מתכון לטופו קורנפלור

האם טופו כשר לפסח?
5/5
זמן הכנה:
50 דק׳
רמת קושי:
קל
כמות:
4 מנות
כשרות:
פרווה

טופו קורנפלור, המכונה גם טופו עמילן תירס או "דופו" בסינית, הוא מאכל רב-תכליתי שמקורו במטבחים סיניים ושאר המטבחים של מזרח אסיה. הוא מספק חלופה מצוינת לטופו על בסיס סויה ויש לו מרקם רך ועדין יותר. המנה הזו היא תערובת יפהפיה של מזרח פוגש מערב, לוקחת את המסורת עתיקת היומין של ייצור טופו ומשלבת קורנפלור זמין למקור חלבון קל להכנה ובריא.

למה כדאי לנסות טופו קורנפלור?

  • ללא גלוטן: מעולה לבעלי רגישות לגלוטן.
  • דל בקלוריות: מושלם לניהול משקל.
  • עשיר בסיבים: מקדם בריאות מערכת העיכול.
  • עשיר בחומרים מזינים: מכיל מינרלים חיוניים.
  • מהיר להכנה: לוקח פחות משעה.
  • צדדיות: ניתן להשתמש במטבחים ומנות שונות.
  • ילדים אוהבים את זה: מנה ידידותית לילדים שקל לטעום אותה.
  • ללא מרכיבים מיוחדים: משתמש בסיכות מזווה.
  • על בסיס צמחי: מצוין לטבעונים וצמחונים.
  • כשר והלאל ידידותי: קל להסתגל למגבלות התזונה הדתיות.

רכיבים להכנת טופו קורנפלור

  • 1 כוס קורנפלור (עמילן תירס)
  • 4 כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • תבלינים לפי הטעם (לא חובה)

איך מכינים טופו קורנפלור?

  1. בקערת ערבוב גדולה מערבבים קורנפלור, מלח ו-1 כוס מים. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
  2. בסיר מביאים 3 כוסות מים לרתיחה.
  3. מוסיפים לאט את תערובת הקורנפלור למים הרותחים תוך כדי ערבוב מתמיד.
  4. מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים 30-40 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהתערובת מסמיכה למרקם דמוי ג'ל.
  5. משמנים כלי בגודל 20 ס"מ על 20 ס"מ ויוצקים לתוכה את תערובת הקורנפלור המבושלת. משטחים את המשטח בעזרת מרית.
  6. מצננים: מניחים לו להתקרר בטמפרטורת החדר למשך כ-20 דקות. לאחר מכן מקררים עוד 20 דקות כדי להתמצק.
  7. לאחר שהתייצבות, חתכו את הטופו של הקורנפלור לקוביות והוא מוכן לשימוש במתכונים האהובים עליכם.

יתרונות תזונתיים

  • עשיר בסיבים: טוב לבריאות מערכת העיכול.
  • אינדקס גליקמי נמוך: טוב לבקרת רמת הסוכר בדם.
  • עשיר בסידן: טוב לבריאות העצם.
  • דל שומן: מצוין לבריאות הלב וכלי הדם.

כשרות או חלופות אחרות

  • למי שמקפיד על חוקי תזונה כשרות, ודאו שכל המרכיבים המשמשים הם כשרים. 
  • בנוסף, ניתן להשתמש בשמן זית בעל אישור כשרות לשימון.

טיפים לשיפור

  • למרקם מוצק יותר, אפשר לבשל את התערובת עוד קצת.
  • אתם יכולים להוסיף עשבי תיבול ותבלינים במהלך תהליך הבישול לתוספת טעם.
  • ניתן לטגן, להקפיץ טופו קורנפלור או להשתמש במרקים וסלטים.

בתיאבון!

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 2 בשלנים

מתכונים נוספים

פרוסות כבש בתנור
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

פרוסות כבש בתנור: מתכון גורמה שאתם בטוח תעופו עליו

עוגת תותים כשרה לפסח
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת תותים כשרה לפסח ומפוצצעת בטעמים

סלט אנדיב וחסה
5/5
זמן הכנה:
15 דק׳

מתכון סלט אנדיב וחסה פשוט בריא וגם טעים לאללה

מתכון קיש בטטה וגבינות עיזים
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון קיש בטטה וגבינת עיזים טעים בקטע אחר

מתכון לטאפאס צמחוני
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

מתכון לטאפאס צמחוני – פינוק ספרדי

מתכון לדובשניות
5/5
זמן הכנה:
45 דק׳

דובשניות – מתכון לדובשניות מתוקות כמו של פעם

דילוג לתוכן