מתכון לכרובית מצופה בפירורי לחם

כרובית מצופה בפירורי לחם
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

מקורו של מתכון זה הוא במטבח הים תיכוני, המתכון הטעים והמזין הזה לכרובית בטוח יפתיע את בלוטות הטעם שלך. כרובית, עם הטעם העדין והאופי הרב-תכליתי שלה, תופסת את מרכז הבמה כשהיא מצופה בפירורי לחם פריכים, היוצרת ניגוד מרקם מענג. בין אם אתם חובבי כרובית או מחפשים דרך חדשה ליהנות מהירק הזה.

מדוע כדאי לכם לנסות את המתכון?

  • כרובית דלה בקלוריות אך עשירה בסיבים, ויטמינים C ו-K, מה שהופך אותה לתוספת גדושה בחומרים מזינים.
  • מתכון זה מציע תוספת המשתלבת היטב עם מנות עיקריות שונות, כגון עוף בגריל, דגים ועוד.
  • קל להכנה: עם מרכיבים פשוטים והוראות פשוטות, המתכון הזה מתאים לטבחים מתחילים ומנוסים כאחד.
  • אפשרות ללא גלוטן: על ידי שימוש בפירורי לחם ללא גלוטן, מתכון זה יכול לתת מענה לאנשים עם רגישות לגלוטן או הגבלות תזונתיות.
  • טבעוני וידידותי לצמחונים: ניתן להפוך את המתכון הזה לטבעוני בקלות על ידי שימוש בחלב על בסיס צמחי והחלפת ביצים בחלופות כמו ביצי פשתן או אקוופאבה.
  • מושלם להכנת ארוחה: הכינו כמות גדולה של כרובית בלחם ואחסנו שאריות במקרר לחטיף מהיר ובריא או תוספת לאורך כל השבוע.

מצרכים להכנת כרובית מצופה בפירורי לחם

  • · 1 ראש כרובית גדול
  • · 1 כוס קמח
  • · 1 כפית פפריקה
  • · 1 כפית אבקת שום
  • · 1 כפית אבקת בצל
  • · מלח ופלפל לפי הטעם
  • · 2 ביצים גדולות (או חלופות טבעוניות כמו ביצי פשתן או אקוופאבה)
  • · 1 כוס פירורי לחם (או פירורי לחם ללא גלוטן לאפשרות ללא גלוטן)
  • · שמן בישול, לטיגון

כרובית מצופה בפירורי לחם - הוראות ושלבי הכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מסירים את העלים החיצוניים מהכרובית וחותכים אותה לפרחים בגודל בינוני. שוטפים אותם היטב במים קרים ומייבשים בעזרת מגבת מטבח.
  3. בצלחת רדודה, מערבבים את הקמח, פפריקה, אבקת שום, אבקת בצל, מלח ופלפל. מערבבים היטב לפיזור אחיד של התבלינים.
  4. טורפים בקערה נפרדת את הביצים (או החלופות הטבעוניות) עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. טובלים כל פרח כרובית בתערובת הקמח, מוודאים שהוא מצופה מכל הצדדים. מנערים את עודפי הקמח.
  6. לאחר מכן, טובלים את הכרוביות בביצים הטרופות (או בחלופות טבעוניות), ומאפשרים לעודפים לטפטף.
  7. מגלגלים את הכרובית בפירורי הלחם, לוחצים בעדינות כדי להבטיח שפירורי הלחם ייצמדו למשטח. מניחים את הפרח הלחם על תבנית האפייה המוכנה. חוזרים על התהליך עם שאר פרחי הכרובית עד שכולם מצופים.
  8. במחבת גדולה מחממים שמן בישול על אש בינונית-גבוהה. לאחר שהשמן חם, הוסיפו בזהירות את הכרובית בקבוצות, תוך הקפדה לא להעמיס על המחבת.
  9. מטגנים את הכרובית כ-3-4 דקות לכל צד או עד להזהבה. השתמשו בכף מחוררת כדי להעביר את הפרחים המבושלים לצלחת מרופדת במגבת נייר כדי להסיר עודפי שמן.
  10. לאחר שכל פרחי הכרובית מטוגנים, מעבירים אותם לתנור שחומם מראש ואופים 10 דקות נוספות. שלב זה עוזר להבטיח שפרחי הכרובית יהיו מבושלים והציפוי פריך.
  11. מוציאים מהתנור ומגישים את הכרובית המצופה חמה כתוספת או כמנה ראשונה. אפשר לקשט בפטרוזיליה טרייה קצוצה לתוספת רעננות.

יתרונות תזונתיים

  • דל קלוריות: כרובית היא ירק דל קלוריות, מה שהופך אותו למתאים לשומרי משקל.
  • עשיר בסיבים: כרובית מספקת כמות טובה של סיבים תזונתיים, מסייעת לעיכול ותחושת שובע.
  • עשיר בוויטמינים: כרובית היא מקור מצוין לויטמין C, התומך בתפקוד מערכת החיסון, וויטמין K, החיוני לקרישת הדם ולבריאות העצם.
  • תכונות נוגדות חמצון: כרובית מכילה נוגדי חמצון המסייעים בהגנה על התאים מפני נזקים ותומכים בבריאות הכללית.
  • כרובית מכילה תרכובות שעשויות להיות בעלות תכונות אנטי דלקתיות.

חלופות מתכון

  • כשרות: פרווה. יש לוודא שכל המרכיבים, כולל פירורי לחם ותבלינים, יהיו כשרים.
  • כדי להפוך את המתכון למנה ללא גלוטן, השתמש בפירורי לחם ללא גלוטן במקום פירורי לחם רגילים.

טיפים לשיפור המתכון

  • נסה עם תבלינים שונים כגון עשבי תיבול, פפריקה מעושנת או אבקת צ'ילי כדי להוסיף וריאציות של טעם.
  • לאופציה בריאה יותר, ניתן לאפות את הכרובית במקום לטגן. מניחים את הפרחים המצופים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מרססים אותם קלות בשמן בישול ואופים ב-200 מעלות צלזיוס כ-20-25 דקות, או עד להזהבה ופריכה.
  • הגישו את הכרובית הלחם עם רוטב כמו מרינרה, צזיקי או חרדל דבש לתוספת טעם.
  • ודא כי פרחי הכרובית מצופים באופן אחיד בפירורי לחם.
  • חותכים את פרחי הכרובית לגדלים אחידים כדי להבטיח בישול אחיד.

תיהנו ממתכון כרובית מצופה בפירורי לחםכתוספת מזינה או חטיף, והתענגו על הפריכות עם כל ביס!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

ריבועי בצק עלים עם תפוחים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

ריבועי בצק עלים עם תפוחים – פיתוי של גן עדן!

מתכון לדג בורי אפוי בתנור
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

מתכון לבורי שלם בתנור – חובה לחובבי דגים

מתכון לדייסת קורנפלור
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון איך מכינים דייסת קורנפלור ביתית, מדהימה ומפנקת מאד

מתכון לקנלוני גבינות ברוטב שמנת
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לקנלוני גבינות ברוטב שמנת שלא תוכלו להפסיק לאכול

טבחה אדומה לקוסקוס
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לטבחה אדומה לקוסקוס בטעם אלוהי

מתכון למרק מינסטרונה איטלקי, קל אמיתי ומדהים
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון למרק מינסטרונה צמחוני, קל וטעים בקטע טרלולי

דילוג לתוכן