מתכון לעוגיות ללא מיקסר – עוגיות קלות להכנה בעבודת יד

מתכון לעוגיות ללא מיקסר
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
24 מנות
כשרות:
חלבי

עוגיות הן פינוק אהוב שנהנים ממנו אנשים מכל הגילאים ברחבי העולם. עוגיות שמקורן מאירופה התפתחו במשך מאות שנים לאינספור וריאציות, כל אחת עם הטעם והמרקם הייחודיים לה. 

המתכון הזה מציע דרך פשוטה וטעימה להכין עוגיות ללא צורך במיקסר, מה שהופך אותו לנגיש לכל מי שחשקה נפשו בטוב ביתי. 

בין אם אתם אופים לאירוע מיוחד או פשוט מתפנקים עם פינוק מתוק, העוגיות האלה בטוח ישמחו את כולם במרקם הרך והלעיס שלהן ובטעם שאי אפשר לעמוד בפניהן.

מרכיבים להכנת עוגיות ללא מיקסר:

  • 1 כוס (120 גרם) קמח
  • 1 כוס (120 גרם) קמח מלא
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כוס (115 גרם) חמאה ללא מלח, מומסת ומקוררת
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • שילובים אופציונליים: שוקולד צ'יפס, אגוזים קצוצים, פירות יבשים, קוקוס מגורר וכו'.

שלבי הכנת עוגיות ללא מיקסר:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה או משטח אפייה מסיליקון.
  2. בקערת ערבוב גדולה, טורפים יחד את הקמח, קמח מלא, סודה לשתייה ומלח עד לאיחוד טוב.
  3. מערבבים בקערה נפרדת את החמאה המומסת, הסוכר הלבן והסוכר החום עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  4. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל לתערובת החמאה-סוכר, ומקציפים עד לקבלת מרקם חלק.
  5. יוצקים את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים ומערבבים עד שנוצר בצק. אם הבצק נראה יבש מדי, אפשר להוסיף כף חלב או מים כדי לעזור לו להתאחד.
  6. אם רוצים, מקפלים פנימה כל תערובת כמו שוקולד צ'יפס, אגוזים או פירות יבשים עד לפיזור אחיד בכל הבצק.
  7. השתמשו בכף או בכף עוגיות כדי לחלק את הבצק לכדורים, כל אחד בקוטר של כ-3 ס"מ, והניחו אותם על תבנית האפייה המוכנה תוך השארת מרווח בין כל עוגייה למריחה.
  8. משטחים מעט כל כדור בצק בכף היד או בגב הכף כדי להשיג אפייה אחידה.
  9. אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש במשך 10-12 דקות, או עד שהשוליים מזהיבים והחלק העליון מתייצב.
  10. מוציאים את העוגיות מהתנור ומניחים להן להתקרר על תבנית האפייה לכמה דקות לפני שמעבירים אותן לרשת לצינון מלא.
  11. לאחר התקררות, תהנו מהעוגיות הביתיות שלכם עם כוס חלב או כוס תה לחטיף או קינוח טעים!

יתרונות תזונתיים:

בעוד שעוגיות נחשבות לרוב לפינוק ממותק, הן עדיין יכולות להציע כמה יתרונות תזונתיים כשהן עשויות עם מרכיבים בריאים. מתכון זה משתמש בקמח מלא, המספק יותר סיבים וחומרים מזינים בהשוואה לקמח מזוקק, עוזר לתמוך בבריאות מערכת העיכול ולוויסות רמות הסוכר בדם. בנוסף, על ידי שילוב מרכיבים כמו שיבולת שועל, אגוזים ופירות יבשים, אתה יכול להוסיף ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון נוספים לעוגיות שלך, מה שהופך אותן לאופציה בריאה יותר לנשנוש.

 

חלופות מתכון:

  • לאוכלי כשרות, יש לוודא שכל המרכיבים הם כשרים.
  • כדי להפוך את העוגיות לטבעוניות, אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס או בחלופה של חמאה טבעונית, ולהשתמש בבלילת פשתן (1 כף זרעי פשתן טחונים מעורבבים עם 3 כפות מים) במקום הביצה.
  • התאם אישית את העוגיות עם התערובת המועדפת עליך, כגון צימוקים, חמוציות, תמרים קצוצים או זרעים, כדי להתאים להעדפות הטעם שלך.

 

טיפים לשיפור:

  1. לתוספת טעם אפשר להוסיף לבצק כפית קינמון טחון או אגוז מוסקט.
  2. כדי להפוך את העוגיות לקראנצ'יות מעט, נסה להשתמש בסוכר חום כהה במקום סוכר חום בהיר.
  3. תוכלו לשלב קמחים שונים כגון קמח שקדים או קמח קוקוס לקבלת אפשרות לעוגיות ללא גלוטן.

 

עם המתכון הפשוט הזה לעוגיות בעבודת יד, תוכלו להכין מנה של פינוקים טעימים תוך זמן קצר, ללא צורך בציוד מיוחד. בין אם אתה אופה לעצמך או חולק את העוגיות עם אנשים אהובים, העוגיות הביתיות האלה בטוח יהיו להיט! תיהנו מהסיפוק שביצירת משהו טעים מאפס ותתענגו על התגמולים המתוקים של המאמצים שלכם.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

פרוסות כבש בתנור
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

פרוסות כבש בתנור: מתכון גורמה שאתם בטוח תעופו עליו

עוגת תותים כשרה לפסח
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת תותים כשרה לפסח ומפוצצעת בטעמים

סלט אנדיב וחסה
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון סלט אנדיב וחסה פשוט בריא וגם טעים לאללה

מתכון קיש בטטה וגבינות עיזים
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון קיש בטטה וגבינת עיזים טעים בקטע אחר

מתכון לטאפאס צמחוני
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לטאפאס צמחוני – פינוק ספרדי

מתכון לדובשניות
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

דובשניות – מתכון לדובשניות מתוקות כמו של פעם

דילוג לתוכן