מתכון פבלובה פירות יער

מתכון פבלובה פירות יער
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
10 מנות
כשרות:
חלבי

פבלובה ברי היא קינוח מענג המשלב קליפת מרנג פריכה עם קצפת טעימה ומבחר פירות יער טריים. מוצאו מאוסטרליה או ניו זילנד, הקינוח הזה עושה כבוד לבלרינה הרוסית אנה פבלובה.

הפבלובה ידועה במרקם הקליל והאוורירי שלה, מה שהופך אותה לקנבס המושלם להצגת הצבעים והטעמים התוססים של פירות יער עונתיים. השילוב של המרנג המתוק, המילוי הקרמי ופירות היער העסיסיים יוצר קינוח שהוא גם מהמם ויזואלית וגם טעים.

רכיבים להכנת פבלובה פירות יער

  • · - למרנג -
  • · 4 חלבונים גדולים, בטמפרטורת החדר
  • · 1 כוס סוכר מגורען
  • · 1 כפית חומץ לבן
  • · 1 כפית עמילן תירס
  • · 1 כפית תמצית וניל
  • · - לקצפת -
  • · 1 ½ כוסות שמנת כבדה, צוננת
  • · 2 כפות אבקת סוכר
  • · 1 כפית תמצית וניל
  • · - לציפוי ברי -
  • · 2 כוסות פירות יער טריים מעורבים (תותים, אוכמניות, פטל, פטל שחור)
  • · עלי נענע טריים, לקישוט (לא חובה)

הוראות הכנת פבלובה פירות יער

  1. מחממים את התנור ל-120 מעלות צלזיוס (250 מעלות צלזיוס) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. בקערת ערבוב נקייה ויבשה, מקציפים את החלבונים במהירות בינונית-גבוהה עד שנוצרות פסגות רכות.
  3. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, כף אחת בכל פעם, תוך כדי המשך הקצפה במהירות גבוהה. מקציפים עד שנוצרות פסגות נוקשות והתערובת מבריקה.
  4. בקערה קטנה מערבבים יחד את החומץ, עמילן התירס ותמצית הווניל. מוסיפים את התערובת לתערובת החלבונים ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מורחים את תערובת המרנג על תבנית האפייה המוכנה, יוצרים עיגול או צורה אליפסה, בקוטר של כ-20 ס"מ (8 אינץ'). יוצרים חריטה קלה במרכז כדי להחזיק את המילויים.
  6. מכניסים את נייר האפייה לתנור שחומם מראש ואופים במשך שעה ו-30 דקות או עד שהפבלובה פריכה מבחוץ ומעט רכה מבפנים. מכבים את התנור ומשאירים את הפבלובה בפנים להתקרר לחלוטין.
  7. בקערת ערבוב נפרדת, מקציפים את השמנת הכבדה והצוננת עד שנוצרות פסגות רכות. מוסיפים את אבקת הסוכר ותמצית הווניל, וממשיכים להקציף עד שנוצרות פסגות נוקשות.
  8. מעבירים בזהירות את הפבלובה הצוננת לצלחת הגשה. ממלאים את החריץ המרכזי בקצפת ומפזרים אותה בצורה אחידה.
  9. מסדרים את פירות היער הטריים על גבי הקצפת, יוצרים דוגמה יפה או מפזרים אותם באופן אקראי. מקשטים בעלי נענע טריים, אם רוצים.
  10. מגישים מיד ונהנים מפבלובה פירות יער טעימה.

