אוכל זה החיים

מתכון לפסטה קאצ'ו אה פפה כמו באיטליקה

קאצ'ו אה פפה
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
2 מנות
כשרות:
חלבי

קאצ'ו א פפה – מנה פשוטה אך אלגנטית שמקורה מאזור לאציו האיטלקי, ובמיוחד רומא.

השם מתורגם ישירות ל"פסטה גבינה ופלפלים", מה שמדגיש את הפשטות וטוהר המרכיבים שהמטבח האיטלקי חוגג עבורם.

המתכון המסורתי דורש רק שלושה מרכיבים מרכזיים: פסטה, גבינת פקורינו רומנו ופלפל שחור. בגרסה שלנו , אנו משלבים חמאה לעומק טעם עשיר יותר ומרקם חלק יותר.

להלן עשר סיבות מדוע כדאי לנסות להכין את המנה הזו:

  • פשטות: עם כמה מרכיבים בלבד, המנה הזו מדגימה את היופי של בישול מינימליסטי.
  • טעם: למרות הפשטות, הוא מכיל אגרוף עם טעמו העשיר, הקרמי והמפולפל.
  • מהיר להכנה: אם חסר לכם זמן, ניתן להכין את המנה הזו תוך פחות מ-30 דקות.
  • רב תכליתי: ניתן להגיש כמנה עיקרית, או כתוספת לבשר או לירקות.
  • מרכיבים נגישים: המרכיבים הם מצרכי מזווה נפוצים ברוב משקי הבית.
  • מיומנויות קולינריות: שכלול Cacio e Pepe עוזר לשכלל מיומנויות בישול חיוניות כגון תחליב רוטב.
  • אוכל מנחם: החמימות והעושר שלו הופכים אותו לאוכל מנחם מושלם.
  • בריא: זהו מקור טוב לפחמימות לאנרגיה, חלבון לבניית שרירים, ומכיל כמה מינרלים חיוניים.
  • גמיש: ניתן להתאים אותו בקלות לפי העדפת הטעם.
  • חוויה תרבותית: הכנת המנה הזו מספקת תובנה טעימה ללב המטבח הרומי.

הרכיבים

  • 200 גרם ספגטי
  • 1 כף חמאה ללא מלח
  • 1 כפית פלפל שחור טרי
  • 1 כוס (כ-100 גרם) גבינת פקורינו רומנו מגוררת טרייה
  • מלח לפי הטעם

איך מכינים שלב אחר שלב

  1. מרתיחים מים בסיר גדול, מוסיפים מספיק מלח כדי שיהיה טעם של ים. זה חשוב מכיוון שזו הפעם היחידה שאנחנו יכולים לתבל את הפסטה עצמה.
  2. מוסיפים את הספגטי למים הרותחים ומבשלים עד לדרגת אל-דנטה, בדרך כלל 8 עד 10 דקות, אך בדוק את ההוראות על חבילת הפסטה.
  3. בזמן שהפסטה מתבשלת, ממיסים את החמאה במחבת גדולה על אש בינונית.
  4. מוסיפים את הפלפל השחור למחבת וצולים כדקה, עד לריח.
  5. בעזרת מלקחיים מעבירים את הפסטה המבושלת למחבת עם חמאה ופלפל, שומרים את מי הפסטה.
  6. מוסיפים בהדרגה את גבינת הפקורינו רומנו, תוך כדי לזרוק ולהוסיף מי פסטה לאט לאט לאמולסיה ויצירת רוטב.
  7. לאחר שהשגת מרקם קרמי המצפה את הפסטה, הסר מהאש.
  8. מתבלים בפלפל שחור נוסף ומלח אם צריך.
  9. מגישים מיד עם תוספת של פקורינו רומנו מעל.

יתרונות תזונתיים

  • פסטה היא מקור נהדר לפחמימות שנותנות אנרגיה, בעוד שהפקורינו רומנו מספק כמות טובה של חלבון, סידן וזרחן, החשובים לבריאות העצם.
  • פלפל שחור מסייע לעיכול ובעל תכונות נוגדות חמצון, בעוד שהחמאה מוסיפה מעט ויטמין A, הדרוש לשמירה על בריאות הראייה והמערכת החיסונית.

חלופות וטיפים

  • לשומרי כשרות יש לוודא שהגבינה בעלת כשרות. לחילופין, אפשר להשתמש בפרמזן בעל תעודת כשרות.
  • כדי למנוע מהגבינה להתגבש, הקפידו שהמחבת לא תהיה חמה מדי כשאתם מוסיפים אותה, והוסיפו מי פסטה בהדרגה.
  • זכרו שהגבינה מלוחה, אז מתקנים את התיבול בהתאם.
  • לטעם אחר אפשר להשתמש בגבינת קשקאבל במקום פקורינו.
  • השתמשו בפלפל שחור סדוק טרי מכיוון שהוא ארומטי וטעים יותר מפלפל טחון מראש.
  • אתם יכולים להוסיף קצת מורכבות על ידי שילוב שן שום טחונה בחמאה לפני הוספת הפלפל.
  • אם אתם טבעונים או רגישים ללקטוז, אתם יכולים להחליף את הגבינה בשמרים תזונתיים ולהשתמש בשמן זית במקום בחמאה לגרסה אחרת של קאצ'ו אה פפה.
  • אפשר להוסיף נופך של יוקרה למנה על ידי ציפוי מעט שמן כמהין או פרוסות כמהין שחורות.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

סלט נענע, פטרוזיליה וכוסברה מרענן ומדהים
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

סלט נענע, פטרוזיליה וכוסברה מרענן ומדהים

בראוניז שוקולד גבינה ללא גלוטן: המתכון הממכר והמדהים ביותר
5/5
זמן הכנה:
75 דק׳

בראוניז שוקולד גבינה ללא גלוטן: המתכון הממכר והמדהים ביותר

עוגת תפוחים של סבתות – המתכון האגדי שיחזיר אתכם לילדות
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳

עוגת תפוחים של סבתות: המתכון האגדי שיחזיר אתכם לילדות

כדורי גבינה מתוקים מבושלים: הפינוק המושלם (מתכון קל וטעים טיל!)
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

כדורי גבינה מתוקים מבושלים: הפינוק המושלם (מתכון קל וטעים טיל!)

קבב ערבי על האש בסגנון גלילי: המתכון המושלם לבשר עסיסי ומלא טעמים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

קבב ערבי על האש בסגנון גלילי: המתכון המושלם לבשר עסיסי ומלא טעמים

גריסי פנינה - מתכון בסיסי וקל שתמיד מצליח
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

גריסי פנינה – מתכון בסיסי וקל שתמיד מצליח

דילוג לתוכן