מתכון ללזניה גבינות: לזניה חלבית איטלקית מהאגדות

מתכון לזניה גבינות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
8 מנות
כשרות:
חלבי

לזניה גבינות היא מנה איטלקית מסורתית, מורכבת משכבות של אטריות לזניה, גבינת ריקוטה, גבינת מוצרלה, גבינת פרמזן ורוטב עגבניות מתובל בבזיליקום ואורגנו. כשהכל נכנס אל התנור, יוצרות השכבות מרקם עשיר וטעים שמתאים לארוחות משפחתיות או לאירוח חברים.

אם אתם מחפשים מתכון של לזניה חלבית איטלקית ומפנקת – זה המתכון בשבילכם!

מתכון ללזניה גבינות – כדאי לדעת:

  • המתכון הזה מספיק ל-8-10 אנשים
  • דורש כשעה של הכנה ובישול.

איך להכין לזניה גבינות - המצרכים

  • · 12-14 דפי לזניה
  • · 450 גרם של גבינת ריקוטה
  • · 2 כוסות גבינת מוצרלה מגוררת
  • · 1/2 כוס של גבינת פרמזן מגוררת
  • · 1 ביצה
  • · 2 צנצנות של רוטב פסטה
  • · 1 כפית בזיליקום מיובש
  • · 1 כפית אורגנו מיובש
  • · 1/2 כפית מלח
  • · 1/4 כפית פלפל שחור

איך מכינים לזניה גבינות איטלקית - שלבי ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס
  2. מבשלים את דפי הלזניה לפי הוראות יצרן.
  3. בסיום, מסננים את האטריות ושוטפים אותן במים קרים.
  4. בקערת ערבוב גדולה שלבו את גבינת הריקוטה, הביצה, 1 כוס (100 גרם) גבינת מוצרלה מגוררת, 1/4 כוס (25 גרם) גבינת פרמזן מגוררת, בזיליקום מיובש, אורגנו מיובש, מלח ופלפל שחור.
  5. מערבבים עד שהכל מתאחד היטב.
  6. מורחים 1/2 כוס (120 מ"ל) של רוטב פסטה בתחתית תבנית אפייה בגודל 23x33 ס"מ.
  7. מוסיפים שכבה של דפי לזניה על הרוטב.
  8. ⅓ כף מתערובת הגבינה על האטריות, ואז לפזר אותה באופן שווה.
  9. מוסיפים שכבה נוספת של דפי הלזניה על גבי תערובת הגבינה.
  10. מורחים כוס אחת (240 מ"ל) של רוטב פסטה על האטריות.
  11. מוסיפים שכבה נוספת של דפי הלזניה על הרוטב.
  12. חזרו על שלבים 6-9
  13. סגרו עם שכבת רוטב פסטה מעל.
  14. מפזרים את 1 הכוס הנותרת (100 גרם) של גבינת מוצרלה מגוררת ו-1/4 כוס (25 גרם) של גבינת פרמזן מגוררת על גבי הלזניה.
  15. מכסים את הכלי בנייר אלומיניום ואופים 25 דקות.
  16. מסירים את נייר הכסף ואופים עוד 25 דקות, או עד שהגבינה מעל זהובה ומבעבעת.
  17. מוציאים מהתנור ונותנים ללזניה להתקרר 10-15 דקות לפני ההגשה.

לזניה גבינות  – יתרונות תזונתיים

  • מתכון לזניה גבינה זה הוא מקור נהדר לסידן, חלבון וחומרי תזונה חיוניים אחרים. 
  • גבינת ריקוטה היא מקור טוב לחלבון וסידן, בעוד שגבינת מוצרלה מספקת גם כמות טובה של סידן.
  • גבינת הפרמזן מוסיפה גם מקור נהדר לחלבון וסידן. דפי לזניה הן מקור נהדר לפחמימות, המספקות אנרגיה לגוף. 
  • בנוסף, מתכון זה כולל עשבי תיבול כמו בזיליקום ואורגנו, העשירים בנוגדי חמצון ויכולים לספק יתרונות בריאותיים כמו הפחתת דלקת.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 4 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לקונכיות בצק עלים שכל אחד יכול להכין
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לקונכיות בצק עלים שכל אחד יכול להכין

מתכון לרוטב איולי ביתי משודרג
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון לרוטב איולי ביתי שישדרג לכם ים של מנות בבית!

מתכון לקראק פאי ביתית
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון לקראק פאי מדהים וממכר בטירוף (כיאה לשמו)

מתכון ללימונדה אלוהית
4.8/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון ללימונדה אלוהית – איך להכין לימונדה מהאגדות

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי – מעדן אמיתי

מתכון לקרפצ'יו סינטה
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון לקרפצ'יו סינטה ברמה יותר גבוהה משל מסעדות

דילוג לתוכן