אוכל זה החיים

מתכון לסלט תירס וגמבה בלי מיונז – בכלל לא תרגישו שאין!

מתכון לסלט תירס וגמבה בלי מיונז - בכלל לא תרגישו שאין!
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

סלט תירס וגמבה תוסס וטעים זה הוא טוויסט מרענן למתכוני סלטים מסורתיים. מנה זו, שמקורה במטבח הדרום-מערבי, היא בהשראת הטעמים הנועזים והנועזים של המטבח המקסיקני. מפוצץ בצבעים ומרקמים, הסלט הזה מושלם לפיקניקים, ברביקיו, או כתוספת קלה לכל ארוחה. היעדר מיונז שומר על הסלט קל ורענן, מה שהופך אותו לאופציה אידיאלית עבור אלה שמחפשים אלטרנטיבה בריאה יותר.

איך להכין סלט תירס וגמבה בלי מיונז? – רשימת רכיבים:

  • 2 כוסות גרעיני תירס מבושלים (טריים, קפואים או משומרים)
  • 1 גמבה חתוכה לקוביות
  • 1/4 כוס בצל אדום, קצוץ דק
  • 1 פלפל ג'לפנו, זרע וקצוץ דק (לא חובה, לתוספת חום)
  • 1/4 כוס כוסברה טרייה, קצוצה
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ ליים
  • 1 כפית דבש או סירופ מייפל (לא חובה, למתיקות)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • פרוסות אבוקדו, לקישוט (לא חובה)

הוראות להכנת סלט תירס וגמבה בלי מיונז – שלב אחר שלב

  1. בקערה גדולה מערבבים את גרעיני תירס מבושלים, גמבה חתוכה לקוביות, בצל אדום קצוץ ופלפל ג'לפנו קצוץ דק (אם משתמשים).
  2. בקערה קטנה, טורפים יחד את שמן הזית, מיץ הליים, הדבש או סירופ המייפל (אם משתמשים), ומלח ופלפל לפי הטעם.
  3. יוצקים את הרוטב על תערובת התירס והפלפלים, מערבבים בעדינות כדי לצפות הכל בצורה אחידה.
  4. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה לסלט ומערבבים שוב לשילוב.
  5. טועמים את הסלט ומתקנים תיבול במידת הצורך, מוסיפים עוד מלח, פלפל או מיץ ליים לפי הצורך.
  6. מעבירים את הסלט לכלי הגשה ומקשטים בפרוסות אבוקדו אם רוצים.
  7. מגישים מיד, או מקררים לפחות 30 דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג יחד לפני ההגשה.

יתרונות תזונתיים

סלט תירס וגמבה זה מציע מגוון יתרונות תזונתיים: 

  • התירס עשיר בסיבים, ויטמינים ומינרלים, 
  • בעוד שגמבה עשירה בוויטמין C ובנוגדי חמצון. 
  • שמן זית מספק שומנים בריאים ללב, ומיץ ליים מוסיף פרץ של ויטמין C וטעם הדרים. 
  • על ידי השמטת מיונז, סלט זה נמוך בקלוריות ובשומן רווי, מה שהופך אותו לאופציה מזינה וידידותית למי ששומר על המשקל.

חלופות מתכון

להגבלות או העדפות תזונתיות, אתם יכולים להתאים את הסלט הזה לצרכים שלכם:

  • לגרסה טבעונית, השמיטו את הדבש או סירופ המייפל, או החליפו בממתיק צמחי.
  • אם אתם בעלי רגישות לגלוטן, אל חשש! אתם יכולים ליהנות מהסלט הזה כמו שהוא, מכיוון שהוא נטול גלוטן באופן טבעי.
  • אם אתם לא חובבי כוסברה, אתם יכולים להחליף בפטרוזיליה טרייה או בזיליקום לפרופיל טעם שונה.
  • התאימו את רמת החריפות על ידי הוספת פלפל ג'לפנו פחות או יותר, או השמט אותו לגמרי לטעם מתון יותר.

טיפים לשיפור

  • כדי להוסיף עוד פריכות וטעם, שקלו לזרוק פנימה כמה זרעי דלעת או אגוזים קצוצים כמו שקדים או אגוזי מלך.
  • למרקם קרמי יותר ללא מיונז אפשר להוסיף קוביות אבוקדו לסלט או לרסק מעט ולערבב לתוך הרוטב.
  • נסו לשלב עשבי תיבול ותבלינים שונים כדי להתאים אישית את פרופיל הטעמים. אפשר להוסיף כמון, אבקת צ'ילי או פפריקה מעושנת לטוויסט מעושן.
  • למגע של מתיקות, אפשר לצלות את גרעיני התירס לפני הוספתם לסלט כדי לשפר את הסוכרים הטבעיים שלהם.
  • הקפידו לתבל את הסלט בנדיבות במלח ופלפל כדי להעצים את טעמי המרכיבים.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים
Picture of אוכל זה החיים
אוכל זה החיים

אוכל זה החיים הוא אתר מתכונים ששם לעצמו למטרה לספק כמה שיותר מתכונים בכמה יותר תחומים ולקהל רחב ככל הניתן - לא תמצאו אצלנו הגבלות או אג'נדות משום סוג. אוכל זה אכן החיים וכולם צריכים להנות ממנו!

מתכונים נוספים

מתכון לעוגת נוגט
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

עוגת נוגט שלא תאמינו כמה היא טעימה: המתכון הסודי!

מתכון ללחם עדשים כתומות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

לחם עדשים כתומות: המתכון שיפתיע אתכם בכל ביס

עוגת קוזונאק רומנית
5/5
זמן הכנה:
60 דק׳

מתכון לעוגת קוזונאק רומנית: מסע קסום לטעמים והניחוחות של המטבח הרומני

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום
5/5
זמן הכנה:
150 דק׳

חזה כבש בעשבי תיבול ויין אדום: המתכון שהשכנים ידברו עליו חודשים

מרק מיסו
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מרק מיסו – המתכון המנצח שיעיף אתכם על טעמים יפניים מסחררים! 🍜🇯🇵

כדורי שיבולת שועל בריאים
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

כדורי בריאות עם שיבולת שועל, תמרים מרוסקים, חמאת בוטנים ועוד מטעמים

דילוג לתוכן