אוכל זה החיים

מתכון לעוגת גזר הכי טעימה שתכינו

מתכון לעוגת גזר
5/5
זמן הכנה:
55 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
8 מנות
כשרות:
חלבי

עוגת גזר היא קלאסיקה אהובה בעולם הקינוחים. לפינוק הלח וטעים הזה יש היסטוריה מרתקת שניתן לייחס אותה לימי הביניים שבהם סוכר היה מותרות. גזר שימש כממתיק טבעי בעוגות, ומסורת זו התפתחה לעוגת הגזר שאנו מכירים ואוהבים היום.

הנה 10 סיבות משכנעות מדוע כדאי לנסות את הקינוח המענג הזה

  •  יתרונות בריאותיים: עוגת גזר מכילה כמות ניכרת של גזר, העשיר בויטמינים, מינרלים וסיבים. זו דרך נטולת רגשות אשם לפנק את השן המתוקה שלך.
  •  מרקם לח: הגזר המגורר בבלילת העוגה מבטיח פירור לח ורך, מה שהופך כל ביס לחוויה מענגת.
  •  רבגוניות: עוגת גזר יכולה להיות מותאמת אישית עם אגוזים, צימוקים או אננס לתוספת מרקם וטעם.
  • מושלם לחגיגות: בין אם זה יום הולדת, חג או אירוע מיוחד, עוגת גזר היא חביב הקהל שיכול להאכיל קבוצה.
  • טעמים מאוזנים: המתיקות של העוגה מאוזנת בצורה מושלמת על ידי תווי האדמה העדינים של הגזר, היוצרים פרופיל טעמים הרמוני.
  • ציפוי גבינת שמנת: ציפוי גבינת השמנת הוא הדובדבן שבקצפת (תרתי משמע). הטוב הקרמי והחריף שלה משלים את המתיקות של העוגה.
  • קלה להכנה: היא אמנם נראית מורכבת, אבל עוגת גזר קלה יחסית להכנה, מתאימה גם לאופים מתחילים וגם לאופים מנוסים.
  •  מצגת מרשימה: עוגת גזר מעוצבת היטב יכולה להיות מרכז מהמם לכל שולחן קינוחים.
  • חיי מדף ארוכים: עוגת גזר נשארת טרייה במשך מספר ימים, מה שהופך אותה לקינוח נהדר להכנה מראש.
  • נוסטלגיה: עבור רבים, עוגת גזר היא פינוק נוסטלגי שמעלה זיכרונות נעימים של מפגשים וחגיגות משפחתיות.

רכיבים להכנת עוגת גזר

  • עבור העוגה:
  • 300 גרם (2 כוסות) קמח
  • 300 גרם (2 כוסות) סוכר
  • 250 גרם (2.5 כוסות) גזר מגורר
  • 150 מ"ל (2/3 כוס) שמן צמחי
  • 3 ביצים גדולות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1/2 כוס אננס כתוש (לא חובה)
  • 1/2 כוס אגוזים קצוצים (אגוזי מלך או פקאן, לא חובה)
  • 1/2 כוס צימוקים (לא חובה)
  • לציפוי גבינת שמנת:
  • 250 גרם (1 כוס) גבינת שמנת, רכה
  • 125 גרם (חצי כוס) חמאה לא מלוחה, רכה
  • 250 גרם (2 כוסות) אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

הוראות להכנת עוגת גזר

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומשמנים ומקמחים את תבנית האפייה.
  2. בקערה גדולה מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח, הקינמון, אגוז המוסקט והג'ינג'ר. הניחו את התערובת היבשה הזו בצד.
  3. בקערה נוספת, טורפים יחד את הסוכר והשמן הצמחי עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו וטורפים היטב לאחר כל הוספה. מערבבים פנימה את תמצית הוניל.
  4. הוסיפו בהדרגה את הגזר המגורר לתערובת הרטובה. אם רוצים, מקפלים פנימה את האננס הכתוש, האגוזים הקצוצים והצימוקים.
  5. מקפלים בעדינות את התערובת היבשה לתוך התערובת הרטובה עד לאיחוד. היזהרו לא לערבב יתר על המידה.
  6. יוצקים את הבלילה לתבנית/ות המוכנים ואופים בתנור שחומם מראש במשך 30-35 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. אם אתה משתמש בשתי מחבתות עגולות, הן עשויות לדרוש מעט פחות זמן מאשר מחבת מלבנית אחת.
  7. הניחו לעוגות להתקרר בתבנית למשך 10 דקות, ולאחר מכן העבירו אותן לרשת להתקררות מלאה.
  8. בזמן שהעוגה מתקררת, מכינים את ציפוי גבינת השמנת. טורפים בקערה את גבינת השמנת הרכה והחמאה עד לקבלת קרם. מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר ותמצית הוניל, ממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  9. לאחר שהעוגה מתקררת לחלוטין, מקפיאים אותה בנדיבות עם ציפוי גבינת השמנת. אתה יכול להיות יצירתי עם עיצוב הציפוי שלך.
  10. פורסים ומגישים את עוגת הגזר הטעימה שלך. תהנה!

יתרונות תזונתיים

  • גזר עשיר בויטמין A, התומך בבריאות העיניים, והוא גם מספק סיבים לבריאות מערכת העיכול.
  • הכללת אגוזים מוסיפה שומנים בריאים וחלבון.
  • עם זאת, בשל תכולת הסוכר, עדיף ליהנות ממנו במידה.

חלופות מתכון

לאוכלי כשרות יש לוודא שכל המרכיבים מאושרים כשרות. אתה יכול גם להכין את המתכון הזה ללא גלוטן על ידי שימוש בתערובת קמח ללא גלוטן.

טיפים לשיפור

  • אם ציפוי גבינת השמנת רך מדי, מקררים אותו לזמן קצר כדי להתמצק לפני שמצפים את העוגה.
  • למראה כפרי יותר, משאירים את דפנות העוגה לא קפואים ומניחים "מעיל פירורים" דק לפני שכבת הציפוי הסופית.
  • שומרים שאריות עוגת גזר בכלי אטום במקרר עד שבוע. ניתן גם להקפיא לאחסון ארוך יותר.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

מתכון לעוגת נוגט
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת נוגט שלא תאמינו כמה היא טעימה: המתכון הסודי!

מתכון ללחם עדשים כתומות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

לחם עדשים כתומות: המתכון שיפתיע אתכם בכל ביס

עוגת קוזונאק רומנית
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת קוזונאק רומנית: מסע קסום לטעמים והניחוחות של המטבח הרומני

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום: המתכון שהשכנים ידברו עליו חודשים

מרק מיסו
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מרק מיסו – המתכון המנצח שיעיף אתכם על טעמים יפניים מסחררים! 🍜🇯🇵

כדורי שיבולת שועל בריאים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

כדורי בריאות עם שיבולת שועל, תמרים מרוסקים, חמאת בוטנים ועוד מטעמים

דילוג לתוכן