עוף בריבת בצל

עוף בריבת בצל
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
4 מנות
כשרות:
בשרי
דורג על ידי 2 בשלנים

עוף בריבת בצל היא מנה מענגת ומלאת טעם המשלבת את הטוב המלוח של עוף רך עם התווים המתוקים והמקורמלים של ריבת בצל. מנה זו מקורה במטבח הצרפתי, שם היא ידועה בשם "Poulet à la Confiture d'Oignon". זהו נישואים מענגים של עופות עסיסיים עם ריבת בצל עשירה, מתוקה וחריפה, היוצרים איזון מושלם של טעמים.

גודל מנה: 4

זמן הכנה: כ-45 דקות.

קושי: בינוני

מספר סיבות לנסות עוף בריבת בצל:

  • תענוג גורמה: מנה זו מציעה חווית אוכל גורמה ממש בנוחות של הבית.
  • מצגת מרשימה: השילוב של עוף חום זהוב וריבת בצל מבריקה יוצר מנה מושכת מבחינה ויזואלית.
  • פיוז'ן בטעם: המתיקות של ריבת הבצל משלימה יפה את העוף המלוח, ויוצרת פרופיל טעם הרמוני.
  • תכליתי: ניתן להגיש את המנה הזו באירועים מיוחדים או כפינוק ביום חול, מה שהופך אותה למגוון להפליא.
  • עשיר בחומרים מזינים: עוף הוא מקור רזה לחלבון, בעוד הבצל עמוס בויטמינים ונוגדי חמצון.
  • ארומה מעוררת תיאבון: המטבח יתמלא בניחוח שאין לעמוד בפניו של בצל מקורמל ועוף.
  • משרת קהל: זה נהדר עבור ארוחות ערב משפחתיות, וניתן בקלות להתאים את המתכון כדי להכיל יותר אורחים.
  • ידידותית להכנה קדימה: ניתן להכין את ריבת הבצל מראש להכנת ארוחה מהירה יותר.
  • הרפתקה קולינרית: ניסיון המנה בהשראה צרפתית מאפשרת לך לחקור מסורות קולינריות חדשות.
  • ניתן להתאמה אישית: ניתן להתאים את המתכון לצרכים תזונתיים שונים, כמו כשר או ללא גלוטן.

הכנת עוף בריבת בצל – רכיבים:

  • 4 ירכי עוף עם עצם בעור
  • 2 בצלים גדולים, פרוסים דק
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1/2 כוס מרק עוף
  • 1/4 כוס יין לבן (או מרק עוף)
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות חמאה
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 כפית טימין מיובש
  • מלח ופלפל לפי הטעם

איך מכינים עוף בריבת בצל – הוראות:

  1. מחממים שמן זית וחמאה במחבת גדולה על אש בינונית-נמוכה.
  2. מוסיפים בצל פרוס ומבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, כ-20-25 דקות עד שהם מתקרמלים ומזהיבים.
  3. מערבבים פנימה שום טחון, טימין, סוכר חום וחומץ בלסמי. מבשלים עוד 5 דקות עד שהתערובת מסמיכה.
  4. מניחים בצד את ריבת הבצל.
  5. מתבלים את ירכי העוף במלח ופלפל.
  6. באותה מחבת מגבירים את האש לבינונית-גבוהה. מוסיפים עוד מעט שמן אם צריך.
  7. מוסיפים את ירכי העוף עם העור כלפי מטה ומבשלים כ-5 דקות עד שהעור פריך וזהוב.
  8. הופכים את העוף ומבשלים עוד 5 דקות.
  9. יוצקים פנימה את היין הלבן (או מרק העוף) כדי לטשטש את המחבת, לגרד את כל החתיכות השחומות.
  10. מוסיפים את ריבת הבצל המקורמל ומרק העוף.
  11. מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים ומבשלים 15-20 דקות עד שהעוף מבושל ורך.
  12. משטחים את העוף עם כף נדיבה של ריבת בצל מעל.
  13. מקשטים בעשבי תיבול טריים אם רוצים.

יתרונות תזונתיים של עוף בריבת בצל:

  • עשיר בחלבון מעוף.
  • הבצל עשיר בויטמין C, סיבים ונוגדי חמצון.
  • תכולת שומן בינונית מירכי העוף, מציעה שומנים בריאים.
  • דל בשומן רווי אם משתמשים בירכי עוף ללא עור.
  • מקור טוב למינרלים חיוניים כמו ברזל, סידן ואשלגן.
  • ללא גלוטן (באופן טבעי) וניתן להתאים אותו להעדפות תזונתיות שונות.

חלופות מתכון:

  • כשרות: השתמשו בעוף כשר ובמרכיבים בעלי תעודת כשרות.
  • ללא גלוטן: ודא שכל המרכיבים, כולל מרק העוף והחומץ הבלסמי, הם ללא גלוטן.
  • צמחוני/טבעוני: החליפו עוף בטופו או חלופה בשרית. השתמשו בחמאה טבעונית, והתאימו את זמן הבישול.

טיפים:

  • כדי להפחית את זמן הבישול, אפשר להשתמש בירכי עוף ללא עצמות וללא עור.
  • הוסיפו נגיעה של חרדל דיז'ון או פתיתי פלפל אדום לריבת הבצל לתוספת טעם.
  • ניתן להכין מנה גדולה של ריבת בצל ולאחסן אותה לשימוש עתידי.
  • מגישים עם תוספת של פירה או סלט ירוק להשלמת הארוחה.
  • למגע נוסף של יוקרה, השתמש בטימין טרי במקום מיובש.
  • התאימו את המתיקות על ידי שינוי כמות הסוכר החום לפי טעמכם.

תיהנו מהטעמים המעולים של עוף בריבת בצל – מנה מנחמת ואלגנטית, בטוח שתרשים את המשפחה והאורחים שלכם.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

פלפל ממולא צמחוני ב10 דקות
5/5
זמן הכנה:
33 דק׳

מתכון פלפל ממולא צמחוני ב-10 דקות עבודה בלבד

עוגת ריבה ופירורים של סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת ריבה ופירורים של סבתא – לא פחות ממדהים!

מתכון קציצות אבוחצירא מרוקאיות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון של קציצות אבוחצירה עם רוטב קטלני – מרוקאי בהגזמה

סלמון בקראסט ירוק
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

סלמון בקראסט ירוק עם פיסטוקים ופינוקים – מדהים!

מתכון שניצל חזיר
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון שניצל חזיר מדהים כמו באירופה

מתכון בורקס מים גבינות
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון בורקס מים עם גבינות כמו באיסטנבול

דילוג לתוכן