מתכון לפוטטוס קריספי בתנור – טעמים אליפות

פוטטוס קריספי אפויים בתנור מושלמים
4.2/5
זמן הכנה:
40 דק׳
רמת קושי:
בינוני
כמות:
20 מנות
כשרות:
פרווה

אוהבים פוטטוס קריספי? בצדק! פוטטוס צלויים בתנור הם מנה אהובה בעולם, שבאה טוב כמעט תמיד.

המתכון הפשוט אך המשביע הזה של פוטטוס קריספיים הופך את תפוח האדמה הצנוע ליצירת מופת טעימה עם רק כמה מרכיבים ושלבים.

על ידי צלייתם בטמפרטורה גבוהה, פלחי תפוחי אדמה הופכים קריספיים בטירוף ומפתחים קרום זהוב פריך שאין לעמוד בפניהם, מה שהופך אותם לתוספת המושלמת כמעט לכל ארוחה. בואו לצלול לתוך מתכון שידריך אתכם להגיע בכל פעם לתפוחי אדמה צלויים בצורה מושלמת. אנחנו מדברים על פוטטוס בלי קורנפלור (במידה ותהיתם) שמזכירים את הטעם של מקדונלדס (אם אתם בקטע) – ואף מעבר.

פוטטוס בתנור באים טוב במיוחד עם מיונז, קטשופ או כל מטבל אחר שעושה לכם את זה. שנתחיל?

איך להכין פוטטוס אפויים בתנור בטעם גן עדן – הרכיבים

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה, רצוי זן טוב לצלייה כמו מאריס פייפר או יוקון גולד, חתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח ים
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • 2 כפיות רוזמרין מיובש או טימין (או תערובת של שניהם)
  • אופציונלי: 2 שיני שום, טחונות, לתוספת טעם

איך מכינים פוטטוס קריספי – פלחי תפוחי אדמה אפויים בתנור שלב אחר שלב

  1. מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס.
  2. מרתיחים את נתחי תפוחי האדמה במים רותחים מומלחים כ-5 דקות.
  3. מסננים היטב את תפוחי האדמה ונותנים להם להתייבש כמה דקות.
  4. זורקים את תפוחי האדמה בקערה גדולה עם שמן זית, מלח, פלפל, עשבי תיבול ושום (אם משתמשים) עד לציפוי אחיד.
  5. מורחים את תפוחי האדמה בשכבה אחת על תבנית האפייה. אם משתמשים בנייר פרגמנט, הניחו אותו על הדף לפני הוספת תפוחי האדמה.
  6. צולים בתנור שחומם מראש במשך 25-30 דקות, או עד להזהבה ופריכה, הופכים באמצע הבישול להשחמה אחידה.
  7. מוציאים מהתנור וטועמים לתיבול, מתקנים מלח ופלפל במידת הצורך.
  8. מגישים חם, מעוטר בעשבי תיבול טריים נוספים אם רוצים.

המתכון הזה של פוטטוס מדהימים, מושלמים וצלויים בתנור הוא שיטה חסינת תקלות להשגת ניגודיות מענגת של מרקמים, במינימום מאמץ ומקסימום טעם. בין אם כתוספת לארוחת ערב משפחתית או כחטיף עם המטבל האהוב עליך, תפוחי האדמה האלה בטוח יהיו להיט.

אהבתם? שתפו!
דורג על ידי 5 בשלנים

מתכונים נוספים

פלפל ממולא צמחוני ב10 דקות
5/5
זמן הכנה:
33 דק׳

מתכון פלפל ממולא צמחוני ב-10 דקות עבודה בלבד

עוגת ריבה ופירורים של סבתא
5/5
זמן הכנה:
90 דק׳

מתכון עוגת ריבה ופירורים של סבתא – לא פחות ממדהים!

מתכון קציצות אבוחצירא מרוקאיות
5/5
זמן הכנה:
100 דק׳

מתכון של קציצות אבוחצירה עם רוטב קטלני – מרוקאי בהגזמה

סלמון בקראסט ירוק
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

סלמון בקראסט ירוק עם פיסטוקים ופינוקים – מדהים!

מתכון שניצל חזיר
5/5
זמן הכנה:
30 דק׳

מתכון שניצל חזיר מדהים כמו באירופה

מתכון בורקס מים גבינות
5/5
זמן הכנה:
120 דק׳

מתכון בורקס מים עם גבינות כמו באיסטנבול

דילוג לתוכן