אורז שחור

מתכון אורז שחור
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה
דורג על ידי 1 בשלנים

אורז שחור, המכונה לעתים קרובות "אורז אסור", הוא זן נדיר ומעודן של אורז שזכה להערכה במשך מאות שנים. מקורו של אסיה, במיוחד סין, דגן ייחודי זה בעל היסטוריה עשירה, זוכה לשמו בשל השימוש הבלעדי בו על ידי קיסרים ואצולה סינית. הוא מתהדר לא רק במראה בולט אלא גם בשפע של יתרונות בריאותיים, מה שהופך אותו לחובה לנסות לכל מי שמחפש חוויה קולינרית יוצאת דופן.

מנות: 3-4 מנות

זמן הכנה: כ- 45 דקות

קושי: קל

כמה סיבות לנסות אורז שחור:

  1. טעם מיוחד: לאורז שחור יש טעם אגוזי ומעט מתוק, מה שהופך אותו לתוספת שובת לב לחיך.
  2. מצגת מושכת את העין: הגוון העמוק, השחור-סגול שלה מוסיף אלמנט בולט ויזואלית לכל מנה.
  3. עשיר בחומרים מזינים: אורז שחור הוא מעצמה תזונתית, עמוסה בנוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים.
  4. עשיר בסיבים: זהו מקור מצוין לסיבים תזונתיים, המקדם את בריאות מערכת העיכול.
  5. בריא ללב: האנתוציאנינים באורז שחור עשויים להפחית את הסיכון למחלות לב.
  6. אינדקס גליקמי נמוך: זה יכול לעזור לווסת את רמות הסוכר בדם בשל האינדקס הגליקמי הנמוך שלו.
  7. מרכיב רב תכליתי: אורז שחור אידיאלי למאכלים מלוחים ומתוקים כאחד.
  8. ללא גלוטן: מושלם לבעלי רגישות לגלוטן או צליאק.
  9. חווית אוכל ייחודית: הגדל את הארוחות שלך עם המרכיב הנדיר והמענג הזה.
  10. משמעות תרבותית: חקור את המורשת של המטבח האסייתי דרך הדגן הנערץ הזה.

 

אורז שחור – רכיבים:

  • 1 כוס אורז שחור
  • 2 כוסות מים
  • קורט מלח
  • 1 כף שמן זית (או שמן בישול חלופי)
  • תוספות אופציונליות: שומשום, כוסברה קצוצה או שקדים פרוסים

הוראות הכנה לאורז שחור:

  1. שוטפים את האורז השחור במסננת דקה במים קרים עד שהמים מתבהרים.
  2. משרים את האורז במים למשך 30 דקות. זה יעזור לרכך את הגרגירים ולקצר את זמן הבישול.
  3. בסיר בינוני מערבבים את האורז המושרה, 2 כוסות מים וקורט מלח.
  4. מביאים לרתיחה על אש בינונית-גבוהה.
  5. מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים את הסיר ונותנים לו להתבשל במשך 30-35 דקות, או עד שהאורז רך והמים נספגים.
  6. לאחר הבישול, מסירים את הסיר מהאש, אך שומרים אותו מכוסה.
  7. נותנים לאורז לנוח 10 דקות לסיום האידוי. שלב זה עוזר להשיג את המרקם המושלם.
  8. מטפטפים כף שמן זית על האורז ומתפיחים בעדינות בעזרת מזלג.
  9. מעבירים את האורז השחור המבושל לכלי הגשה.
  10. מעטרים בשומשום, כוסברה קצוצה, או שקדים פרוסים לתוספת טעם ומרקם.

יתרונות תזונתיים:

  • אורז שחור עשיר באנתוציאנינים, שהם נוגדי חמצון רבי עוצמה שיכולים לסייע בהגנה על התאים שלך מפני נזק.
  • הוא מכיל ויטמינים ומינרלים חיוניים כמו ברזל, מגנזיום וזרחן.
  • בעל תכולת סיבים גבוהה, אורז שחור תומך בבריאות מערכת העיכול ועוזר לשמור על תחושת מלאות.
  • האינדקס הגליקמי הנמוך שלו הופך אותו לבחירה מצוינת עבור אנשים המעוניינים לנהל את רמות הסוכר בדם.

טיפים לשיפור:

  • התנסו בהוספת ירקות או חלבונים שונים כדי ליצור ארוחה משביעה בסיר אחד.
  • לטוויסט מתוק, נסו להוסיף דבש וחלב קוקוס לגרסת קינוח של אורז שחור.
  • שחק עם תבלינים או תבלינים שונים כדי להתאים את הטעם לטעמך.
  • כדי לחסוך זמן, שקול להשתמש בסיר אורז לגישה נטולת ידיים יותר לבישול אורז שחור.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

פרוסות כבש בתנור
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

פרוסות כבש בתנור: מתכון גורמה שאתם בטוח תעופו עליו

עוגת תותים כשרה לפסח
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת תותים כשרה לפסח ומפוצצעת בטעמים

סלט אנדיב וחסה
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון סלט אנדיב וחסה פשוט בריא וגם טעים לאללה

מתכון קיש בטטה וגבינות עיזים
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון קיש בטטה וגבינת עיזים טעים בקטע אחר

מתכון לטאפאס צמחוני
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לטאפאס צמחוני – פינוק ספרדי

מתכון לדובשניות
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

דובשניות – מתכון לדובשניות מתוקות כמו של פעם

דילוג לתוכן