירות יער מדהים – כזה עוד לא אכלתם!

קראמבל פירות יער
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
6 מנות
כשרות:
חלבי

קראמבל פירות יער הוא התגלמות של אלגנטיות חסרת מאמץ בעולם הקינוחים. המנה המענגת הזו משלבת את הטעמים העסיסיים והחמצתיים של פירות יער מעורבים עם ציפוי קראמבל מתוק וחמאתי שנאפה לשלמות זהובה.

מושלם לשימוש בכל סוג פירות יער שיש לכם בהישג יד, בין אם זה טרי בקיץ או קפוא במהלך החודשים הקרים יותר, קראמבל פירות יער הוא רב תכליתי ואהוב באופן אוניברסאלי. בין אם אתם מחפשים קינוח מנחם בערב קריר או פינוק תוסס ופירותי ליהנות ממנו בשמש, קראמבל פירות יער זה בטוח ישביע בטעמים העשירים ובמרקמים המשביעים שלו.

אם בא לכם להכין קראמבל פירות יער פרווה (ללא חלב) – ניתן להמיר את החמאה עם ⅔ שמן קוקוס ועוד ⅓ חמאת שקדים או אגוזי לוז.

איך מכינים קראמבל פירות יער – רכיבים

  • למילוי:
  • 600 גרם פירות יער מעורבים (כגון תותים, פטל, אוכמניות ופטל שחור), טריים או קפואים
  • 100 גרם סוכר (מותאם לפי מתיקות הגרגרים)
  • 2 כפות קמח לכל מטרה
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • לציפוי הקראמבל:
  • 150 גרם קמח לכל מטרה
  • 100 גרם חמאה קרה ללא מלח, חתוכה לקוביות
  • 75 גרם שיבולת שועל מגולגלת
  • 100 גרם סוכר חום
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • קורט מלח
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 40-45 דקות
  • זמן כולל: כשעה

איך מכינים קראמבל פירות יער- שלב אחר שלב

  • מחממים את התנור ל-190 מעלות צלזיוס.
  • בקערה גדולה, לזרוק בעדינות את פירות היער המעורבים עם הסוכר, הקמח ומיץ הלימון. ודא שהגרגרים מצופים בצורה אחידה.
  • מעבירים את תערובת פירות היער לתבנית אפייה, מפזרים אותה לשכבה אחידה.
  • להכנת תוספת הקראמבל, מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, שיבולת השועל, הסוכר החום, הקינמון הטחון וקורט מלח.
  • מוסיפים את קוביות החמאה לקערה עם החומרים היבשים. בעזרת קצות האצבעות או חותכן מאפים, משפשפים את החמאה לתוך התערובת עד שהיא מזכירה פירורי לחם גס.
  • מפזרים באופן שווה את ציפוי הקראמבל על פירות היער בתבנית האפייה.
  • אופים בתנור שחומם מראש במשך 40-45 דקות, או עד שציפוי הקראמבל חום זהוב ומילוי פירות היער מבעבע בקצוות.
  • מוציאים מהתנור ומצננים כמה דקות לפני ההגשה.
  • מגישים חם, באופן אידיאלי עם כדור גלידת וניל או כף קצפת לפינוק מפנק במיוחד.

מתכון קראמבל פירות יער זה חוגג את ההנאות הפשוטות של האפייה, הדורש מאמץ מינימלי לתגמול מרבי. גרגרי היער העסיסיים והחמוצים יוצרים מילוי טעים שעומד בניגוד מושלם לציפוי המתוק והפריך. בין אם מוגש בארוחת ערב משפחתית מזדמנת ובין אם כסיום למפגש חגיגי, קראמבל פירות יער זה מובטח שיהיה חביב הקהל. תיהנו מהפרץ של טעמי פירות יער ומהחמימות המנחמת של הקינוח הנצחי הזה.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

פלפל ממולא צמחוני ב10 דקות
5/5
זמן הכנה:
33 דק׳

מתכון פלפל ממולא צמחוני ב-10 דקות עבודה בלבד

עוגת ריבה ופירורים של סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת ריבה ופירורים של סבתא – לא פחות ממדהים!

מתכון קציצות אבוחצירא מרוקאיות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון של קציצות אבוחצירה עם רוטב קטלני – מרוקאי בהגזמה

סלמון בקראסט ירוק
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

סלמון בקראסט ירוק עם פיסטוקים ופינוקים – מדהים!

מתכון שניצל חזיר
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון שניצל חזיר מדהים כמו באירופה

מתכון בורקס מים גבינות
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון בורקס מים עם גבינות כמו באיסטנבול

דילוג לתוכן