מתכון לניוקי עננים

ניוקי עננים
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
4 מנות
כשרות:
חלבי

ניוקי עננים, הידוע גם בשם 'ניוקי די נובול', הוא קלאסיקה איטלקית מענגת שעברה לאורך דורות. המנה הזו היא סמל של אוכל מנחם איטלקי עם כופתאות תפוחי אדמה קטנות, דמויות עננים ונימוחות המצופה בחיבוק מחמם הלב של רוטב טעים.

השם 'ניוקי' נובע מהמילה האיטלקית 'נוקיו', שפירושה 'קשר בעץ', בשל צורתם הייחודית. מקורו של הניוקי בצפון איטליה, שם האקלים הקר יותר היה אידיאלי לגידול תפוחי אדמה ולא לגידולי דגנים.

האיטלקים החסכניים השתמשו בתפוחי האדמה יחד עם שאריות לחם או סולת כדי ליצור מנה ממלאת וזולה שיכולה להאכיל את משפחותיהם ופועליהם.

עם השנים המתכון התפתח, וכיום יש הרבה וריאציות של ניוקי, אבל האהוב מכולם הוא הניוקי דמוי הענן – שנקרא כך בשל המרקם הקל הנוצה שלו.

מתכון לניוקי עננים – כדאי לדעת:

  • מתכון זה מיועד לשרת כ-4 אנשים.
  • זמן הכנה: כשעתיים
  • זמן בישול: כ-3 דקות לכל מנה
  • רמת קושי: בינונית

איך מכינים ניוקי עננים - רכיבים

  • · - עבור הניוקי -
  • · 1 ק"ג תפוחי אדמה ראטה
  • · 200-300 גרם קמח '00'
  • · ביצה 1 גדולה
  • · מלח לטעימה
  • · - בשביל הרוטב -
  • · 2 כוסות רוטב הפסטה האהוב עליך
  • · גבינת פרמזן מגוררת (לא חובה)
  • · עלי בזיליקום טריים לקישוט (לא חובה)

מתכון לניוקי עננים - הוראות הכנה

  1. מכינים את תפוחי האדמה: מתחילים בשטיפת תפוחי האדמה ומרתיחים אותם שלמים עם קליפתם בסיר גדול עם מים מומלחים. מבשלים עד שהם רכים לחלוטין, בדרך כלל בסביבות 40-50 דקות.
  2. צור את הבצק: לאחר שתפוחי האדמה מתקררים מספיק כדי להתמודד, מקלפים אותם ומעבירים אותם דרך מחטב תפוחי אדמה על משטח נקי ושטוח.
  3. יוצרים באר במרכז. מפזרים את הקמח וקורט מלח על תפוחי האדמה, ואז מפצחים את הביצה לתוך הבאר.
  4. מערבבים בעדינות את החומרים עד לקבלת בצק רך אך לא דביק. אם הבצק מרגיש רטוב מדי, מוסיפים עוד מעט קמח.
  5. יוצרים את הניוקי: מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. מרדדים כל חלק לחבל בעובי של כ-2 ס"מ ואז חותכים את החבלים לחתיכות באורך 2 ס"מ.
  6. מגלגלים כל חלק במורד שיניים של מזלג כדי ליצור רכסים בצד אחד ושקע בצד השני. מניחים את הניוקי על מגש מאובק בקמח, מוודאים שהם לא יגעו כדי למנוע הידבקות.
  7. מבשלים את הניוקי: מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים מומלחים. מוסיפים את הניוקי בקבוצות, מבשלים עד שהם צפים על פני השטח. הניחו להם לצוף כ-30 שניות נוספות, ואז הסר אותם בעזרת כף מחוררת.
  8. מגישים: זורקים את הניוקי המבושלים ברוטב המועדף עליך, מפזרים פרמזן מגורר ומקשטים בעלי בזיליקום טריים. מגישים מיד.

