אוכל זה החיים

מתכון לפאייה פרגיות

פאייה פרגיות
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
6 מנות
כשרות:
בשרי

פאייה פרגיות היא מאכל ספרדי קלאסי שמקורו באזור ולנסיה. זוהי ארוחה תוססת ומלאת טעם בסיר אחד המשלבת פרגיות עסיסי, תבלינים ארומטיים ואורז עם זעפרן.

המנה ידועה בהצגתה המרשימה, עם מרכיבים צבעוניים המסודרים על מחבת פאייה גדולה.

פאייה פרגיות היא בחירה פופולרית עבור התכנסויות ואירועים מיוחדים, מכיוון שהיא יכולה להאכיל בקלות קהל. השילוב של פרגיות רך, אורז ריחני והטעמים הטעימים של הים התיכון יובילו אתכם אל חופי ספרד שטופי השמש.

רכיבים להכנת פאייה פרגיות

  • 500 גרם ירכי פרגיות, ללא עצמות וללא עור, חתוכים לחתיכות בגודל ביס
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
  • 1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות
  • 200 גרם שעועית ירוקה, קצוצה וחצויה
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 2 כפיות פפריקה מעושנת
  • קורט חוטי זעפרן
  • 300 גרם אורז פאייה או אורז קצר
  • 900 מ"ל מרק פרגיות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • פטרוזיליה טרייה לקישוט
  • פלחי לימון להגשה

הוראות הכנת פאייה פרגיות

  1. במחבת פאייה גדולה או במחבת רחבה ורדודה מחממים את שמן הזית על אש בינונית.
  2. מוסיפים את נתחי הפרגיות למחבת ומבשלים עד להשחמה מכל הצדדים. מוציאים את הפרגיות מהמחבת ומניחים אותו בצד.
  3. לאותה מחבת מוסיפים את הבצל הקצוץ והשום הטחון. מטגנים עד שהבצל הופך שקוף והשום ריחני.
  4. מוסיפים למחבת את קוביות הפלפלים והשעועית הירוקה. מבשלים כמה דקות עד שהירקות מתחילים להתרכך.
  5. מערבבים פנימה את קוביות העגבניות, הפפריקה המעושנת וחוטי הזעפרן. מערבבים היטב לאיחוד הטעמים.
  6. מוסיפים את אורז הפאייה למחבת, תוך ערבוב כדי לצפות אותו בתערובת הירקות והתבלינים.
  7. יוצקים פנימה את מרק הפרגיות, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים עדין להכל.
  8. מביאים את התערובת לרתיחה ונותנים לה להתבשל כ-10 דקות על אש בינונית, תוך ערבוב מדי פעם.
  9. מסדרים את נתחי הפרגיות השחומים על האורז והירקות.
  10. מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים את המחבת במכסה או בנייר אלומיניום ונותנים לפאייה להתבשל עוד 15-20 דקות, או עד שהאורז מבושל והנוזלים נספגים. הימנע לערבב את האורז בזמן זה.
  11. לאחר שהאורז רך והפרגיות מבושל לגמרי, מסירים את המחבת מהאש ונותנים לו לנוח, מכוסה, כמה דקות.
  12. מקשטים בפטרוזיליה טרייה ומגישים פאייה פרגיות עם חתיכות לימון בצד.

סיבות לנסות מתכון פאייה פרגיות

  1. פרופיל טעמים עשיר: השילוב של זעפרן, פפריקה ותבלינים אחרים יוצר מנה עשירה וארומטית להפליא.
  2. צדדיות: אתה יכול להתאים אישית את המתכון על ידי הוספת הירקות האהובים עליך, פירות ים, או אפילו נקניק לפי טעמך.
  3. סיר אחד פלא: פאייה פרגיות היא ארוחה שלמה המבושלת במחבת אחת, מה שהופך אותה נוחה וקלה לניקוי.
  4. מצגת מרשימה: הצבעים התוססים והסידור האמנותי של המרכיבים הופכים את פאייה פרגיות למנה מדהימה מבחינה ויזואלית.
  5. מתאים למפגשים: ניתן להכין אותו בכמויות גדולות, מה שהופך אותו מושלם לאירוח אורחים.
  6. רכיבים מזינים: המנה מכילה חלבון מהפרגיות, סיבים מהירקות וחומרי תזונה חיוניים מהתבלינים.
  7. חוויה תרבותית: ניסיון של מנות מסורתיות כמו פאייה פרגיות מאפשר לך לחקור את המורשת הקולינרית של ספרד.
  8. ידידותי למשפחה: ילדים ומבוגרים כאחד ייהנו מהשילוב הטעמים של פרגיות, אורז וירקות.
  9. תענוג שאריות: ניתן ליהנות מפאייה פרגיות שנשארו למחרת, כאשר הטעמים מתעצמים ומתמזגים יחד.
  10. אוכל מנחם: האופי הלבבי והמספק של פאייה פרגיות הופך אותה לבחירה מנחמת לכל אירוע.

