מתכון מנצח של שניצל קריספי, מושלם וטעים

מתכון לשניצל קריספי טעים ומנצח
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
בשרי

אין ילד בישראל שלא אכל שניצל או לפחות שמע על שניצל – מאכל קלאסי ואהוב (כמעט) על כולם.

הפעם אנחנו עם מתכון מנצח במיוחד של שניצל קריספי, טעים מאד וכזה שמצליח תמיד (אם עוקבים אחר המתכון כמובן).

שניצל הוא מאכל פופולרי במדינות רבות באירופה, במיוחד באוסטריה ובגרמניה. למעשה השניצל פופולארי בעוד מקומות רבים בעולם, כולל ישראל. קשה למצוא ילד שלא אוהב שניצל בצורה כזאת או אחרת. כך שגם אם אתם מחפשים לסגור פינה לילדים – רבים מדווחים כי זהו מתכון זה מספק שניצלים שילדים טורפים באהבה ובכיף.

שניצל קלאסי עשוי מפרוסות דקות של חזה עוף (להבדיל משניצל וינאי העשוי בשר עגל) בפירורי לחם שלאחר מכן מטוגנים עד לפריכות. המנה מוגשת לרוב עם תפוחי אדמה או סלט.

מחפשים מתכון מנצח לשניצל פריך וטעים? הגעתם למקום הנכון! מתכון זה של שניצל קלאסי הוא פשוט, וכל אחד יוכל להכינו בקלות ובזריזות.

מתכון זה מכיל 4 מנות ולוקח כ-30 דקות להכנה.

איך להכין שניצל מנצח מושלם: הרכיבים

  • 4 פרוסות של פרגית או עגל ללא עצמות (בערך 120 גרם כל אחת), חתוכות לעובי של בערך חצי ס"מ
  • 1 כוס קמח
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כוס פירורי לחם
  • 1 כפית פפריקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/2 כוס שמן צמחי לטיגון
  • פלחי לימון, להגשה (לא חובה)

איך מכינים שניצל קריספי, פשוט וטעים: ההכנה

  1. מניחים את הקמח בכלי רדוד. טורפים את הביצים בכלי רדוד אחר. מערבבים את פירורי הלחם עם פפריקה, מלח ופלפל בכלי רדוד שלישי.
  2. טובלים כל חתיכת שניצל בקמח, מנערים את העודפים. לאחר מכן טובלים אותו בביצים הטרופות, ולבסוף מצפים אותו בתערובת פירורי הלחם, לוחצים בעדינות כדי לוודא שהפירורים נצמדים לשניצלים..
  3. מחממים את השמן במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה. לאחר שהשמן חם, מוסיפים את הנתחים ומבשלים עד להזהבה, כ-3-4 דקות לכל צד. השתמשו במרית כדי להפוך בזהירות את השניצלים.
  4. לאחר שהשניצלים מזהיבים ופריכים, מוציאים אותם מהמחבת ומרוקנים אותם על צלחת מרופדת במגבת נייר. מגישים חם עם פלחי לימון.

יתרונות תזונתיים של שניצל

מתכון לשניצל קריספי הוא לא בריא במיוחד, בגלל השימוש הגדול בשמן. יחד עם זאת, יש לציין לטובה מספר יתרונות תזונתיים של השניצל:

  • שניצל הוא מקור טוב לחלבון, החיוני לבנייה ותיקון של שרירים, רקמות ותאים בגוף.
  • בשר עוף ועגל הם גם מקורות טובים לויטמינים ומינרלים, כולל ניאצין, תיאמין וויטמין B12.
  • עם זאת, מנה זו עתירת קלוריות ושומן, ולכן יש ליהנות ממנה במתינות כחלק מתזונה מאוזנת.

ערכים תזונתיים למנה (שניצל אחד):

  • קלוריות: 480 קק"ל
  • חלבון: 30 גרם
  • שומן: 32 גרם
  • פחמימות: 18 גרם
  • סיבים: 1 גרם
  • סוכר: 1 גרם
  • נתרן: 444 מ"ג

תהנו מהשניצל שלכם!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון קל של קרם ברולה
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון קל במיוחד של קרם ברולה שאפשר להכין בבית

Homemade sausages in dough.
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון לחלות דבש טעימות ומתוקות

עוגת דבש של סבתא הכי טעימה בעולם
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

מתכון עוגת דבש מטריפה

infused water
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון פירות מותססים מענגים

Assorted pickled vegetables in jars: cucumbers, tomatoes, cabbage, zucchini and peppers with garlic, dill and bay leaves in jars on a wooden background, horizontal photo
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

ירקות מותססים: מתכון בריא!

side view of black grape juice in glass and basket of grapes with grape berries on gray background
5/5
זמן הכנה:
25 דק׳

מתכון למשקה ענבים מותסס ביתי מרענן

דילוג לתוכן