מתכון לברוקולי בנינג'ה גריל – מתכון מושלם במינימום מאמץ

מתכון לברוקולי בנינג'ה גריל - מתכון מושלם במינימום מאמץ
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

שדרגו את הברוקולי שלכם בנינג'ה גריל פשוט וטעים מבושל לשלמות. ברוקולי, שמקורו בים התיכון, ידוע ביתרונותיו הבריאותיים הרבים וברבגוניותו בבישול. צליית ברוקולי מוסיפה טעם חרוך מענג ומרקם פריך, מה שהופך אותו לתוספת או חטיף שאי אפשר לעמוד בפניו לכל אירוע. עם יכולות הבישול היעילות של הנינג'ה גריל, תוכלו להשיג ברוקולי צלוי מושלם בכל פעם, מה שהופך אותו לתוספת ללא טרחה לסיבוב הארוחה שלכם.

איך להכין ברוקולי בנינג'ה גריל? – רשימת ברכיבים:

  • 2 ראשי ברוקולי חתוכים לפרחים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, טחונות (לא חובה)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • פלחי לימון להגשה (לא חובה)

הוראות להכנת ברוקולי בנינג'ה גריל – שלב אחר שלב:

  1. מחממים את הנינג'ה גריל על פי הוראות היצרן, מגדירים אותו לפונקציית "גריל" בסביבות 200°C.
  2. חותכים את ראשי הברוקולי לפרחים ומניחים אותם בקערה גדולה. מטפטפים שמן זית ומוסיפים שום טחון, אם משתמשים בו. מתבלים במלח ופלפל, מערבבים היטב כדי לצפות את הברוקולי בצורה אחידה.
  3. לאחר שהגריל מחומם מראש, מסדרים את פרחי הברוקולי המתובלים בשכבה אחת על רשת הגריל. סוגרים את המכסה וצולים כ-6-8 דקות, הופכים באמצע הדרך, עד שהברוקולי רך ונחרך בקצוות.
  4. מעבירים את הברוקולי הצלוי לצלחת הגשה ומקשטים בפלחי לימון אופציונליים. מגישים חם כתוספת או כנשנוש לצד המנה העיקרית האהובה עליכם. תיהנו מהטעמים והמרקמים הטעימים של ברוקולי צלוי מושלם היישר מהנינג'ה גריל!

יתרונות תזונתיים

  • ברוקולי הוא מעצמה תזונתית, עמוסה בוויטמינים C ו-K, סיבים ונוגדי חמצון, התומכים בתפקוד החיסוני ובבריאות הכללית.
  • צליית ברוקולי מסייעת לשמור על החומרים המזינים שלו ומוסיפה טעם מעושן טעים ללא צורך בשמן מוגזם או תיבול.

חלופות מתכון

  • הוסיפו מעט פתיתי פלפל אדום או זיגוג בלסמי לתוספת טעם.
  • החליפו פרחי כרובית או כרוב ניצנים בברוקולי לשינוי בטעם ובמרקם.

טיפים לשיפור

  • גודל אחיד: חתכו את פרחי הברוקולי לחתיכות בגודל דומה כדי להבטיח בישול אחיד.
  • בישול מוקדם: אדו את פרחי הברוקולי בקצרה לפני הצלייה כדי לרכך אותם ולצמצם את זמן הצלייה.
  • מרינדה: זרקו את פרחי הברוקולי עם שמן זית, שום טחון, מלח ופלפל בקערה לפני הצלייה כדי להחדיר בהם טעם.
  • חום ישיר: צלו את הברוקולי על אש ישירה לזמן קצר יותר כדי להשיג טעם מעושן ללא בישול יתר.
  • מגישים עם לימון: לפני ההגשה סחטו מעט מיץ לימון טרי מעל הברוקולי בגריל כדי לשפר את טעמו ולהוסיף טעמים.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

פרוסות כבש בתנור
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

פרוסות כבש בתנור: מתכון גורמה שאתם בטוח תעופו עליו

עוגת תותים כשרה לפסח
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת תותים כשרה לפסח ומפוצצעת בטעמים

סלט אנדיב וחסה
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון סלט אנדיב וחסה פשוט בריא וגם טעים לאללה

מתכון קיש בטטה וגבינות עיזים
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון קיש בטטה וגבינת עיזים טעים בקטע אחר

מתכון לטאפאס צמחוני
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לטאפאס צמחוני – פינוק ספרדי

מתכון לדובשניות
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

דובשניות – מתכון לדובשניות מתוקות כמו של פעם

דילוג לתוכן