אוכל זה החיים

כרעיים בתנור: מתכון מדהים של כרעי עוף אפויות בטעם משגע

כרעיים בתנור: מתכון מדהים של כרעי עוף אפויות בטעם משגע
3/5
זמן הכנה:
75 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
בשרי

מתכון פשוט אך מנצח של כרעיים בתנור? באנו (יותר נכון אתם באתם..) לסגור לכם את הפינה!

דמיינו את עצמכם מתמקמים בערב נעים עם ניחוח של ירכי עוף רכות ועסיסיות שעוברות במטבח שלכם.

המתכון הזה של כרעי עוף בתנור נועד לחגוג את הטעמים העמוקים והמנחמים שרק ירכי עוף יכולות לספק. ירכי העוף האלה, שהושרו בתערובת של עשבי תיבול ותבלינים, ואז נצלו לשלמות, יוצאות מהתנור מקורמלות להפליא מבחוץ, בעודן נשארות עסיסיות שאין לעמוד בפניהן מבפנים.

זה מתכון פשוט שמבטיח לספק חוויה מעוררת תיאבון עם מינימום התעסקות. ירכי העוף האלה מושלמות לארוחת ערב נינוחה או לארוחה מנחמת לסיום יום ארוך, ודאי יהפכו למרכיב עיקרי ברפרטואר הקולינרי שלך.

כמה זמן?

להכין כרעיים בתנור לפי מתכון זה צריך לקחת כשעה ו-15 דקות.

איך להכין כרעיים בתנור – הרכיבים

  • 8 כרעיים עוף (כ-1.5 ק"ג)
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 1 כף רוזמרין טרי, קצוץ דק
  • 1 כף טימין טרי, קצוץ דק
  • מיץ מלימון אחד (בערך 30 מ"ל)
  • 1 כפית פפריקה
  • מלח ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
  • 500 גרם תפוחי אדמה חתוכים לחתיכות של 2 ס"מ
  • 2 גזרים, פרוסים לעיגולים בעובי 1 ס"מ
  • 1 בצל חתוך ל-8 חתיכות
  • 200 מ"ל ציר עוף

איך מכינים כרעיים בתנור – הרכיבים

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה גדולה מערבבים שמן זית, שום טחון, רוזמרין, טימין, מיץ לימון, פפריקה, מלח ופלפל. מערבבים היטב ליצירת המרינדה.
  3. מוסיפים את ירכי העוף למרינדה, מוודאים שכל חלק מצופה באופן אחיד. תנו להם להשרות לפחות 20 דקות, או לטעם עשיר יותר, מכסים ומקררים עד 24 שעות.
  4. מניחים את ירכי העוף במרינדה עם העור כלפי מעלה בתבנית צלייה גדולה. פזרו את תפוחי האדמה, הגזר וחתיכות הבצל מסביב לעוף.
  5. יוצקים את ציר העוף על הירקות במחבת, נזהרים לא לשטוף את המרינדה מהעוף.
  6. צולים בתנור שחומם מראש כ-45-50 דקות, או עד שעור העוף זהוב ופריך, והירקות רכים.
  7. מוציאים מהתנור ונותנים לו לנוח 5-10 דקות לפני ההגשה. זה מאפשר למיצים להתפזר מחדש, מה שמבטיח שכל ביס יהיה טעים כמו הקודם.

הגישו את המנה השמימית הזו של כרעיים עוף אפויות ישר מהתנור, אולי עם צד של לחם פריך כדי לספוג את המיצים הטעימים. זו ארוחה פשוטה אך משביעה שבטח תרשים בקסמה הכפרי ובעומק הטעם שלה.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

מתכון לעוגת נוגט
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת נוגט שלא תאמינו כמה היא טעימה: המתכון הסודי!

מתכון ללחם עדשים כתומות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

לחם עדשים כתומות: המתכון שיפתיע אתכם בכל ביס

עוגת קוזונאק רומנית
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת קוזונאק רומנית: מסע קסום לטעמים והניחוחות של המטבח הרומני

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום: המתכון שהשכנים ידברו עליו חודשים

מרק מיסו
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מרק מיסו – המתכון המנצח שיעיף אתכם על טעמים יפניים מסחררים! 🍜🇯🇵

כדורי שיבולת שועל בריאים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

כדורי בריאות עם שיבולת שועל, תמרים מרוסקים, חמאת בוטנים ועוד מטעמים

דילוג לתוכן