מתכון לעוף עם ארטישוק ירושלמי ופטריות

עוף עם ארטישוק ירושלמי ופטריות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
4 מנות
כשרות:
בשרי

המתכון הזה לעוף עם ארטישוק ירושלמי ופטריות הוא חוויה קולינרית שמקורה בים התיכון, הנעזרת בהשפעות צרפתיות ואיטלקיות כאחד. הארטישוק הירושלמי, המכונה גם "סונשוק", הוא ירק שורש בעל טעם אגוזי ואדמתי, מה שהופך אותו לבן לוויה מעולה לפטריות הבשרניות והעשירות באומאמי ולעוף הרך.

למה כדאי לנסות את המתכון הזה

  • עשיר בחומרים מזינים: ארטישוק ירושלמי הוא מקור מצוין לברזל, אשלגן וסיבים.
  • חוויה טעימה: השילוב של ארטישוק ירושלמי אדמתי ופטריות עם עשבי התיבול הארומטיים מציע סימפוניה של טעמים.
  • רב תכליתי: ניתן להגיש את המנה הזו כמנה עיקרית או כתוספת דשנה.
  • הרפתקה קולינרית: היא מציעה תערובת ייחודית של טעמים ים תיכוניים, ומכירה אותך לתרבויות מזון שונות.
  • יתרונות בריאותיים: עוף הוא מקור רזה לחלבון ופטריות עשירות בנוגדי חמצון.
  • קל להכנה: למרות טעמו המתוחכם, המתכון הזה פשוט למדי.
  • ידידותי למשפחה: מתאים לכל הגילאים וניתן להתאים אותו בקלות לטעמים שונים.
  • נהדר עבור אירועים מיוחדים: אלגנטי מספיק עבור מסיבות ארוחת ערב או ערבים רומנטיים.
  • עונתי: מושלם לסתיו או לחורף כאשר ארטישוק ירושלמי ופטריות בעונה.
  • ניתן להתאמה אישית: ניתן להתאים את המתכון לצרכים תזונתיים, כולל חלופות כשרות.

רכיבים

  • · 4 חזה עוף (כ-200 גרם כל אחד)
  • · 300 גרם ארטישוק ירושלמי
  • · 200 גרם פטריות (כל זן)
  • · 2 שיני שום, קצוצות
  • · 1 בצל גדול, קצוץ
  • · 150 מ"ל ציר עוף
  • · 100 מ"ל יין לבן (לא חובה)
  • · 2 כפות שמן זית
  • · מלח ופלפל לפי הטעם
  • · עשבי תיבול טריים כמו טימין ורוזמרין לקישוט

הוראות מתכון

  1. הכנה: מחממים את התנור ל-180 מעלות. מקלפים ופורסים את הארטישוק הירושלמי לחתיכות בעובי 1 ס"מ. מנקים ופורסים את הפטריות.
  2. מטגנים ירקות: מחממים 1 כף שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והשום הקצוצים ומטגנים עד שהם רכים. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי והפטריות ומבשלים עוד 5 דקות.
  3. מבשלים את העוף: במחבת נפרדת מחממים את שמן הזית הנותר. מתבלים את חזה העוף במלח ופלפל ומבשלים אותם מכל צד כ-4-5 דקות עד שהם מזהיבים.
  4. מאחדים: מניחים את הירקות והעוף המוקפצים בתבנית חסינת תנור. יוצקים עליהם את ציר העוף והיין הלבן (אם משתמשים).
  5. אופים: מכניסים את הכלי לתנור שחומם מראש ואופים 25-30 דקות, או עד שהעוף מבושל והארטישוק הירושלמי רך.
  6. מקשטים ומגישים: מוציאים מהתנור ומקשטים בעשבי תיבול טריים לפני ההגשה.

יתרונות תזונתיים

  • עשיר בנוגדי חמצון: גם ארטישוק ירושלמי וגם פטריות עשירים בנוגדי חמצון, החשובים לנטרול רדיקלים חופשיים מזיקים בגוף.
  • אינדקס גליקמי נמוך: לארטישוק ירושלמי יש אינדקס גליקמי נמוך, מה שהופך את המנה הזו למתאימה למי שצופה ברמות הסוכר בדם.
  • מקור ויטמין D: פטריות הן אחד ממקורות המזון הבודדים המכילים ויטמין D באופן טבעי, החשוב לבריאות העצם ולתפקוד החיסון.
  • עשיר בויטמינים מקבוצת B: עוף הוא מקור מצוין ויטמינים חיוניים מקבוצת B, כמו B6, ניאצין וריבופלבין שהם חיוניים לחילוף החומרים באנרגיה ולמערכת העצבים.
  • ספיגת ברזל: ויטמין C בארטישוק ירושלמי יכול לסייע בשיפור הספיגה של ברזל לא-heme מהפטריות והעוף, מועיל למי שחסר ברזל.
  • שומנים טובים: שמן זית מספק שומנים חד בלתי רוויים, הנחשבים לשומנים בריאים ללב שיכולים לסייע בהורדת רמות הכולסטרול הרע.
  • חיזוק חסינות: שום ובצל ידועים בתכונות המגבירות את החיסון שלהם, מה שהופך את המנה הזו לא רק לטעימה אלא גם למועילה בעונת ההצטננות והשפעת.
  • אנטי דלקתי: לתרכובות הטבעיות ברוזמרין וטימין יש תכונות אנטי דלקתיות, שיכולות לסייע בהפחתת הדלקת בגוף.
  • עשיר באשלגן: גם עוף וגם ארטישוק ירושלמי הם מקורות טובים לאשלגן, חשובים לוויסות לחץ הדם ותפקוד השרירים.
  • בריאות מערכת העיכול: הסיבים בארטישוק ירושלמי פועלים כפרה-ביוטיקה, התומכים בצמיחה של חיידקי מעיים מועילים.
  • דל קלוריות: למרות אופייה הלבבי, המנה הזו דלת קלוריות יחסית, מה שהופך אותה למתאימה לתוכניות לניהול משקל.

טיפים לשיפור

  • אפשר להשרות את העוף מראש לתוספת טעם.
  • שימוש בפטריות יער יכול להעלות את טעמי האדמה.
  • אם אתם שומרי כשרות, הקפידו שכל המרכיבים שלכם, כולל יין, יהיו בעלי כשרות.

מנה זו מציעה ארוחה מאוזנת ועשירה בחומרי הזנה וטעמים. בין אם אתם מבשלים למשפחה או מכינים ארוחה מיוחדת, המתכון הזה לא יאכזב.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 3 בשלנים

מתכונים נוספים

קרם מסקרפונה
5/5
זמן הכנה:
75 דק׳

מתכון איך להכין קרם מסקרפונה לעוגה / מילוי / קינוח בבית

מתכון לבראוניז ללא גלוטן
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון לבראוניז ללא גלוטן עם טעמים מפחידים (+בריא…יחסית)

דלעת ערמונים בתנור
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון לדלעת ערמונים בתנור (פאק זה ט-ע-י-ם!)

מתכון לכנפיים ברוטב צ'ילי כמו במסעדות (ואף יותר!)
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לכנפיים ברוטב צ'ילי כמו במסעדות (ואף יותר!)

מתכון לביסק סרטנים מתנשא
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לביסק סרטנים מטורף כמו במסעדות מישלן

מתכון לקציצות עוף ברוטב לימוני
5/5
זמן הכנה:
25 דק׳

מתכון לקציצות עוף ברוטב לימוני מהאגדות

דילוג לתוכן