מתכון אגסים מקורמלים הכי טעימים שהכנתם!

אגסים מקורמלים
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
חלבי

אגסים מקורמלים הם פינוק פשוט אך מענג לחלוטין שהופך את האגס הצנוע לקינוח בעל יופי וטעם עילאי. מתכון זה מתמקד בהעצמת המתיקות הטבעית של אגסים עם קרמל עשיר וזהוב המוסיף טעם עמוק וחמאתי וניגודיות מרקם נפלאה. מושלם לקינוח ערב נעים, כתוספת מתוחכמת לגלידה או לפנקייק, או אפילו כפינוק עצמאי, אגסים מקורמלים בטוח ירשימו באלגנטיות ובפשטות שלהם. התהליך פשוט, דורש רק כמה מרכיבים, אך התוצאה היא באמת מיוחדת – עדות לקסם המתרחש כאשר פרי פוגש קרמל. בואו ניצור קינוח נעים לחך כמו שהוא נעים לעין.

הכנת אגסים מקורמלים – רכיבים:

  • 4 אגסים בשלים אך מוצקים, קלופים, חצויים ובעלי ליבה
  • 100 גרם סוכר מגורען
  • 50 גרם חמאה ללא מלח
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • אופציונלי להגשה: גלידת וניל, קצפת או יוגורט יווני
  • זמן הכנה כולל: 30 דקות

איך מכינים אגסים מקורמלים- הוראות:

  • סוחטים את מיץ הלימון על חצאי האגסים כדי למנוע מהם להשחים.
  • במחבת גדולה עם תחתית כבדה מפזרים את הסוכר המגורען בשכבה אחידה.
  • מחממים את הסוכר על אש בינונית, תוך כדי מעקב מקרוב אך לא מערבבים, עד שהוא מתחיל להימס ולהזהיב.
  • לאחר שהסוכר נמס לחלוטין והפך לצבע ענברי עשיר, מוסיפים בזהירות את החמאה למחבת. מערבבים בעדינות עד שהחמאה נטמעת במלואה בסוכר המומס.
  • מניחים בזהירות את חצאי האגסים כשהצד החתוך כלפי מטה לתוך הקרמל. מבשלים כ-4-5 דקות, או עד שהצד החתוך של האגסים מזהיב ומתקרמל.
  • הופכים בזהירות את האגסים ומבשלים עוד 3-4 דקות, תוך כדי מטפטף ברוטב הקרמל.
  • לאחר שהאגסים רכים ומצופים היטב בקרמל, מסירים את המחבת מהאש.
  • מגישים את האגסים המקורמלים חמים, אופציונלי בליווי גלידת וניל, קצפת או יוגורט יווני, מטפטפים את רוטב הקרמל שנותר מהמחבת מעל.

אגסים מקורמלים הם עדות ליופי שבבישול עם פירות העונה, ומציעים מנה מנחמת ומפנקת. המתכון הזה הוא חגיגה של טעמים ומרקמים, מהבשר הרך והמתוק של האגסים ועד לקרמל הפריך והעשיר שעוטף אותם. תהנו מהתהליך ומהתגמול הטעים של המאמצים הקולינריים שלכם.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

פלפל ממולא צמחוני ב10 דקות
5/5
זמן הכנה:
33 דק׳

מתכון פלפל ממולא צמחוני ב-10 דקות עבודה בלבד

עוגת ריבה ופירורים של סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת ריבה ופירורים של סבתא – לא פחות ממדהים!

מתכון קציצות אבוחצירא מרוקאיות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון של קציצות אבוחצירה עם רוטב קטלני – מרוקאי בהגזמה

סלמון בקראסט ירוק
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

סלמון בקראסט ירוק עם פיסטוקים ופינוקים – מדהים!

מתכון שניצל חזיר
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון שניצל חזיר מדהים כמו באירופה

מתכון בורקס מים גבינות
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון בורקס מים עם גבינות כמו באיסטנבול

דילוג לתוכן