עוף עם תפוחי אדמה בנינג'ה גריל (לא תרצו לחזור לתנור אחרי המתכון הזה!)

עוף עם תפוחי אדמה בנינג'ה גריל
3.6666666666667/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
בשרי

רוצים מתכון שתמיד בא טוב? עוף עם תפוחי אדמה מבושל בנינג'ה גרי, כמובן!

מנה זו היא קלאסית, המשלבת את הטעמים העשירים של העוף עם הטוב הארצי של תפוחי אדמה, הכל פריך לשלמות בנוחות המודרנית של גריל נינג'ה.

למה להכין עוף עם תפוחי אדמה באייר פריי?

לעוף עם תפוחי אדמה יש שורשים בתרבויות רבות, הנתפסות לרוב כארוחה ביתית מנחמת. זו מנה שמעלה זיכרונות מארוחות ערב משפחתיות וצלי יום ראשון. 

כל טכנולוגיית הבישול ב-Air Fry זה קטע חדש יחסית, ומכשירי הנינג'ה למיניהם כבשו את המטבח הישראלי, מה שמאפשר "הסבה" של המון מתכונים אהובים ומוכרים למכשירי האייר פריי (בישול באוויר חם) ובכך להימנע מהצורך להשתמש בתנור או שיטות אחרות ומסובכות יותר.

הנה כמה סיבות מדוע כדאי לנסות מתכון זה:

  1. גמישות: ניתן לתבל אותו באינספור דרכים שיתאימו לכל חיך.
  2. ארוחת הכל באחד: חלבון ופחמימות ממוינים במנה אחת.
  3. קל להכנה: עם גריל נינג'ה, תהליך הבישול מפושט.
  4. מזין: מציע איזון טוב של חלבון, פחמימות וחומרים מזינים.
  5. אוכל נוח: מושלם ללילה נעים.
  6. ידידותי למשפחה: אהוב על מבוגרים וילדים כאחד.
  7. ניתן להתאמה אישית: קל להתאמה לצרכים תזונתיים שונים.
  8. נהדר עבור שאריות: יש האומרים שזה טעים אפילו יותר למחרת.
  9. במחיר סביר: עשוי עם מרכיבים פשוטים וזולים.
  10. חווית בישול מהנה: שימוש בגריל נינג'ה מוסיף טוויסט מהנה לצלייה מסורתית.

על מתכון זה:

  • מתכון זה משרת כ-4 אנשים.
  • זמן הכנה: כ-15 דקות.
  • זמן בישול: כ-30 דקות.
  • דרגת קושי: קלה עד בינונית.

בוא נדבר תכלס – אז מה צריך?

  • 4 ירכי עוף (על העור, עם עצם לתוספת טעם)
  • 4 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית רוזמרין (מיובש או טרי)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • אופציונלי: פטרוזיליה קצוצה לקישוט

איך להכין עוף עם תפוחי אדמה בנינג'ה גריל – ההוראות

  1. חממו מראש את גריל הנינג'ה ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. זורקים את נתחי תפוחי האדמה ב-1 כף שמן זית, מלח, פלפל וחצי מכמות הרוזמרין.
  3. משפשפים את ירכי העוף בשארית שמן הזית, הפפריקה, אבקת השום, המלח, הפלפל והרוזמרין.
  4. מניחים את העוף על הגריל, עם העור כלפי מטה, ומבשלים 10 דקות. לאחר מכן, הופכים ומבשלים עוד 10 דקות.
  5. מוסיפים את תפוחי האדמה לגריל עם העוף ומבשלים עוד 20 דקות, או עד שתפוחי האדמה מזהיבים והעוף מבושל.
  6. מקשטים בפטרוזיליה אם רוצים.

יתרונות תזונתיים:

  • עמוס בחלבון: ירכי עוף מציעות חלבון רזה.
  • חיזוק אנרגיה: תפוחי אדמה הם מקור מצוין לפחמימות.
  • עשבי תיבול ותבלינים: מוסיף טעם ללא תוספת קלוריות.
  • שמן זית: אפשרות שומן בריאה יותר.

חלופות מתכון:

  • אפשרות צמחונית: החליפו עוף עם פטריות פורטובלו או טופו.
  • אפשרות טבעונית: השתמשו רק בתפוחי אדמה והוסיפו גזר וירקות שורש אחרים.

טיפים לבישול:

  • לעור פריך יותר: לייבש את העוף לפני התיבול.
  • בישול אחיד: חותכים תפוחי אדמה לגדלים אחידים לבישול אחיד.
  • וריאציות טעם: ניסוי עם עשבי תיבול שונים כמו טימין או אורגנו.

בהצלחה!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 3 בשלנים

מתכונים נוספים

פלפל ממולא צמחוני ב10 דקות
5/5
זמן הכנה:
33 דק׳

מתכון פלפל ממולא צמחוני ב-10 דקות עבודה בלבד

עוגת ריבה ופירורים של סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת ריבה ופירורים של סבתא – לא פחות ממדהים!

מתכון קציצות אבוחצירא מרוקאיות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון של קציצות אבוחצירה עם רוטב קטלני – מרוקאי בהגזמה

סלמון בקראסט ירוק
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

סלמון בקראסט ירוק עם פיסטוקים ופינוקים – מדהים!

מתכון שניצל חזיר
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון שניצל חזיר מדהים כמו באירופה

מתכון בורקס מים גבינות
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון בורקס מים עם גבינות כמו באיסטנבול

דילוג לתוכן