מתכון לפאייה עוף

פאייה עוף
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
6 מנות
כשרות:
בשרי

המנה שאנו עומדים להתעמק בה אינה רק מתכון, היא חגיגה של תרבות ואמנות קולינרית, ספוגה במסורת עשירה. פאייה, יצירה ספרדית, שמקורה בוולנסיה, הממוקמת בחוף המזרחי של ספרד.

מאז הוא התפתח למגוון רחב של וריאציות, כל אחת עם פרופילי הטעמים הייחודיים שלה ושילובי המרכיבים שלה. היופי של הפאייה טמון בכושר ההסתגלות שלה ובשימוש במרכיבים הזמינים במקום, מה שהופך אותה למוצר אהוב בכל רחבי העולם.

מתכון פאייה עוף זה הוא פרשנות של "פאייה ולנסינה" הקלאסית, המשתמשת באופן מסורתי בארנבת ועוף, עם דגש על העוף לטעם מושך יותר אוניברסלי. הפאייה מביאה לידי ביטוי את הנוחות של אורז מתובל היטב, מבושל לשלמות במרק עוף בטעם, המודגש על ידי העסיסיות של עוף, ומתיקות של פלפלים ואפונה, הכל עטוף בגוון ספוג זעפרן זהוב.

 

סיבות להכנת פאייה עוף טעים ומזין

  • חוויה תרבותית: בישול ואכילת פאייה מאפשרים לכם לחוות פיסת תרבות ספרדית מבלי לצאת מהמטבח.
  • צדדיות: ניתן להתאים את הפאייה לפי העדפתכם, בין אם זה החלבון המשמש או הירקות המשולבים.
  • עשיר בחומרי תזונה: מתכון זה עמוס בחלבון איכותי מעוף, סיבים מירקות ופחמימות מורכבות מאורז.
  • אוכל מנחם: פאייה חמימה, טעימה וממלאת – אוכל מנחם מושלם.
  • פלא של סיר אחד: הכל מבושל במחבת אחת, מה שהופך את הניקיון לנוח.
  • משמח את הקהל: פאייה היא מנה נהדרת להגשה בהתכנסויות, היא בולטת ויזואלית ויכולה להאכיל מספר רב של אנשים.
  • מעולה לשאריות: הטעמים מעמיקים עם הזמן, מה שהופך אותה למנה מצוינת לשאריות.
  • יתרונות בריאותיים: מנה זו מכילה מרכיבים עשירים בנוגדי חמצון ותכונות אנטי דלקתיות כמו פלפל, אפונה ושמן זית.
  • מיומנויות קולינריות: הכנת פאייה היא דרך מצוינת לחדד את הכישורים הקולינריים שלך, במיוחד במונחים של תזמון ושליטה בחום.
  • התאמות תזונתיות: קל להתאים את המתכון הזה לתזונה כשרה, חלאל או נטולת גלוטן על ידי ביצוע תחליפים פשוטים.

איך להכין פאייה עוף

  • · 400 גרם אורז ספרדי קצר גרגירים
  • · 1 ק"ג של ירכי עוף, עם עצם, עם עור
  • · 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • · 3 שיני שום, קצוצות
  • · 1 פלפל אדום, פרוס
  • · 1 פלפל ירוק, פרוס
  • · 100 גרם אפונה טרייה או קפואה
  • · 1 עגבנייה גדולה, קצוצה דק
  • · 1.5 ליטר מרק עוף
  • · קורט חוטי זעפרן
  • · 1 כפית פפריקה מעושנת
  • · 2 כפות שמן זית
  • · מלח ופלפל לפי הטעם
  • · פטרוזיליה טרייה, קצוצה (לקישוט)
  • · פלחי לימון (להגשה)

