מתכון לעוגת קרמשניט עם קרם פטיסייר

מתכון לעוגת קרמשניט עם קרם פטיסייר
4.6666666666667/5
זמן הכנה:
120 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
12 מנות
כשרות:
חלבי

התענגו על העונג המענג של עוגת קרם שניט בשכבות קרם פטיסייר עשיר וקטיפתי. הקינוח השמימי הזה הוא סימפוניה של טעמים ומרקמים, הכולל שכבות בצק עלים עדינות ומתקלפות במילוי קרם פטיסייר משיי, חלק וקרמי.

המתכון מדגיש את האיזון בין הפריכות של בצק העלים לבין התמצית המתוקה והעדינה של הקרם פטיסייר, ויוצרים חווית טעם בלתי נשכחת באמת.

עמוס במרכיבים בריאים כמו חלב, ביצים וקמח, הקינוח המפואר הזה מתהדר במגוון יתרונות תזונתיים, כולל סידן, חלבון וויטמינים חיוניים.

איך מכינים עוגת קרמשניט עם קרם פטיסייר

  • 2 דפים של בצק עלים (כ-25 ס"מ על 40 ס"מ כל אחד)
  • 500 מ"ל חלב מלא
  • 1 תרמיל וניל או 1 כפית תמצית וניל
  • 4 חלמונים גדולים
  • 120 גרם סוכר מגורען
  • 40 גרם קורנפלור
  • 40 גרם קמח לכל מטרה
  • 200 מ"ל שמנת כבדה, מוקצפת
  • אבקת סוכר, לאבק

הוראות הכנת עוגת קרמשניט עם קרם פטיסייר

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס. מרפדים שני תבניות אפייה בנייר אפייה.
  2. מניחים את דפי בצק העלים על מגשי האפייה המוכנים ודוקרים את כולם במזלג כדי למנוע התפחה מוגזמת במהלך האפייה. אופים 15-20 דקות או עד להזהבה ופריכה. מוציאים מהתנור ונותנים להם להתקרר לגמרי על רשת.
  3. להכנת הקרם פטיסייר, מחממים את החלב והוניל (תרמיל או תמצית) בסיר בינוני על אש נמוכה עד שהוא רק מתחיל להתבשל. מסירים מהאש ומניחים בצד.
  4. בקערה נפרדת, טורפים יחד את החלמונים, הסוכר, קורנפלור והקמח עד לקבלת צבע חלק ובהיר.
  5. יוצקים באיטיות את החלב החם לתוך תערובת הביצים תוך כדי טריפה מתמשכת כדי למנוע התקררות. לאחר איחוד מלא, מעבירים את התערובת חזרה לסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה, תוך ערבוב מתמיד עד שהיא מסמיכה ומגיעה למרקם דמוי רפרפת.
  6. מסירים את הקרם פטיסייר מהאש ונותנים לו להתקרר לחלוטין. לאחר התקררות מקפלים פנימה את הקצפת.
  7. מרכיבים את עוגת קרם שניט על ידי הנחת דף בצק עלים אחד על צלחת הגשה. מורחים את הקרם פטיסייר באופן שווה על המאפה, ומשאירים גבול קטן סביב הקצוות. מעליו את עלה בצק העלים השני, לוחצים בעדינות כלפי מטה כדי להידבק.
  8. מפזרים את החלק העליון של העוגה בשכבה נדיבה של אבקת סוכר. מקררים לפחות שעה לפני החיתוך וההגשה.

חלופות כשרות למתכון

  • לעוגת קרמשניט כשרה השתמשו בבצק עלים בעל תעודת כשרות, וודאו שכל מרכיבי החלב כשרים.
  • אם אתם מכינים קינוח ללא חלב או פרווה, השתמשו בתחליף חלב שאינו חלבי כמו חלב שקדים, חלב סויה או חלב שיבולת שועל עבור הקרם פטיסייר. החליפו את השמנת הכבדה בציפוי קצפת ללא חלב.
  • עם חלופות אלה, אתה יכול בקלות להתאים את המתכון כדי להתאים לצרכים תזונתיים שונים ועדיין ליהנות מהטעם המפנק של עוגת קרם שניט במילוי קרם פטיסייר טעים.

יתרונות תזונתיים של עוגת קרמשניט עם קרם פטיסייר

עוגת קרמשניט עם קרם פטיסייר יכולה לספק מספר יתרונות תזונתיים, להלן כמה יתרונות תזונתיים אפשריים:

  1. חלבון: גבינת שמנת היא מקור טוב לחלבון, החיוני לבנייה ותיקון של רקמות, תמיכה בתפקוד החיסוני ושמירה על בריאות שיער, עור וציפורניים.
  2. סידן: גבינת שמנת עשויה בדרך כלל מחלב, שהוא מקור משמעותי לסידן. סידן חיוני לעצמות ושיניים חזקות, כמו גם לתפקוד תקין של העצבים ולכיווץ השרירים.
  3. ויטמין A: גבינת שמנת עשויה להכיל ויטמין A, שחשוב לשמירה על ראייה בריאה, תמיכה במערכת החיסון וקידום צמיחת והתפתחות תאים.
  4. ויטמין B12: גבינת שמנת היא מקור לויטמין B12, אשר ממלא תפקיד מכריע בייצור תאי דם אדומים, תפקוד עצבים וסינתזת DNA.
  5. אנרגיה: גבינת שמנת וקרם מאפה מספקים קלוריות, המשמשות מקור אנרגיה לגוף.
אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 3 בשלנים

מתכונים נוספים

Homemade sausages in dough.
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון לחלות דבש טעימות ומתוקות

עוגת דבש של סבתא הכי טעימה בעולם
5/5
זמן הכנה:
40 דק׳

מתכון עוגת דבש מטריפה

infused water
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון פירות מותססים מענגים

Assorted pickled vegetables in jars: cucumbers, tomatoes, cabbage, zucchini and peppers with garlic, dill and bay leaves in jars on a wooden background, horizontal photo
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

ירקות מותססים: מתכון בריא!

side view of black grape juice in glass and basket of grapes with grape berries on gray background
5/5
זמן הכנה:
25 דק׳

מתכון למשקה ענבים מותסס ביתי מרענן

מתכון לסלט כרוב לבן
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון קלאסי לכרוב מותסס

דילוג לתוכן