הנה כמה סיבות מדוע כדאי לנסות להכין ניוקי עננים

  • חוויה תרבותית: הכנת ניוקי מאפשרת לכם להתחבר למטבח האיטלקי האותנטי ולהיסטוריה שלו.
  • צדדיות: ניתן לשלב ניוקי עם מגוון רטבים – עגבנייה, פסטו, שמנת, או אפילו חמאה פשוטה ומרווה.
  • מרקם וטעם: המרקם הקליל והאוורירי בשילוב טעם עשיר ומלוח הוא תענוג קולינרי.
  • ידידותי לתזונה: ניתן להתאים בקלות את הניוקי כך שיתאים לתזונה צמחונית, טבעונית וללא גלוטן.
  • פעילות משפחתית: תהליך הכנת הניוקי יכול להיות פעילות מהנה ומרתקת לכל המשפחה.
  • מזין: עשוי ממרכיבים פשוטים ובריאים, ניוקי יכול להיות חלק מתזונה מאוזנת.
  • ידידותי לתקציב: המרכיבים הדרושים לניוקי הם לא יקרים וקלים למצוא.
  • להקפאה: ניתן להקפיא ניוקי לארוחות עתידיות, מה שהופך אותו לבחירה נוחה לתכנון ארוחות.
  • בישול מהיר: לאחר הכנת הניוקי לוקח רק כמה דקות לבשל.
  • משביע להפליא: יש משהו משמח במיוחד באכילת מנה העשויה מאפס.

חלופות למתכון זה

  • לאוכלי כשרות יש לוודא שכל המרכיבים מאושרים כשרות. 
  • לניוקי ללא גלוטן, החליפו את קמח '00' בתערובת קמח ללא גלוטן. אם אתם טבעונים, השמיטו את הביצה והוסיפו עוד מעט קמח כדי לאחד את הבצק. 
  • זכרו להשתמש ברוטב וגבינה ידידותיים לטבעונים להגשה.

טיפים לשיפור המתכון

  • השתמשו בתפוחי אדמה הנכונים: תפוחי אדמה ראטה או כל זן תפוחי אדמה עמילני אחר הם הטובים ביותר לניוקי בשל תכולת הלחות הנמוכה שלהם.
  • הימנעו מעבודת יתר של הבצק: ככל שמעבדים יותר את הבצק, כך מתפתח יותר גלוטן, מה שהופך את הניוקי לכבד וקשיח במקום קל ואוורירי.
  • בדקו את הניוקי שלכם: לפני בישול כל הניוקי שלכם, הרתיחו אחד או שניים כדי לוודא שהם מחזיקים יחד. אם הם מתפרקים, ללוש מעט יותר קמח לתוך הבצק.
  • השתמשו במועך תפוחי אדמה: זה עוזר לשמור על תפוח האדמה אוורירי מבלי לעבוד עליו יתר על המידה. הימנעו משימוש במעבד מזון או בבלנדר, מכיוון שהם יהפכו את תפוחי האדמה לגומיים.
  • תוספות הקפאה: אם יש לכם שאריות ניוקי, מקפיאים אותם על המגש לפני ההעברה לשקית הקפאה. אתם יכולים לבשל אותם ישר מהמקפיא בפעם הבאה שאתם צריך ארוחה מהירה.

יתרונות תזונתיים לניוקי עננים

  1. עשיר באשלגן: תפוחי אדמה הם מקור טוב לאשלגן, החיוני לבריאות הלב.
  2. עשיר בוויטמין C: תפוחי אדמה מספקים ויטמין C, המסייע בספיגת ברזל ותפקוד חיסוני.
  3. מקור טוב לסיבים: אם משאירים את הקליפות על תפוחי האדמה, ניוקי יכול להיות מקור טוב לסיבים תזונתיים.
  4. חלבון: הקמח '00' והביצה מוסיפים מעט חלבון למנה.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

ריבועי בצק עלים עם תפוחים
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

ריבועי בצק עלים עם תפוחים – פיתוי של גן עדן!

מתכון לדג בורי אפוי בתנור
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

מתכון לבורי שלם בתנור – חובה לחובבי דגים

מתכון לדייסת קורנפלור
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון איך מכינים דייסת קורנפלור ביתית, מדהימה ומפנקת מאד

מתכון לקנלוני גבינות ברוטב שמנת
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לקנלוני גבינות ברוטב שמנת שלא תוכלו להפסיק לאכול

טבחה אדומה לקוסקוס
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לטבחה אדומה לקוסקוס בטעם אלוהי

מתכון למרק מינסטרונה איטלקי, קל אמיתי ומדהים
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון למרק מינסטרונה צמחוני, קל וטעים בקטע טרלולי

דילוג לתוכן