מתכון לצ'יקן טיקה

צ'יקן טיקה
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
בשרי

צ'יקן טיקה הוא מאכל הודי פופולרי שמכינים עם חתיכות עוף עסיסיות ומושרות היטב, מבושלות על אש גבוהה. הוא מוגש בדרך כלל כמנה עיקרית לצד אורז, נאן או רוטי.

המנה ידועה בגוון הכתום המיוחד שלה ובטעמים של המרינדה הריחנית, אשר עשויה בדרך כלל עם יוגורט, ג'ינג'ר, שום ותבלינים ארומטיים.

העוף הרך והעסיסי, בשילוב עם התבלינים הנועזים, יוצר תערובת הרמונית וטעימה של טעמים שבטוח תרגש את בלוטות הטעם שלך.

המנה לא רק טעימה אלא גם עתירה ביתרונות תזונתיים, מה שהופך אותה לתוספת נהדרת לתוכנית הארוחות השבועית שלך.

רכיבים להכנת צ'יקן טיקה

  • · 1 ק"ג חזה עוף ללא עצמות, חתוך לחתיכות בגודל ביס
  • · 1 כוס יוגורט רגיל
  • · 3 שיני שום
  • · 1 שורש ג'ינג'ר טרי, קלוף
  • · 1 כף גראם מסאלה
  • · 1 כף פפריקה
  • · 1 כף כמון טחון
  • · 1 כפית כורכום טחון
  • · 1 כפית אבקת צ'ילי קשמיר
  • · 1 כפית מלח
  • · מיץ מחצי לימון
  • · 2 כפות שמן צמחי

איך מכינים צ'יקן טיקה מסורתי - הוראות

  1. במעבד מזון או בלנדר מערבבים את השום והג'ינג'ר עד לקבלת מרקם חלק.
  2. בקערה בינונית, טורפים יחד יוגורט, שום, ג'ינג'ר, גראם מסאלה, פפריקה, כמון, כורכום, אבקת צ'ילי, מלח ומיץ לימון עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מוסיפים את העוף לקערה ומערבבים לציפוי אחיד במרינדה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות או עד שעתיים.
  4. מחממים את הגריל או מחבת הגריל לחום בינוני-גבוה.
  5. משחילים את העוף על שיפודים ומשאירים מעט מרווח בין החלקים.
  6. מברישים את העוף בשמן צמחי.
  7. צולים את שיפודי העוף עד שהם מוכנים, כ-10-12 דקות, הופכים מדי פעם.
  8. מגישים חם ונהנים!

יתרונות תזונתיים בצ'יקן טיקה

  • עוף טיקה הוא מקור נהדר לחלבון, החיוני לבנייה של שרירים, תאים ורקמות בגוף.
  • היוגורט המשמש במרינדה מספק גם סידן, שעוזר לשמור על העצמות שלך חזקות ובריאות. השום והג'ינג'ר במתכון זה הם בעלי תכונות אנטי דלקתיות טבעיות ויכולים לסייע בתמיכה במערכת חיסונית בריאה.
  • בנוסף, התבלינים המשמשים במרינדה, כגון כורכום, כמון ואבקת צ'ילי, מכילים נוגדי חמצון חזקים המספקים יתרונות בריאותיים רבים.
  • בסך הכל, צ'יקן טיקה היא ארוחה בריאה וטעימה המושלמת להוספת גיוון לתזונה תוך מתן יתרונות תזונתיים רבים.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

פיצה דקה
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

המתכון המושלם לפיצה דקה ממש כמו באיטליה

רולדת בצק עלים במילוי גבינות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

רולדת בצק עלים במילוי גבינות שאי אפשר לעמוד בפניה

עוף עם שומר ואפונה
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון לעוף עם שומר ואפונה בטעם נוסטלגי של בית

חציל מגולגל עם בשר
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

חציל מגולגל עם בשר שיגרום לכם ללקק ת'אצבעות

מלוואח מגולגל
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

מתכון למלוואח מגולגל – פינוק מנחם מתימן

בצקניות הונגריות
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לבצקניות הונגריות (שפצלה) שיזכיר לכם את סבתא

דילוג לתוכן