מתכון לפרגית בתנור

פרגית בתנור
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
בשרי

מקורו של מתכון זה במטבחים הפשוטים ביותר, פרגית בתנור הוא מאכל אהוב בעולם. עם שורשיו במטבחים עולמיים שונים, מתכון זה בולט בזכות הפשטות וההתאמה שלו.

הוא מספק קנבס ריק שיש לו את היכולת לאמץ את הטעם של כל מטבח – בין אם זה איטלקי, צרפתי, אמריקאי או אסייתי. שיטת בישול בסיסית זו הועברה לאורך הדורות כטכניקה בסיסית להכנת ארוחה בריאה וטעימה.

למה כדאי להכין פרגית בתנור

  • פשטות: מתכון זה אינו דורש מיומנויות בישול מתקדמות. כל אחד מתחיל ועד מקצוען יכול לעשות את זה.
  • מהיר וקל: זו ארוחה מהירה, מושלמת ללילות חול עמוסים.
  • צדדיות: זה משתלב היטב עם מגוון רחב של צדדים, מירקות ועד פסטה ודגנים.
  • יתרונות בריאותיים: פרגית היא עשירה בחלבון, מה שהופך אותה למושלמת עבור אנשים בעלי מודעות לבריאות.
  • ניתן להתאמה אישית: אתה יכול בקלות להחליף את התבלינים וליצור מנה חדשה לגמרי בכל פעם.
  • ידידותי לתזונה: ניתן להתאים את המתכון הזה להגבלות תזונתיות שונות.
  • מצוין להכנת ארוחה: ניתן להכין נתחי פרגית אפויים מראש ולהשתמש בהם לאורך כל השבוע בארוחות שונות.
  • חסכוני: פרגית היא חומר גלם סביר וזמין באופן נרחב.
  • Crowd-Pleaser: זהו הימור בטוח לכל התכנסות שכן הוא אהוב על ידי רוב האנשים.
  • ידידותי למקפיא: ניתן להקפיא נתחי פרגית מבושלים לשימוש עתידי.

איך מכינים פרגית בתנור- רכיבים

  • · 4 נתחי פרגית ללא עצמות (כ-200 גרם כל אחד)
  • · 2 כפות שמן זית
  • · 1 כפית מלח
  • · 1/2 כפית פלפל שחור
  • · 2 שיני שום, קצוצות
  • · 1 כפית טימין מיובש
  • · 1 כפית רוזמרין מיובש
  • · גרידת לימון מ-1 לימון

פרגית בתנור - הוראות הכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. מייבשים את נתחי הפרגית עם נייר סופג. זה יעזור לתיבול להיצמד לעוף ולהסיר כל לחות נוספת שעלולה למנוע ממנו להשחים בתנור.
  3. משפשפים את נתחי הפרגית בשמן זית, ואז מתבלים אותם במלח, פלפל, שום טחון, טימין מיובש, רוזמרין מיובש וגרידת לימון. מוודאים שכל העוף מצופה בצורה אחידה.
  4. מניחים את נתחי הפרגית בתבנית אפייה, מוודאים שהם לא נוגעים. זה מאפשר בישול והשחמה אחידה.
  5. אופים את הפרגית בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות, או עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-74 מעלות צלזיוס.
  6. נותנים לנתחי הפרגית לנוח 5 דקות לפני שפורסים. זה עוזר לשמור על המיצים ושומר על העוף שלך לח וטעים.

יתרונות תזונתיים

  • עוף הוא אחד הבשרים הבריאים ביותר שתוכלו לאכול. 
  • הם עשירים בחלבון, דלים בשומן ומכילים ויטמינים ומינרלים חיוניים כמו ויטמיני B (במיוחד B3 ו-B6), שחשובים לייצור אנרגיה, וסלניום, שעוזר לתמוך במערכת חיסונית בריאה. 
  • שימוש בשמן זית מספק שומנים בריאים ללב, ותוספת של עשבי תיבול ותבלינים לא רק משפרת את הטעם אלא מספקת נוגדי חמצון.

התאמות כשרות וחלופות אחרות

  • לאוכלי כשרות, וודאו שהעוף שאתם רוכשים הם בעלי כשרות. בנוסף, החליפו את שמן הזית בשמן מאושר כשר במידת הצורך.
  • לגרסה ללא גלוטן, ודא שכל התבלינים ועשבי התיבול שלך ללא גלוטן. לגרסה נטולת חלב, פשוט הימנעו מהוספת מוצרי חלב כלשהם במתכון.

טיפים לשיפור ושיטות בישול

  • הימנעו מבישול יתר של העוף מכיוון שהוא עלול להיות קשה ויבש.
  • תנו לעוף לנוח לאחר הבישול כדי לאפשר למיצים להתפזר מחדש.
  • אל תהסס להתנסות עם עשבי תיבול ותבלינים שונים כדי לשנות את הטעם.
  • נסה להשרות את העוף בתמיסת מי מלח לפני הבישול לקבלת עוף עסיסי במיוחד.
  • השתמשו במדחום לבשר כדי להבטיח שהעוף שלכם מבושל לטמפרטורה הפנימית הנכונה.
  • אם יש לכם זמן, הכריעו את העוף כמה שעות לפני הבישול לקבלת עוף יותר טעים.

 

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

קרם מסקרפונה
5/5
זמן הכנה:
75 דק׳

מתכון איך להכין קרם מסקרפונה לעוגה / מילוי / קינוח בבית

מתכון לבראוניז ללא גלוטן
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון לבראוניז ללא גלוטן עם טעמים מפחידים (+בריא…יחסית)

דלעת ערמונים בתנור
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון לדלעת ערמונים בתנור (פאק זה ט-ע-י-ם!)

מתכון לכנפיים ברוטב צ'ילי כמו במסעדות (ואף יותר!)
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לכנפיים ברוטב צ'ילי כמו במסעדות (ואף יותר!)

מתכון לביסק סרטנים מתנשא
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לביסק סרטנים מטורף כמו במסעדות מישלן

מתכון לקציצות עוף ברוטב לימוני
5/5
זמן הכנה:
25 דק׳

מתכון לקציצות עוף ברוטב לימוני מהאגדות

דילוג לתוכן