אוכל זה החיים

עוגת יום הולדת – מתכון מנצח שתמיד מצליח

עוגת יום הולדת מתכון מנצח
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
12 מנות
כשרות:
חלבי

אם אתם מחפשים מתכון מנצח לעוגת שוקולד – הגעתם למקום הנכון!

הפעם אנחנו עם עוגת שוקולד משולשת – עוגת יום הולדת שוקולד משולשת היא קינוח דקדנטי ששימח את בלוטות הטעם במשך דורות. ניתן לייחס את מקורותיו לתחילת המאה ה-20, כאשר השוקולד הפך לזמין ובמחיר סביר יותר. מאז, זה הפך למרכיב עיקרי בחגיגות יום הולדת, ולא בכדי.

הנה 6 סיבות מדוע כדאי לכם לנסות את העוגה המענגת הזו

  • אושר שוקולדי שאין לעמוד בפניו: העוגה הזו היא הגשמת חלומו של חובב שוקולד. הוא משלב שלושה סוגי שוקולד ליצירת טעם עשיר ומפנק.
  • תענוג רב-תכליתי: בין אם אתם חוגגים יום הולדת לילד או למבוגר, העוגה הזו אהובה בעולם ומתאימה לכל הגילאים.
  • מצגת מרשימה: שלוש השכבות של העוגה, הגנאש המבריק ותלתלי השוקולד הופכים אותה למדהימה ויזואלית ומושלמת לאירועים מיוחדים.
  • ניתן להתאמה אישית: אתה יכול להתאים אישית את העוגה על ידי הוספת מילויים או קישוטים האהובים עליך כדי להתאים לטעמו של חוגג יום ההולדת.
  • יתרונות תזונתיים: למרות שזה לא מזון בריאות, שוקולד מריר מכיל נוגדי חמצון ויכול להגביר את רמות הסרוטונין, לקדם תחושת אושר.
  • משרת קהל: מתכון זה מניב עוגה שיכולה לשרת בנדיבות 12-16 אנשים, מה שהופך אותה למושלמת למפגשים.

רכיבים להכנת עוגת יום הולדת מנצחת

  • עבור העוגה:
  • 2 כוסות (240 גרם) קמח
  • 1 3/4 כוסות (350 גרם) סוכר
  • 3/4 כוס (65 גרם) אבקת קקאו לא ממותק
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1 כפית מלח
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן צמחי
  • 2 כפיות תמצית וניל טהורה
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים רותחים
  • 1/2 כוס (90 גרם) שוקולד צ'יפס חצי מתוק
  • לגנאש השוקולד:
  • 1 כוס (240 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 225 גרם שוקולד חצי מתוק, קצוץ דק
  • לתלתלי השוקולד (אופציונלי):
  • 55 גרם שוקולד מריר

מתכון מנצח של עוגת יום הולדת – שלב אחר שלב

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים ומקמחים שלוש תבניות עוגה עגולות ומרפדים את התחתיות בנייר אפייה.
  2. בקערת ערבוב גדולה מנפים יחד את הקמח, הסוכר, אבקת הקקאו, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
  3. בקערה נפרדת, טורפים יחד את הביצים, החמאה, שמן צמחי ותמצית וניל.
  4. מוסיפים בהדרגה את החומרים הרטובים לחומרים היבשים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מערבבים פנימה את המים הרותחים עד שהבלילה חלקה. הבלילה תהיה דלילה, אבל אל דאגה; זה אמור להיות.
  6. מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס.
  7. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין התבניות המוכנות.
  8. אופים 30-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי.
  9. הניחו לעוגות להתקרר בתבניות למשך 10 דקות, לאחר מכן הוציאו אותן מהתבניות והניחו להן להתקרר לחלוטין על רשתות.
  10. בסיר, מחממים את השמנת המתוקה על אש בינונית עד שהיא מתחילה להתבשל.
  11. מניחים את השוקולד החצי-מתוק הקצוץ דק בקערה חסינת חום.
  12. יוצקים את השמנת החמה על השוקולד ונותנים לו לשבת 2-3 דקות.
  13. מערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי והתערובת חלקה. תן לזה להתקרר מעט.
  14. מניחים שכבת עוגה אחת על צלחת הגשה ומורחים עליה שכבת גנאש. חזור על הפעולה עם שתי השכבות האחרות, שמור מעט גנאש לחלק העליון.
  15. יוצקים את יתרת הגנאש על החלק העליון של העוגה ומניחים לו לטפטף על הדפנות.
  16. ממיסים את השוקולד המריר ומורחים אותו בשכבה דקה על תבנית עם נייר אפייה.
  17. הניחו לשוקולד להתקרר מעט, ולאחר מכן השתמשו בסכין או במרית כדי לגרד אותו לתלתלים.
  18. מקשטים את העוגה בתלתלי השוקולד.

חלופות מתכון

  • לאוכלי כשרות יש לוודא שהשוקולד ושאר המרכיבים יהיו בעלי כשרות. אתה יכול גם להשתמש בתחליפים ללא חלב כמו חלב שקדים ושוקולד ללא חלב לגרסה טבעונית של העוגה הזו.

טיפים לשיפור

  • כדי להעצים את טעם השוקולד, השתמשו באבקת קקאו ושוקולד איכותיים.
  • הוסיפו שכבה של ריבת פטל או תות בין שכבות העוגה לטוויסט פירותי.
  • נסה עם קישוטים שונים כמו פירות יער טריים, פרחים אכילים, או אבק זהב אכיל למראה יוקרתי יותר.
  • ודא שהגנאש בטמפרטורה הנכונה כאשר יוצקים אותו על העוגה כדי להשיג את הטפטופים המושלמים.
  • אם אתם מעדיפים עוגה מתוקה יותר, הגדילו מעט את כמות הסוכר במתכון.

תהנה מעוגת יום הולדת שוקולד משולשת שלך!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 3 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

מתכון לעוגת נוגט
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת נוגט שלא תאמינו כמה היא טעימה: המתכון הסודי!

מתכון ללחם עדשים כתומות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

לחם עדשים כתומות: המתכון שיפתיע אתכם בכל ביס

עוגת קוזונאק רומנית
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת קוזונאק רומנית: מסע קסום לטעמים והניחוחות של המטבח הרומני

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום: המתכון שהשכנים ידברו עליו חודשים

מרק מיסו
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מרק מיסו – המתכון המנצח שיעיף אתכם על טעמים יפניים מסחררים! 🍜🇯🇵

כדורי שיבולת שועל בריאים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

כדורי בריאות עם שיבולת שועל, תמרים מרוסקים, חמאת בוטנים ועוד מטעמים

דילוג לתוכן