מתכון ללביבות תירס

לביבות תירס
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
20 מנות
כשרות:
חלבי

קבלו מתכון ללביבות תירס טעימות, מתכון המשרת כ- 4-6 אנשים.

המתכון מתאים לכל ארוחה שתבחרו, וילדים במיוחד אוהבים אותו. לכן כדאי שתשמרו את המתכון הזה, עם פופולאריות שרק תלך ותגדל מפאת הטעם, ועם נוחות הכנה של מתכון שלא מצריך בקיאות רבה במטבח כלל וכלל.

איך מכינים לביבות תירס, רכיבים

  • · 2 כוסות גרעיני תירס (טריים או קפואים)
  • · 1/2 כוס קמח
  • · 1/2 כוס קמח תירס
  • · 1 כפית אבקת אפייה
  • · 1/2 כפית מלח
  • · 1/4 כפית פלפל שחור
  • · 2 ביצים, טרופים
  • · 1/2 כוס חלב
  • · 2 כפות חמאה לא מלוחה, מומסת
  • · 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ (לא חובה)
  • · שמן צמחי, לטיגון

איך להכין לביבות תירס, הוראות:

  1. אם משתמשים בתירס טרי, סגרו את האוזניים וחתכו את הגרעינים. אם משתמשים בתירס קפוא, הפשרו אותו ורוקנו את עודפי הנוזלים.
  2. בקערת ערבוב גדולה, טורפים יחד את הקמח, קמח התירס, אבקת האפייה, המלח והפלפל השחור.
  3. בקערה נפרדת טורפים יחד את הביצים, החלב והחמאה המומסת.
  4. יוצקים את החומרים הרטובים לתוך החומרים היבשים ומערבבים רק עד שהם מתאחדים.
  5. מוסיפים לבלילה את גרעיני התירס והבצל ירוק (אם משתמשים) ומערבבים היטב.
  6. מחממים כ-1/2 אינץ' שמן צמחי במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה.
  7. השתמשו בכוס מדידה של 1/4 כוס כדי לגרוף את הבלילה והפילו אותה בזהירות לתוך השמן החם, בעזרת כף כדי לפזר אותה מעט.
  8. מטגנים את הלביבות במשך 2-3 דקות מכל צד, או עד שהן מזהיבות ופריכות.
  9. מוציאים את הלביבות מהמחבת ומניחים אותן על צלחת מרופדת בנייר סופג כדי לספוג עודפי שמן.
  10. חוזרים על הפעולה עם הבלילה שנותרה, מוסיפים עוד שמן למחבת לפי הצורך.
  11. מגישים את לביבות התירס חמימות, עם רוטב לבחירתכם.

יתרונות תזונתיים של לביבות תירס

  • תירס הוא מקור טוב לסיבים תזונתיים, ויטמין C וויטמינים מקבוצת B. 
  • מתכון זה עבור הכנת לביבות תירס עושה שימוש גם בקמח תירס מלא, המספק סיבים וחומרים מזינים נוספים בהשוואה לקמח רגיל. 
  • בנוסף, הלביבות הללו מטוגנות בשמן צמחי ולא בשומן שומן, מה שיכול לעזור להפחית את צריכת השומן הרווי.

 

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 1 בשלנים

מתכונים נוספים

מתכון לקונכיות בצק עלים שכל אחד יכול להכין
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון לקונכיות בצק עלים שכל אחד יכול להכין

מתכון לרוטב איולי ביתי משודרג
5/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון לרוטב איולי ביתי שישדרג לכם ים של מנות בבית!

מתכון לקראק פאי ביתית
5/5
זמן הכנה:
180 דק׳

מתכון לקראק פאי מדהים וממכר בטירוף (כיאה לשמו)

מתכון ללימונדה אלוהית
4.8/5
זמן הכנה:
10 דק׳

מתכון ללימונדה אלוהית – איך להכין לימונדה מהאגדות

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי
5/5
זמן הכנה:
80 דק׳

מתכון עלי גפן ממולאים מהמטבח הערבי – מעדן אמיתי

מתכון לקרפצ'יו סינטה
5/5
זמן הכנה:
35 דק׳

מתכון לקרפצ'יו סינטה ברמה יותר גבוהה משל מסעדות

דילוג לתוכן