מתכון לתבשיל עוף ואורז

תבשיל עוף ואורז
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
6 מנות
כשרות:
בשרי

דמיינו לעצמכם קערה מרגיעה, לבבית ומלאת טעם של תבשיל עוף ואורז, מערסלת בעדינות את בלוטות הטעם שלכם, ממלאת אתכם בחום וסיפוק.

המנה הקלאסית הזו משלבת את הטעמים המלוחים של עוף רך, אורז מבושל בצורה מושלמת וסימפוניה של ירקות ותבלינים, כולם שוחים יחד במרק קטיפתי עשיר.

לא רק שהמתכון הזה טעים לחלוטין, אלא שהוא גם עמוס בחומרים מזינים חיוניים, מה שהופך אותו לארוחה מושלמת למי שמחפש להזין את גופם ונשמתם.

איך מכינים תבשיל עוף ואורז - רכיבים

  • · 500 גרם חזה עוף ללא עצמות, חתוך לקוביות
  • · 1 כוס (185 גרם) אורז ארוך דגן לא מבושל
  • · 2 כפות שמן זית
  • · 1 בצל גדול קצוץ דק (בערך 2 כוסות)
  • · 2 שיני שום, קצוצות
  • · 2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות (בערך 1 כוס)
  • · 2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות (בערך 1 כוס)
  • · 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות (בערך 1 כוס)
  • · 1.5 ליטר מרק עוף
  • · 400 גרם שימורים עגבניות חתוכות לקוביות
  • · 2 כפיות כמון טחון
  • · 1 כפית פפריקה
  • · 1 כפית אורגנו מיובש
  • · מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • · פטרוזיליה טרייה, קצוצה, לקישוט

איך מכינים תבשיל עוף ואורז - הוראות הכנה

  1. בסיר גדול או בתנור הולנדי מחממים את שמן הזית על אש בינונית.
  2. מוסיפים את הבצל, השום, הגזר, הסלרי והפלפל. מבשלים 5-7 דקות תוך ערבוב מדי פעם עד שהירקות מתחילים להתרכך.
  3. מוסיפים לסיר את קוביות העוף ומבשלים 5-6 דקות, עד שהוא משחים קלות מכל הצדדים.
  4. מערבבים פנימה את האורז הלא מבושל, מערבבים היטב כדי לצפות את הגרגירים בשמן ובמיץ מהעוף והירקות.
  5. מוסיפים את מרק העוף, קוביות עגבניות, כמון, פפריקה ואורגנו. מערבבים היטב לאיחוד.
  6. מביאים את התערובת לרתיחה, ואז מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים ונותנים לה להתבשל במשך 25-30 דקות, עד שהאורז מבושל והעוף רך.
  7. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם. מגישים חם, מעוטר בפטרוזיליה טרייה.
  8. - חלופות למתכון -
  9. לאוכלי כשרות יש לוודא שהעוף ושאר המרכיבים יהיו בעלי כשרות.
  10. אפשר גם להחליף מרק ירקות במרק עוף ולהשתמש בעגבניות משומרות כשרות.
  11. אם אתה רוצה להפוך את המתכון הזה ללא גלוטן, פשוט החלף את האורז הארוך בכמות שווה של דגנים ללא גלוטן, כמו קינואה או דוחן.
  12. לגרסה צמחונית, השמיטו את העוף והשתמשו במרק ירקות, הוסיפו עוד ירקות או קטניות (כגון חומוס) לתוספת חלבון.

יתרונות תזונתיים של תבשיל עוף ואורז

  • תבשיל עוף ואורז זה הוא מקור מצוין לחלבון רזה מהעוף, שעוזר לבנות ולתקן רקמות הגוף. 
  • האורז מספק פחמימות מתעכלות איטיות לאנרגיה מתמשכת.
  • הירקות מציעים מגוון רחב של ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון לתמיכה בבריאות הכללית. 
  • שמן הזית המשמש במתכון זה הוא מקור טוב לשומנים חד בלתי רוויים בריאים ללב.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

כיסונים מאודים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לכיסונים מאודים רכים וממכרים בטירוף

קנולי בטטה
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון לקנולי בטטה בטעם חלומי

ריבת צימוקים ואגוזים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לריבת צימוקים ואגוזים בטעם גן עדן

חלה ללא ביצים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לחלה ללא ביצים אוורירית ומתוקה לכבוד שבת מלכה

עלי גפן ממולאים בנוסח סורי
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעלי גפן ממולאים בנוסח סורי כמו של סבתא

בורקס תרד בצק עלים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון מושלם לבורקס תרד מבצק עלים – פינוק מלוח ממכר

דילוג לתוכן