סיבות לנסות את המתכון לפבלובה פירות יער

  1. קינוח Showstopper: Berry pavlova הוא קינוח מדהים ויזואלית שירשים את האורחים שלכם עם ההצגה האלגנטית שלו.
  2. פרץ של טעמים: השילוב של מרנג מתוק ופירות יער חמוצים יוצר ניגוד טעמים מענג שיגרה את בלוטות הטעם שלך.
  3. מתכון רב תכליתי: אתה יכול להתאים אישית את פבלובה פירות יער על ידי שימוש במגוון פירות יער כגון תותים, אוכמניות, פטל ופטל שחור.
  4. קליל ומרענן: המרקם האוורירי של הפבלובה בשילוב עם פירות היער הטריים והקצפת הופכים אותה לקינוח מושלם למזג אוויר חם או לאחר ארוחה כבדה.
  5. אפשרות ללא גלוטן: פבלובה ברי היא נטולת גלוטן באופן טבעי, מה שהופך אותה למתאימה לאנשים עם אי סבילות לגלוטן או הגבלות תזונתיות.
  6. תענוגות עונתיים: נצלו את פירות היער העונתיים להכנת הקינוח הזה, המציגים את מיטב הטעמים של העונה.
  7. מצגת מרשימה: הצבעים התוססים של פירות היער על גבי המרנג הלבן המושלג יוצרים מרכז קינוח מושך מבחינה ויזואלית.
  8. אפשרות Make-Ahead: ניתן להכין את בסיס המרנג מראש, מה שמאפשר תכנון קל יותר ופחות לחץ במהלך הכנת הארוחה.
  9. מושלם לכל אירוע: בין אם זה מפגש משפחתי, חגיגה מיוחדת או מפגש מזדמן, פבלובה פירות יער היא קינוח רב תכליתי המתאים לכל אירוע.
  10. הנאה לכולם: הקינוח הזה אהוב על ילדים ומבוגרים כאחד, מה שהופך אותו לחביב הקהל לכל הגילאים.

חלופות מתכון לאוכלי כשרות

  • להכנת גרסה כשרה לפבלובה פירות יער, יש לוודא שכל המרכיבים המשמשים הם בעלי כשרות.
  • בנוסף, ניתן להחליף בקצפת המסורתית חלופות קצפת שאינן חלביות, כגון קצפת קוקוס או תוספת קצפת שאינה חלבית.

טיפים לשיפור המתכון פבלובה פירות יער

  • השתמשו בחלבונים בטמפרטורת החדר להקצפה קלה יותר ונפח טוב יותר.
  • מוסיפים את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה כדי להמיס אותו לחלוטין ולשלב אוויר במרנג.
  • הימנע מפתיחת התנור במהלך האפייה כדי למנוע תנודות בטמפרטורה וניפוח פוטנציאלי של הפבלובה.
  • לאחר האפייה, מצננים את הפבלובה לחלוטין לפני הוספת הקצפת ופירות היער כדי למנוע מהשמנת להימס.
  • השתמש במגוון של פירות יער טריים לתוספת תוססת וטעימה. נסה עם שילובים שונים כדי להתאים להעדפתך.
  • לתוספת מרקם וטעם, שקול לפזר אגוזים קלויים או שוקולד מגורר על הקצפת ופירות היער לפני ההגשה.
  • הגישו את הפבלובה מיד לאחר ההרכבה כדי לשמור על המראה החיצוני הפריך שלה.
  • שאריות פבלובה ניתן לאחסן בכלי אטום בטמפרטורת החדר למשך יום או יומיים, אך היא תאבד מהפריכות שלה.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

פסטה ברוטב עגבניות בסיר אחד
5/5
זמן הכנה:
25 דק׳

מתכון פסטה ברוטב עגבניות בסיר אחד – יעיל וסופר טעים!

מתכון לסוכריות ריבת חלב
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון לסוכריות ריבת חלב

מתכון לריבת מנגו
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

מתכון לריבת מנגו ביתית – להרגיש טעם של קיץ

מתכון לעוגת שמרים קינמון
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת שמרים קינמון טעימה ומנחמת עד מאד

מתכון ללחם קוטג'
5/5
זמן הכנה:
130 דק׳

מתכון ללחם קוטג' מדהים – כזה עוד לא אכלתם!

מתכון חריימה דג אמנון מרוקאי
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לחריימה דג אמנון הכי טעים שיש

דילוג לתוכן