אוכל זה החיים

מתכון לעוגת סינבון בחושה – טעם נדיר!!

מתכון לעוגת קינמון
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
12 מנות
כשרות:
חלבי

עוגת הקינמון הזו, שמקורה בלחמניות הקינמון האייקוניות, היא טוויסט מענג על הפינוק הקלאסי. דמיינו לעצמכם את הארומה הבלתי ניתנת לעמוד בפניהם של קינמון וסוכר חום במטבח שלכם, עוגת סינבון יוצרת אווירה חמה ומזמינה. העוגה הזו מכילה את תמצית הטעם הנודע של קינמון, ומספקת חוויה מענגת לבלוטות הטעם שלכם

6 סיבות למה כדאי לכם לנסות עוגת סינבון

  1. טעם דקדנטי: השילוב של קינמון, סוכר חום וציפוי גבינת שמנת יוצר סימפוניה של טעמים שתשאיר לכם חשק לעוד.
  2. פשטות: אמנם מזכירה את לחמניות הסינבון האהובות, אבל העוגה הזו פשוטה יותר להכנה, מה שהופך אותה לפינוק אידיאלי לכל אירוע.
  3. Crowd Pleaser: מושלם למפגשים, בראנץ' או שולחנות קינוחים, העוגה הזו בטוח תהיה להיט עם חברים ובני משפחה.
  4. צדדיות: הגישו אותה חמה עם כדור גלידת וניל לפינוק מיוחד במיוחד, או תהנו ממנה עם כוס קפה לארוחת בוקר מענגת.
  5. אפשרות להכנה מראש: הכינו את העוגה ערב קודם, מקררים ואופים אותה טרייה בבוקר לארוחת בוקר או בראנץ.
  6. מותאם להגבלות תזונתיות: מותאם בקלות לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, מה שמבטיח שכולם יוכלו להתענג על הטעימות.

איך להכין עוגת סינבון

  • רכיבים עבור העוגה:
  • 2 כפות של קמח
  • 1 כוס סוכר מגורען
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כוס חלב
  • 2 ביצים גדולות
  • 1/2 כוס חמאה ללא מלח, מומסת
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • עבור הציפוי:
  • 1/2 כוס חמאה ללא מלח, מרוככת
  • 1 כוס סוכר חום
  • 2 כפות קינמון טחון
  • רכיבים לציפוי גבינת שמנת:
  • 225 גרם גבינת שמנת, מרוככת
  • 1/2 כוס חמאה ללא מלח, מרוככת
  • 2 כוסות אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

הוראות הכנת עוגת סינבון

  1. מחממים את התנור: מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. משמנים ומקמחים תבנית אפייה בגודל 23×33 ס"מ.
  2. בקערת ערבוב גדולה מערבבים יחד את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה והמלח. בקערה נפרדת, טורפים יחד את החלב, הביצים, החמאה המומסת ותמצית הווניל. מוסיפים את החומרים הרטובים לחומרים היבשים, תוך כדי ערבוב עד שהם מתאחדים. יוצקים את הבלילה לתבנית המוכנה, מפזרים אותה בצורה אחידה.
  3. בקערה קטנה מערבבים יחד את החמאה הרכה, הסוכר החום והקינמון הטחון. זרקו כפות מתערובת זו על בלילת העוגה. השתמשו בסכין כדי לסחרר את תערובת הקינמון לתוך הבלילה, ויוצר אפקט שיש.
  4. אופים את העוגה בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.
  5. בזמן שהעוגה נאפית, מכינים את ציפוי גבינת השמנת. טורפים בקערה את גבינת השמנת המרוככת, החמאה המרוככת, אבקת הסוכר ותמצית הוניל עד לקבלת מרקם חלק וקרמי.
  6. לאחר שהעוגה התקררה מעט, מורחים את ציפוי גבינת השמנת בצורה אחידה מלמעלה.
  7. חותכים את העוגה לריבועים ומגישים חם.

יתרונות תזונתיים

  • עשיר בסידן וחלבון מחלב וגבינת שמנת.
  • מספק כמות מתונה של פחמימות לאנרגיה.
  • מכיל ויטמינים ומינרלים חיוניים מביצים וחמאה.

חלופות מתכון

  • לאוכלי כשרות, הקפידו שכל המוצרים יהיו בעלי תעודת כשרות 
  • החלף קמח ללא גלוטן באופציה ללא גלוטן.
  • השתמשו בתחליף חמאה מהצומח וגבינת שמנת ללא חלב לגרסה טבעונית.

טיפים לשיפור המתכון ושיטות הבישול 

  • הוסף אגוזים או צימוקים קצוצים למערבולת הקינמון למרקם נוסף.
  • התנסו עם סוגים שונים של קינמון לקבלת פרופיל טעמים ייחודי.
  • מניחים לעוגה להתקרר מעט לפני החיתוך כדי להבטיח פרוסות נקיות.
  • למרקם צונן יותר, אופים מעט את העוגה.
  • שומרים שאריות בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. מחממים שוב פרוסות בתנור לטעם חם ורענן.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

מתכון לעוגת נוגט
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת נוגט שלא תאמינו כמה היא טעימה: המתכון הסודי!

מתכון ללחם עדשים כתומות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

לחם עדשים כתומות: המתכון שיפתיע אתכם בכל ביס

עוגת קוזונאק רומנית
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת קוזונאק רומנית: מסע קסום לטעמים והניחוחות של המטבח הרומני

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום: המתכון שהשכנים ידברו עליו חודשים

מרק מיסו
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מרק מיסו – המתכון המנצח שיעיף אתכם על טעמים יפניים מסחררים! 🍜🇯🇵

כדורי שיבולת שועל בריאים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

כדורי בריאות עם שיבולת שועל, תמרים מרוסקים, חמאת בוטנים ועוד מטעמים

דילוג לתוכן