פאייה עוף הוראות הכנה

  1. מחממים זילוף נדיב של שמן זית במחבת פאייה גדולה או במחבת גדולה ורדודה על אש בינונית. מתבלים את ירכי העוף במלח, פלפל ופפריקה מעושנת, ולאחר מכן מוסיפים למחבת, עם צד העור כלפי מטה. מבשלים עד להזהבה, כ-5-7 דקות מכל צד. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
  2. לאותה מחבת מוסיפים את הבצל והשום ומבשלים עד שהם מתחילים להתרכך. מוסיפים את הפלפלים וממשיכים לבשל עד שהם רכים.
  3. מוסיפים את העגבניות הקצוצות למחבת, מערבבים היטב לאיחוד. מבשלים עד שהעגבניות התפרקו ויצרו רוטב עם הבצל והפלפלים.
  4. מערבבים פנימה את האורז, מוודאים שכל גרגר מצופה ברוטב. מוסיפים את חוטי הזעפרן, מערבבים היטב כדי להבטיח שהם יתפזרו באופן שווה והאורז יקבל צבע זהוב מקסים.
  5. מחזירים את ירכי העוף למחבת, מקננים אותם לתוך האורז. יוצקים פנימה את מרק העוף, ואז מפזרים את האפונה מעל. מנמיכים את האש לנמוכה ונותנים לזה להתבשל כ-20-25 דקות, או עד שהאורז רך והמרק נספג.
  6. התנגדו לדחף לערבב את הפאייה, מכיוון שאתה רוצה שהאורז בתחתית ייצור קרום מעט פריך ומקורמל המכונה 'סוקראט'. זה חלק יקר מהמנה!
  7. לאחר הבישול, מסירים את המחבת מהאש ומכסים אותה במגבת נקייה. נותנים לו לנוח כ-5-10 דקות לפני ההגשה. זה מאפשר לטעמים להתמזג יחד.
  8. מגישים בצד את הפאייה מעוטרת בפטרוזיליה קצוצה ופלחי לימון.

פאייה עוף יתרונות תזונתיים

  • מנה זו עשירה בחלבון בשל העוף, ומסייעת בצמיחה ותיקון שרירים. 
  • הפלפלים והעגבניות מספקים מנה טובה של ויטמינים A ו-C, כמו גם נוגדי חמצון, שעוזרים להגן על התאים שלך מפני נזק. 
  • האורז הוא מקור טוב לאנרגיה ועוזר לשמור על שובע. 
  • שמן הזית המשמש במתכון זה הוא מקור טוב לשומנים חד בלתי רוויים בריאים ללב. 
  • האפונה במתכון תורמת סיבים וויטמינים נוספים.

פאייה עוף חלופות מתכון

לאוכלי כשרות יש לוודא שהעוף כשר ושגם מרק העוף כשר.

פאייה עוף טיפים

  • השתמשו במחבת פאייה מסורתית אם יש לכם כזו – זה נועד למקסם את שטח הפנים של האורז, ולאפשר לו להתבשל באופן שווה.
  • שלטו בחום – פאייה מבושלת באופן מסורתי על אש גלויה, וחשוב לא להאיץ בתהליך. שמור על חום נמוך ויציב.
  • השתמשו באורז הנכון – אורז ספרדי קצר גרגירים, כגון בומבה או קלספרה, הוא מסורתי מכיוון שהוא סופג היטב את המרק אך נשאר יציב. אם אינכם מוצאים אורז ספרדי, אורז ארבוריו (המשמש בריזוטו) הוא תחליף הגון.
  • 'סוקראט', קרום האורז המקורמל שנוצר בתחתית התבנית, נחשב למעדן. השגת הסוקרט המושלם היא סימן לפאייה מבושלת היטב. חשוב לא לערבב את האורז לאחר הוספת המרק כדי לאפשר לסוקרט להיווצר.
  • פאייה מעוטרת בדרך כלל עם חתיכות לימון, שכן סחיטת מיץ לימון טרי ממש לפני האכילה משפרת את כל הטעמים.

תהנו מתהליך הכנת הפאייה לא פחות מאכילתה – זה על לקרב אנשים, לחגוג מסורת וליהנות מאוכל טוב.

 

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לפנקייק כשר לפסח קל וטעים אש
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

מתכון לפנקייק כשר לפסח – קל, טעים וללא פאקינג גלוטן

מתכון לסלמון בחרדל ודבש
4/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לסלמון בחרדל ודבש – זה אחד הטעימים באחריות

מתכון לסלמון בטראיקי - דג סלמון ברוטב טריאקי מדהים
5/5
זמן הכנה:
20 דק׳

מתכון לסלמון בטריאקי הכי טעים שאפשר למצוא אונליין

מתכון לסלט פטריות מרוקאי חם
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לסלט פטריות חם בסגנון מרוקאי – מנה שעפים עליה

מתכון לארוחת ערב ב-5 דקות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לארוחת ערב ב-5 דקות בלבד – לעצלנים בקטע אקסטרימי

מתכון לעוגיות ב-10 דקות
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון לעוגיות ב-10 דקות עם חמאה ושוקולד – יותר טוב מזה?!

דילוג לתוכן