אוכל זה החיים

מתכון בראוניז כשר לפסח קמח שקדים שישמחו את האורחים

מתכון להכנת בראוניז כשר לפסח קמח שקדים
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
12 מנות
כשרות:
פרווה

בראוניז כשר לפסח? הגעתם למתכון הנכון!

המתכון הזה משלב את הרבגוניות של קמח שקדים עם הפינוק של השוקולד, וכתוצאה מכך קינוח מענג שאפשר ליהנות ממנו במהלך הפסח. קמח שקדים, העשוי משקדים טחונים, מוסיף לבראוניז טעם אגוזי ומרקם לח. מתכון זה שואב השראה ממתכוני בראוניז מסורתיים, ומתאים אותם לכשרים פסח. זוהי דרך נפלאה להביא קינוח יחודי לחג פסח.

מצרכים להכנת בראוניז כשר לפסח קמח שקדים

  • 1 כוס קמח שקדים
  • 1/2 כוס אבקת קקאו (לא ממותקת)
  • 1/2 כוס סוכר מגורען
  • 1/4 כפית מלח
  • 3 ביצים גדולות
  • 1/4 כוס שמן צמחי
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כוס קפה מבושל חזק (מקורר)

איך מכינים בראוניז כשר לפסח מקמח שקדים – שלב אחר שלב

בואו נראה איך מכינים את הבראוניז המדהימים האלה. להלן השלבים.

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס
  2. בקערת ערבוב גדולה, טורפים יחד את קמח השקדים, אבקת הקקאו, הסוכר והמלח עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. בקערה נפרדת, טורפים את הביצים, שמן צמחי, תמצית וניל וקפה מבושל מקורר עד לאיחוד יסודי.
  4. יוצקים את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים ומערבבים רק עד לאיחוד. אין לערבב יתר על המידה.
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה בגודל 8×8 אינץ' משומנת או מרופדת בפרגמנט.
  6. מחליקים את החלק העליון של הבלילה בעזרת מרית, מוודאים שהיא מתפזרת בצורה אחידה בתבנית.
  7. אופים בתנור שחומם מראש כ-25 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם מעט פירורים לחים.
  8. מוציאים את הבראוניז מהתנור ומניחים להם להתקרר לגמרי בתבנית.
  9. לאחר התקררות, מרימים את הבראוניז מהתבנית בעזרת נייר אפייה שמעליהם ומעבירים אותם לקרש חיתוך. חותכים לריבועים ומגישים.

למה כדאי לכם להכין את הבראוניז האלה?

  • כשרות לפסח: מתכון זה כשר לפסח, מה שמתאים ליהודים שומרי מצוות במהלך החג.
  • ללא גלוטן: קמח שקדים נטול גלוטן באופן טבעי, מה שהופך את הבראוניז האלה לאופציה נהדרת עבור אלה עם רגישות לגלוטן או אלרגיות.
  • אלטרנטיבה מזינה: קמח שקדים הוא חלופה עשירה בחומרים מזינים לקמח חיטה מסורתי. הוא מכיל שומנים בריאים, חלבון, סיבים וויטמינים ומינרלים חיוניים.
  • לח ופאדג'י: קמח השקדים במתכון זה יוצר מרקם לח ופאדג'י, וכתוצאה מכך בראוניז עשיר ומשביע.
  • רב-תכליתי: השילוב של קמח שקדים ושוקולד יוצר איזון מענג של אגוזים ומתיקות, מה שהופך את הבראוניז האלה לחביב הקהל.
  • קל להכנה: מתכון זה ידידותי למתחילים ואינו דורש שום טכניקות או ציוד מורכבים.
  • ניתן להתאמה אישית: ניתן לשפר את הטעם והמרקם על ידי הוספת מרכיבים נוספים כמו אגוזים קצוצים, פירות יבשים או פיזור מלח ים מעל.
  • ידידותי למשפחה: בראוניז מקמח שקדים לפסח אהוד על ילדים ומבוגרים כאחד, מה שהופך אותם לפינוק מושלם עבור כל המשפחה.
  • להכין מראש: ניתן להכין את הבראוניז האלה מראש, ולאפשר לכם להתמקד בהיבטים אחרים של האירוח
  • חיי מדף: ניתן לאחסן את הבראוניז בכלי אטום וליהנות מהם כמה ימים לאחר הפסח.

רוצים עוד כמה פרטים לגבי מתכון זה? קדימה!

יתרונות תזונתיים של בראוניז כשר לפסח

  • קמח שקדים: עשיר בשומנים בריאים, חלבון, סיבים, ויטמין E, מגנזיום ונוגדי חמצון.
  • אבקת קקאו: עשירה בנוגדי חמצון, ברזל ומגנזיום. עשויות להיות השפעות פוטנציאליות להגברת מצב הרוח.
  • ביצים: מקור מצוין לחלבון, ויטמינים ומינרלים.
  • קפה: מכיל נוגדי חמצון ועשוי לספק חיזוק אנרגיה קל.

הצעות חלופיות לאוכלי כשרות

  • אם אתם מעדיפים ממתיק אחר, תוכלו להחליף את הסוכר בכמות שווה של אבקת סוכר כשרה לפסח או ממתיק מאושר לפסח כמו דבש או סירופ מייפל.
  • לתוספת טעם אפשר לקפל לתוך הבלילה לפני האפייה שוקולד צ'יפס כשר לפסח או אגוזים קצוצים. יש לוודא שהמרכיבים הנוספים עומדים בהגבלות התזונה של פסח.

טיפים לשיפור המתכון

  • השתמשו באבקת קקאו איכותית כדי להעצים את טעם השוקולד של הבראוניז.
  • הקפידו לקרר את הקפה המבושל לפני הוספתו לבלילה כדי למנוע מהביצים להתבשל.
  • מרפדים את תבנית האפייה בנייר אפייה, ומשאירים תליה, כדי להרים בקלות את הבראוניז לאחר האפייה.
  • הניחו לבראוניז להתקרר לחלוטין לפני שחותכים אותם כדי להבטיח פרוסות נקיות.
  • אחסנו את הבראוניז בכלי אטום כדי לשמור על טריותם.

תהנו מהכנה ואכילה של בראוניז מקמח שקדים לפסח ושיהיה לכם חג מתוק ושמח!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 3 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

מתכון לעוגת נוגט
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת נוגט שלא תאמינו כמה היא טעימה: המתכון הסודי!

מתכון ללחם עדשים כתומות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

לחם עדשים כתומות: המתכון שיפתיע אתכם בכל ביס

עוגת קוזונאק רומנית
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת קוזונאק רומנית: מסע קסום לטעמים והניחוחות של המטבח הרומני

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום: המתכון שהשכנים ידברו עליו חודשים

מרק מיסו
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מרק מיסו – המתכון המנצח שיעיף אתכם על טעמים יפניים מסחררים! 🍜🇯🇵

כדורי שיבולת שועל בריאים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

כדורי בריאות עם שיבולת שועל, תמרים מרוסקים, חמאת בוטנים ועוד מטעמים

דילוג לתוכן