חלופות מתכון לאוכלי כשר או העדפות תזונתיות אחרות

  • צמחוני: השמיטו את הפרגיות והחליפו אותו בירקות נוספים כמו פטריות, לבבות ארטישוק או אפונה.
  • פירות ים: החליפו את הפרגיות במגוון פירות ים כמו שרימפס, מולים וקלמרי. מוסיפים אותם למחבת במהלך הדקות האחרונות של הבישול עד שהם מבושלים.
  • טבעוני: החליפו את הפרגיות בחלופות חלבון מהצומח כמו טופו או טמפה והשתמשו במרק ירקות במקום במרק פרגיות.
  • ללא גלוטן: ודא שכל המרכיבים, כולל תבלינים ומרק, מאושרים ללא גלוטן.

טיפים לשיפור המתכון פאייה פרגיות

  • השתמש בירכי פרגיות עם עצם בעור לתוספת טעם ולחות. מסירים את העור לפני הבישול אם רוצים.
  • צורבים את נתחי הפרגיות עד להזהבה כדי לשפר את טעמם וליצור מרקם פריך.
  • לטעם זעפרן עמוק יותר, ממיסים את חוטי הזעפרן בכמות קטנה של מרק חם לפני הוספתו למנה.
  • התאימו את הירקות לפי העדפות אישיות וזמינות עונתית.
  • התנסו עם תבלינים או עשבי תיבול שונים כדי להוסיף טוויסט משלכם למנה, כמו הוספת קורט פלפל קאיין לבעיטה פיקנטית.
  • כדי להשיג את ה"סוקראט" הנכסף, הגבירו את האש לגבוהה בדקות האחרונות של הבישול כדי ליצור שכבה תחתונה פריכה של אורז.
  • הניחו לפאייה לנוח כמה דקות לפני ההגשה כדי לאפשר לטעמים להתמזג יחד.
  • מגישים פאייה פרגיות כמנה עיקרית לצד סלט או לחם פריך להשלמת הארוחה.

תיהנו מהטעמים המענגים והצבעים התוססים של פאייה פרגיות זו, מנה ספרדית מסורתית שתעביר אתכם אל החופים שטופי השמש של הים התיכון.

שתפו אותו עם חברים ובני משפחה, והתענגו על השילוב העשיר של פרגיות רך, תבלינים ארומטיים ואורז מבושל בצורה מושלמת. בואן פרובצ'ו!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

חיתוכיות קפה ותבלינים בטעם נדיר
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

חיתוכיות קפה ותבלינים בטעם נדיר

תבשיל חצילים ברוטב עגבניות פיקנטי
5/5
זמן הכנה:
75 דק׳

תבשיל חצילים ברוטב עגבניות פיקנטי

פנקייק בננה ושיבולת שועל לתינוקות - המתכון המושלם
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

פנקייק בננה ושיבולת שועל לתינוקות – המתכון המושלם

חיתוכיות לימון וקוקוס בטעם נדיר (מתכון חובה)
5/5
זמן הכנה:
75 דק׳

חיתוכיות לימון וקוקוס בטעם נדיר (מתכון חובה)

מתכון להכנת אושינקו מדהים ומעלף (חמוצים יפניים)
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון להכנת אושינקו מדהים ומעלף (חמוצים יפניים)

שייק פירות קפואים בריא וממכר (10 דקות בלבד!)
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

שייק פירות קפואים בריא וממכר (10 דקות בלבד!)

דילוג לתוכן